Когато говорим за биберони, трябва да направим уточнението, че често

...
Когато говорим за биберони, трябва да направим уточнението, че често
Коментари Харесай

5 често задавани въпроса за бибероните

Когато приказваме за биберони, би трябвало да създадем уточнението, че постоянно става дума за два обособени продукта: и залъгалка. Първият съставлява накрайник за хранене с шише, а вторият средство, употребявано най-често, за усмиряване. И въпреки митовете за залъгалката да са доста, в първите месеци от живота на новороденото тя наподобява като положително решение в доста обстановки. Затова в идващите редове ще отговорим на 5 от най-често срещаните въпроси за залъгалките и за методите да бъдат употребявани.

 
Кога да дадете залъгалка за пръв път
При здрави бебета залъгалката може да се даде още от първите часове след раждането, изключително в случай че ще бъдат хранени с шише. Но педиатрите предлагат в случай че смятате да кърмите, да изчакате, до момента в който се убедите, че имате задоволително мляко, а детето придобие табиет да се храни и наддава добре.

Един от митовете за биберона е, че кърменото бебе може да откаже да се храни обикновено, в случай че употребява в първите три месеца. Специалистите потвърждават, че няма връзка сред двете неща.

 
Как да дадете биберон за пръв път
В множеството случаи бебетата одобряват биберона напълно елементарно и естествено още от първия си ден поради рефлекса за сучене. Ще се учудите, че няма потребност да вършиме нищо, с изключение на да сложите залъгалката в устата на детето и може би да я задържите няколко секунди.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР