Учените може би откриха начин как да направим яденето на

...
Учените може би откриха начин как да направим яденето на
Коментари Харесай

Рецепта, която прави шоколада много по-здравословен

Учените може би откриха метод по какъв начин да създадем яденето на шоколад доста по-здравословно

Както знаем шоколадът се прави от какаовите зърна, като се извлича какаовото масло, а огромна част от самия плод не се употребяват. 

Учени от Института в Цюрих вземат решение да ревизират дали могат да се употребява по-голяма част от самия плод, като задачата им е била да създадат крайния артикул, шоколада, доста по-здравословен. За задачата учените вземат решение да работят с швейцарската компания за произвеждане на шоколад " Фелчин ", с цел да изработят нова и усъвършенствана рецепта, написа Newsweek. 

Целта е била да се употребява по-голяма част от сърцевината на плода, защото тя добавяла повече фибри към крайния артикул и намалявала количеството наситени мазнини.

Учените споделят още, че с новата рецепта  нивата на кръвна захар няма да скачат внезапно, както нормално се случва и ще контролира активността на черния дроб. Всичко това евентуално би могло да понижи рисковете от сърдечно-съдови болести. 

За да разработят нова рецепта, откривателите се пробваха да обработят какаовите зърна с пулпата на плода, с цел да основат вещество, сходно на гел. Те разкрили, че то е  доста сладко, което значи, че може да размени нормалната пудра захар, която нормално се употребява в шоколада.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР