Алергията е истинска тежест за организма. Неприятности, особено когато сме

...
Алергията е истинска тежест за организма. Неприятности, особено когато сме
Коментари Харесай

Хитри начини да намалите нивата на алергените в спалнята

Алергията е същинска тежест за организма. Неприятности, изключително когато сме изложени на контакт с прашец в спалнята - място за релаксация, предопределено да ни обезпечи допустимо най-здравословни условия за сън. Благодарение на тази публикация ще научите на практика способи за дейно справяне с алергените в спалното долни дрехи, възглавниците и най-отдалечените ъгли на вашата спалня.

Какви алергени има в спалнята?

Първо - акари. Тези дребни паякообразни, заради многочасовия контакт сред кожата ни и възглавницата, изключително доста обичат спалните. Средното количество епидермис - което е тяхната храна -,което губим всеки ден, е в положение да нахрани даже няколко хиляди индивида. Твърде е дребен, с цел да се забележи. И те са извънредно притеснителни, що се отнася до признаците на тяхното наличие от страна на тялото. Интензивната, мокра кашлица след пробуждане, хрема и чувството за секрет, стичащ се през гърлото, са освен притеснителни. Те могат да доведат до развиване и утежняване на признаците на други болести, изключително на дихателната система.

По-долу ще намерите 10 елементарни метода за дейно битка с наличието им, до момента в който се наслаждавате на здравословен и възстановяващ сън. Без утринна кашлица, кихане или зачервяване, тъмни кръгове под очите ми.

1. Използвайте щори 

В началото ограничете декорациите под формата на плътни пердета и завеси. Структурата на материалите, от които са направени, е същински парадайс за насъбраните в тях алергени. Много по-добро решение е да поставите ролетни щори. Използването на комарници също може да бъде положително решение.

2. Откажете се от килима (ако можете)

За страдание, килимите също са среда, обичана от алергените. Дори постоянното им разчистване не усъвършенства доста обстановката.

Ако обаче не можете без килим в спалнята си, не забравяйте да го почиствате постоянно. 

3. Използвайте пречистватели на въздуха

Пречиствателят на въздух за алергии е доста фективно решение, което можем да създадем. Благодарение на набор от три филтъра - предфилтър, ХЕПА и въглероден филтър - тези устройства са в положение бързо да отстранен съвсем 100 % от алергени, бактерии, вируси и неприятни миризми в спалнята.

4. Не допускайте домашни любимци

Котките и кучетата могат да предават бълхи, паразити, кърлежи и растителни алергени посредством козината си. Не забравяйте да ги миете усърдно и постоянно. За страдащите от алергии късокосместите домашни любимци могат да бъдат добър избор.

Аквариумът в спалнята също не е доста добра концепция. Създаваните от тях условия на мокър въздух благоприятстват растежа на плесен (и несъмнено акари). 

5. Вземете душ преди лягане и проветрете спалнята

През деня облеклата и косата ви притеглят доста алергени от друг генезис. Епидермисът, който губите, остава върху тъканите трансформирайки се в идеално място за размножаване на акари. Затова най-хубавото решение е да вземете бърз душ или релаксираща вана тъкмо преди лягане и да носите чиста пижама.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР