Повечето от потребителите на iPhone отварят някое приложение, правят нещо

...
Повечето от потребителите на iPhone отварят някое приложение, правят нещо
Коментари Харесай

Apple потвърди: Постоянното затваряне на приложенията в iPhone влошава живота на батерията

Повечето от потребителите на iPhone отварят някое приложение, вършат нещо небрежно в него и по-късно плъзгат с пръст нагоре, с цел да го затворят. Логично е да си мислим, че по този начин се пести живота на батерията на iPhone, само че това не е правилно. Както се оказва, казусът е тъкмо противоположният.

Не би трябвало да затваряте непрекъснато някое от приложенията си, тъй като това може да навреди на живота на батерията на iPhone и даже да забави устройството ви.

В неотдавна обновен документ за поддръжка Apple доста ясно показва по кое време би трябвало да пандизите обещано приложение.

„ Трябва да пандизите приложение единствено в случай че то не реагира. “ Компанията дава и в допълнение пояснение: „ Ако обещано приложение не дава отговор или наподобява „ замръзнало„, можете да го пандизите, след което да го отворите още веднъж. “

Освен в този случаи, няма причина да продължавате да затваряте приложения, с цел да ги отворите още веднъж след няколко минути.

Това е част от митовете, че отворените приложения не престават да изтощават батерията във фонов режим, само че тя е неточна. iOS и чиповете на Apple са толкоз положителни в ръководството на фоновите процеси, че съвсем „ замразява “ тези приложения, само че ги зарежда тъкмо там, където сте ги оставили, щом се наложи да отворите към този момент употребявано приложение.

От друга страна, в случай че отворите приложение, пандизите го и по-късно го отворите още веднъж, iPhone би трябвало да премине през по-дълъг развой на презареждане на приложението изначало, което в дълготраен проект лишава повече време и запас от батерията.

Ето за какво, в случай че желаете да спестите живот на батерията, има някои по-добри препоръки, от които да се възползвате:

Актуализиране до най-новия софтуер; Намаляне на яркостта на екрана, или потребление на автоматизирана бляскавост през цялото време; Използване на Wi-Fi, защото слабите клетъчни мрежи могат да изтощят повече батерията; Активиране на режима на ниска консумация на сила. Той ще спре фоновите процеси;

Apple също по този начин дава на потребителите информация за потреблението на батерията, тъй че те могат да видят кои приложения употребяват най-вече батерия или даже по какъв начин е положението на физическата батерия на iPhone. Въпреки това, ето още препоръки за удължение на живота на батерията:

За да подобрите живота на батерията, можете да изключите функционалността, която разрешава на приложенията да се обновяват във фонов режим. За задачата отидете в „ Настройки > Общи > Обновяване на назад във времето “ и изберете „ Изключено “ с цел да изключите напълно опресняването на приложенията на назад във времето.

Можете да оптимизирате живота на батерията си, като изключите услугите за местонахождение за приложенията. Влезте в „ Настройки > Поверителност > Услуги с местонахождение “.
В това меню можете да видите листата на всяко приложение с неговата конфигурация за позволение. Приложенията, които неотдавна са употребявали услуги за местонахождение, имат знак до превключвателя за включване/изключване.

Ако обещано приложение постоянно разсънва екрана ви с вести, можете да изключите push известията за приложението в Настройки > Известия. Докоснете приложението и задайте Разрешаване на вести на „ Изключено “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР