Националният отбор на Румъния по футбол се класира за първия

...
Националният отбор на Румъния по футбол се класира за първия
Коментари Харесай

Румъния се завръща на европейската сцена с UEFA EURO 2024

Националният тим на Румъния по футбол се класира за първия си огромен шампионат от 8 години след триумфа над Швейцария с 1:0 в квалификациите.  Тимът оглави групата си с 22 точки пред втория Швейцария.

Румънците изстрадаха невъзможността да отидат на UEFA EURO 2020, макар че бяха една от многото държави-домакини на тази конкуренция, с помощта на неповторимия общоевропейски формат. Те обаче участваха на три европейски шампионати през този век и не съумяха да преминат груповата фаза на изданието през 2016 година във Франция.

Всеки на шампионата ще би трябвало да  се преценява с този състав под управлението на селекционера Едуард Йорданеску. Тимът сподели изключителна поредност, с помощта на която оглавиха квалификационна група I с лекост.

Въпреки че неналичието на опит на най-високо равнище може да попречи на възможностите им да продължат в комплицираната на тип Група E, включваща Белгия, Словакия и Украйна, те са в добра форма под управлението на треньора и са способни да провокират изненада.

Отборът на Румъния е комбинация от гении от разнообразни клубове и шампионати.

Играчът във фокус, който прави усещане в състава в Георге Пушкаш. Той към този момент се разписа 11 пъти за отбора, което го прави втория най-резултатен голмайстор в тима и се чака да бъде титулярният централен нападател за Румъния в Германия. Пушкаш направи дебюта си за Румъния на 23 май 2018 година, влизайки в 74-ата минута при успеха с 3:2 срещу Чили.

Селекционерът на Румъния Йорданеску се чака да резервира своята контраофанзивна система 4-2-3-1, която не разчита доста на статистиките за владеене на топката. Очаква се наставникът да заложи и на Денис Алибек, Валентин Михайла и капитана Николае Станчу, които вкараха по три пъти в квалификациите.

Румъния се облагодетелства извънредно доста от това, че беше във втора група за жребия за шампионата, а в този момент конкуренцията им за влизане във втората фаза в Германия ще бъде в лицето на Белгия, апетитен за любимец в потока. Останалите два тима са Словакия и Украйна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР