Близо 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и

...
Близо 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг е в София за парламентарната асамблея на НАТО

Близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации вземат участие в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО от 25 до 27 май 2024 година в София. Домакин на форума е Народното събрание на Република България.

Столтенберг бе посрещнат на " Летище София " от ръководителя на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

На форума се обсъждатключови тематики от дневния ред на евроатлантическата защита и сигурност с фокус върху поддръжката за Украйна и целите на идната през юли среща на върха на НАТО във Вашингтон.

По време на асамблеята съвещания провеждатпеткомитета, коитодискутират плановете на отчети по основните отраслови темии ще одобряват политически рекомендации.

В София Асамблеята би трябвало да одобри своите рекомендации за идната срещана върха на НАТО във Вашингтон, които ръководителят на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба ще показа пред държавните и държавни ръководители.

В работата на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София за първи път вземат участие шведски парламентаристи откакто страната стана пълновръстен член на Алианса. Във форума е планувано изявление да има и ръководителят на Народното събрание на Швеция Андреас Норлен.

Очаква се по време на сесията Асамблеята да затвърди решителната си позиция за войната на Русия против Украйна, да разиска даването на незабавна и дълготрайна помощ за Украйна и да одобри декларация за поддръжка на Украйна до победа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР