Американската полупроводникова индустрия изпитва недостиг на квалифицирани специалисти, дори и

...
Американската полупроводникова индустрия изпитва недостиг на квалифицирани специалисти, дори и
Коментари Харесай

Повече от половината служители в американската полупроводникова индустрия вероятно ще сменят работата си

Американската полупроводникова промишленост изпитва дефицит на квалифицирани експерти, даже и по време на строителната фаза. Експертите на McKinsey откриха, че съществуващите чиновници в американските компании за полупроводници е повече от половината евентуално да сменят работата си през идващите три до шест месеца.

Тези данни, както оповестява Bloomberg, са получени от представители на организацията McKinsey вследствие на социологическо изследване измежду чиновници на американски компании в полупроводниковата промишленост. Миналата година делът на искащите да сменят работата си в границите на идващите три до шест месеца надвиши 50%, до момента в който през 2021 година не надвишава 40%. Анкетираните показват неналичието на кариерно израстване като най-честата причина за това отношение, следвана от неналичието на еластичност в организацията на работата.

Изграждането на оборудването TSMC в Аризона към този момент разкри едно от провокациите, пред които е изправена националната полупроводникова промишленост, до момента в който се пробва да се съживи. Няма задоволително квалифицирани служащи, даже и на равнище строителство, а построяването на такива уреди изисква специфични умения. Като се има поради, че обвързваните промишлености в Съединените щати претърпяват взрив на новото строителство, конкуренцията за квалифицирани строителни служащи единствено ще се ускорява.

Застаряването на съществуващата работна мощ също е предизвикателство пред полупроводниковата промишленост в Съединени американски щати. Около една трета от експертите към този момент са навършили 55 години. В същото време чиновниците стартират да демонстрират признаци на неодобрение от изискванията на труд. Според някои прогнози, до 2030 година дефицитът на работна ръка в американската полупроводникова промишленост ще се мери в 70 000 позиции. Ще има търсене както на профилирани строители, по този начин и на инженери и техници, които вземат участие както в стартирането в употреба, по този начин и в оперативното действие на оборудването на предприятията за произвеждане на чипове.

В момента стратегиите за образование в Съединените щати са предопределени да дипломират 12 000 инженери и 31 500 техници до 2029 година Като се има поради, че единствено едно развито дружество изисква 1350 инженери и 1200 техници, вероятността за дефицит на личен състав става явна. Американските управляващи и локалният бизнес би трябвало да подходят по-отговорно към решаването на този проблем, считат специалистите на McKinsey.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР