Проектите на Lightyear неведнъж за се появявали в Kaldata. От

...
Проектите на Lightyear неведнъж за се появявали в Kaldata. От
Коментари Харесай

Електромобил със соларен панел? Lightyear дефилира на VivaTech 2024

Проектите на Lightyear нееднократно за се появявали в Kaldata. От основаването си през 2016 година компанията се утвърди като пионер в региона на слънчевите електрически транспортни средства. През тези осем години компанията натрупа редица триумфи и създаде портфолио от патенти, свързани с високоефективни електрически транспортни средства.

Кулминацията на този опит е стартирането през 2021 година на Lightyear 0 – автомобил, задвижван от слънчева сила, който отмества границите във връзка с пробега и успеваемостта. От предната до задната си ризница Lightyear 0 разполага с изцяло интегриран слънчев панел.

По време на една от най-големите софтуерни конференции в Европа – VivaTech в Париж, където бяхме посетители за събитието на Honor имахме опция да се докоснем онлайн до този забавен електрически автомобил и да поговорим с представителите на компанията. Сега тя се нарежда като снабдител на съоръжение за да показа своята технология на одобрени производители.

Изложеният модел Lightyear 0 е огромен фастбек, чиито похлупак, покрив и багажник са покрити с 5 м2 слънчеви акумулатори, които обезпечават пробег по WLTP от 625 км. Компанията Lightyear твърди, че 782-те слънчеви кафези по целия автомобил могат да прибавят 70 км (43,5 мили) пробег дневно през лятото.

Lightyear 0 наподобява малко футуристично, само че с цената на това умерено можете да си визиите следното. Паркирате някъде, а когато се върнете след два часа виждате, че слънцето е нараснало пробега ви с 20 км. В взаимозависимост от климата можете да получите сред 6000 и 11 000 км безвъзмезден, безпроблемен и чист пробег всяка година.

Lightyear 0 е доста по-малко подвластен от контакти и кабели. Но когато заредите в контакта, можете да очаквате елементарно пътешестване. Всеки контакт в света се трансформира в зарядна станция. Включен в елементарен домакински контакт, този, който употребявате за зареждане на тостера си, можете да заредите над 300 км пробег за една нощ.

Няма потребност да се преценявате прекалено много със зарядни станции, тъй като автомобилът се зарежда и до момента в който се движи, което ще е изключително осезаемо в по-слънчеви страни. Големият панел основава условия и за много огромно купе и багажник. Багажното пространство от 474 л с вдигнати седалки и пътен луфт от 183 мм го вършат съвършен за проучване на непознати терени и за отправяне към дестинации отвън утъпканите пътеки.

Бъдещето на Lightyear 0 и слънчевите електрически автомобили

Бъдещето на Lightyear 0 наподобява обещаващо. В свят, който от ден на ден се обръща към устойчиви енергийни източници и екологични решения, нововъведенията на Lightyear могат да се одобряват извънредно добре. Хората търсят способи да понижат своя въглероден отпечатък и да употребяват по-ефективно силата, а Lightyear 0 предлага точно това.

Очаква се, че с напредването на технологиите и намаляването на разноските за произвеждане на слънчеви панели, ще виждаме от ден на ден електрически автомобили, оборудвани с сходни технологии. Тези коли освен ще способстват за опазването на околната среда, само че и ще дават на потребителите по-голяма автономност и улеснение.

Lightyear 0 е единствено началото. Ако планът се окаже сполучлив и притегли задоволително внимание и вложения, можем да чакаме развиването нацяло ново потомство слънчеви електрически автомобили, които да трансформират образа на транспортната промишленост. Така, бъдещето на подвижността наподобява по-светло и по-устойчиво от всеки път.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР