На 770 места в чужбина, разпределени в 60 държави ще

...
На 770 места в чужбина, разпределени в 60 държави ще
Коментари Харесай

Гласуваме на 770 места в чужбина, най-много са секциите в Турция и Великобритания

На 770 места в чужбина, разпределени в 60 страни ще гласоподават българите на идните избори на 9 юни.

Над 700 представители на страната ще бъдат командировани за вота, с цел да оказват помощ в работата на секции в чужбина. Секциите зад граница са близо 770. В към една трета от тях ще има и машина за гласоподаване.

Най-много секции има в Турция – 166. В четири от тях ще има избори „ две в едно “, заяви на Светлан Стоев, непрекъснат секретар на Министерство на външните работи, предава Българска телеграфна агенция.

Във Англия ще има 118 секции, в четири от тях ще има опция за гласоподаване и на двата типа избори. И в двете страни това са дипломатическите и консулските представителства.

В Германия ще има 103 изборни секции, където ще може да се гласоподава и за представители в Народното събрание и за Европейски парламент. Следват Испания, Съединени американски щати, Гърция, Италия, Нидерландия, Белгия, Канада, Австрия, Франция.

В 245 изборни секции ще има машинно гласоподаване. В Турция са 109; в Германия – 36; в Обединеното кралство – 31; в Испания – 13; в Съединени американски щати – 10. После се подреждат другите страни: Австрия – шест; Франция – пет; Белгия и Канада – четири; Гърция, Кипър и Швейцария – три; Италия и Сърбия – две. По една машина ще има в Дания, Ирландия, Люксембург, Обединените арабски емирства, Португалия, Чехия и Швеция, заяви още Стоев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР