33- годишният Атанас, пастирят открит мъртъв, с размазана глава, в

...
33- годишният Атанас, пастирят открит мъртъв, с размазана глава, в
Коментари Харесай

Само в Struma.com! Неочаквана развръзка в разследването на тежък случай! Краварят от кресненското с. Влахи се е самоубил с незаконната ловна карабина на работодателя си! Къде откриха оръжието и кой го скри?!

33- годишният Атанас, пастирят открит мъртъв, с размазана глава, в мазето на къща в кресненското село Влахи, се е самоубил с противозаконната ловна карабина на работодателя си Стефан П. от Кресна. Това се оказа след дни следствие на случая, вдигнал на крайник криминалисти от Благоевград, Сандански и София., научи Struma.com.

Дни наред служителите на реда се лутаха сред няколко версии от ликвидиране, през самоубийство, до трагичен случай. Основната версия, по която се работеше беше, че голямата рана на главата на Атанас е породена от взривена огромна пиратка, само че правосъдният доктор Яни Златин отхвърли тази версия и даде нов подтик на следствието в друга посока.

Криминалистите от Дирекция Народно събрание " Полиция ", които дойдоха в помощ на локалната полиция, желаеха незабавно полиграфско проучване на притежателя на животните, работодателя на Атанас, Стефан, прочут в Кресна, с прякора Частнико. Детекторът на лъжата откри несъответствия в показанията му и след часове разпити, той разкрил истината. Заварил сутринта на 23 май служащия си мъртъв, оцапан с кръв, и с голяма рана на главата му.

Ден преди този момент, Стефан е бил при животните във Влахи и се прибрал в Креснав ранния следобяд на 22 май. Вечерта направил опит по телефона да се свърже с краваря, само че безрезултатно, което го тормозило и рано сутринта на 23 -ти се качил още веднъж в с. Влахи, с цел да ревизира, за какво Атанас не му подвига телефона. Заварил го измежду няколко празни бутилки от алкохол, мъртъв в мазето.

Гледката го шокирала! До тялото на Атанас, Стефан видял ловната си карабина, която е противозаконна. Подал неотложно сигнал в полицията. Докато служителите на реда дойдат, изплашен, че ще го заподозрат в тежко закононарушение, Стефан взел пушката си и я скрил в гората,в непосредственост до къщата.

Дни наред не казвал какво е направил от боязън, че ще влезе в пандиза, без да е отговорен. След резултатите от полиграфа обаче, разкрил цялата истина по случая. Срещу Стефан Частника е формирано досъдебно произвеждане за владение на нелегално оръжие, а следствието завърши със умозаключение, че 33-годишният Атанас се е самоубил с ловното оръжие, за което свидетелстват всички събрани данни.
Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР