Ползите от преминаването към електрически превозни средства се оспорват от

...
Ползите от преминаването към електрически превозни средства се оспорват от
Коментари Харесай

Изненада: Електромобилите замърсяват въздуха с 30 % повече от автомобилите с ДВГ заради износването на гумите

Ползите от прекосяването към електрически транспортни средства се оспорват от разнообразни специалисти. Някои от тях показват екологичните вреди, породени от производството и изхвърлянето на батериите и производството на електрическа енергия за зареждането им с въглеводородни горива. Други откриват много непредвидени фактори – нарасналото изхабяване на гумите на електрическите автомобили, както се оказва, също е нездравословно за околната среда.

Тези изводи са направени от представители на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), представени от Nikkei Asian Review. Според източника, увеличеното тегло на електрическите автомобили заради съществуването на тежката тягова батерия в структурата им способства за по-активното изхабяване на гумите по време на употреба.

Вследствие на това, във въздуха попадат най-малките системи от каучуковата примес, които могат да попаднат в човешкия организъм през дихателните пътища и да провокират избрани болести.

Резултатите от изследването на Организацията за икономическо сътрудничество и раз демонстрират, че масата на продуктите от износването на гумите, отделяни на километър пробег е приблизително с 30 % по-висока при електрическите транспортни средства, в сравнение с при сравними по мярка транспортни средства с мотор с вътрешно горене. Това съответствие се резервира както когато се вземат поради частици с диаметър до 10 микрона, по този начин и когато се вземат поради частици с диаметър до 2,5 микрона.

Експерти предизвестяват, че производителите на коли би трябвало да извърнат по-голямо внимание на въздействието на електрическите транспортни средства върху околната среда. Не единствено продуктите за изхабяване на гумите, само че и продуктите за изхабяване на спирачките могат да замърсят околната среда. По-голямото тегло и усъвършенстваната динамичност на електрическите автомобили могат да допринесат за по-интензивно изхабяване на спирачните накладки – събитие, което може да се компенсира единствено отчасти посредством потреблението на рекуперация, при която автомобилът се забавя посредством превключване на тяговите електродвигатели в режим на генериране на сила.

Електрическите транспортни средства изискват специфични гуми, с цел да се реализира усъвършенствана енергийна успеваемост – такива гуми оферират понижено противодействие при придвижване. Ако се обърне особено внимание на подобряването на устойчивостта им на изхабяване, това ще усили разноските на производителите и крайните цени на гумите, считат специалистите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР