Как да съхранявате бананите, за да не почернеят възможно най-дълго:

...
Как да съхранявате бананите, за да не почернеят възможно най-дълго:
Коментари Харесай

Как да съхранявате бананите, за да не почернеят възможно най-дълго: три основни правила

Как да съхранявате бананите, с цел да не почернеят допустимо най-дълго: три съществени правила. За да запазите бананите свежи допустимо най-дълго, би трябвало да ги купувате, когато са още леко зелени. И по време на предпазване би трябвало да следвате единствено три правила.
Не дръжте банани покрай купата с плодове.

Ябълките, крушите, авокадото и прасковите отделят етилен,

когато узреят, което форсира узряването на бананите.
Съхранявайте бананите на хладно място – идеалната температура за тези плодове е 12 градуса. Ако е по-хладно, бананите ще спрат да зреят и кората ще почернее. Ако е по-топло, бананите ще узреят бързо. Трябва също да се уверите, че бананите не са изложени на директна слънчева светлина.
бананите би трябвало да имат достъп до чист въздух. Съхраняването на бананите в торба или затворен съд ще форсира процеса на узряване. Бананите се съхраняват най-добре навън, в идеалния случай окачени, с цел да се предпазят от пострадване.

Могат ли бананите да се съхраняват в ледник?

Специалистите поучават да не поставяте бананите в хладилника, до момента в който не узреят. Бананите са тропически плодове и не са подобаващи за хладилни условия.
Ако поставите незрял банан в хладилника, кората ще почернее и те към този момент няма да узреят, даже в случай че по-късно са оставени на стайна температура.
Когато върху плода се появят кафяви петна, това значи, че нишестето се е трансформирало в захар. В този случай бананите към този момент могат да се съхраняват в хладилника.

Как да съхранявате бананите, с цел да не почернеят допустимо най-дълго: три съществени правила 27.05.24 06:30 Хороскоп за 27 май: Козирогът да не подхваща пътувания в понеделник 27.05.24 06:00 Лауреатите на 77-то издание на кинофестивала в Кан 26.05.24 22:33 Президентът Джо Байдън загуби подарък слово по време на тирада във военната академия West Point 26.05.24 21:56 Der Spiegel: Балтийските страни и Полша обмислят да изпратят войски в Украйна, в случай че Русия реализира триумф на фронта 26.05.24 21:48

Възможно ли е да се ядат почернели банани?

Дори бананите да са почернели, от тях може да се направи бананов крем къс. Това са плодовете, които придават най-вече усет. Ето за какво не би трябвало да се страхувате от такива банани, те остават годни за консумация и даже стават малко по-сладки от нормално, макар че губят своята текстура и външен тип.

Източник: Simples recipes /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР