Шофьор заведе иск за 50 000 лв. срещу държавата заради

...
Шофьор заведе иск за 50 000 лв. срещу държавата заради
Коментари Харесай

Шофьор заведе иск за 50 000 лв. срещу държавата заради фалшиво положителен тест за дрога


Шофьор заведе иск за 50 000 лева против страната поради подправено позитивен тест за дрога.

Изряден водач се оказа два пъти в клопката на подправено позитивен тест за дрога. Ангел Зайков е с позитивен резултат при направена инспекция на пътя. След като
дал кръвни проби – те се оказали негативни.
„ Имам разпореждане от прокурорската кореспонденция за преустановяване на наказателното произвеждане, което гласи, че кръвните ми проби са негативни. Вторият път, когато ми взеха книжката – беше много трагично.
Защото първият път служителите на реда ме
посъветваха да дам кръв. Вторият път обаче ми споделиха, че в действителност пробата, който ми вършат, е задоволително прецизен и няма потребност да давам кръв. Да не съм слушал малкия екран и че всичко, което се приказва за тези проби, които се вършат на пътя – е цялостна машинация ”, описа в ефира на „ Здравей, България ” Ангел Зайков.
По думите му той отишъл в КАТ,
с цел да си вземе книжката. „ След като получих постановлението, отидох в КАТ, където ми споделиха да подам документи по съответния ред. Направих го. Това беше в понеделник. Днес е четвъртък – към момента нямам брошура.
Казаха ми, че връщането на документите ми
ще стане до три дни. Но към момента не ми е върната книжката ”, акцентира Зайков.

Адвокат Петър Бозов съобщи, че клиентът му има желание да заведе иск против страната, тъй като поради два подправено позитивни теста за опиати
– той е бил близо две години без брошура.
„ Клиентът ми е младеж. Има удостоверение за правоуправление от пет години, в две от които тя му е била отнета поради неточност, което е видно от двата негативни кръвни теста.
Шофьорската брошура към този момент е нужда
в нашето всекидневие и мисля, че страната би трябвало да поеме отговорност. Видно е, че има проблем с тези проби. Искът ни е за 50 000 лв. ”, акцентира юристът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР