С общите избори само след шест седмици и нов крал

...
С общите избори само след шест седмици и нов крал
Коментари Харесай

Могат ли крал Чарлз и кралското семейство да гласуват на общите избори на 4 юли?

С общите избори единствено след шест седмици и нов крал на трона, който да следи първите си избори, въпросът дали нашият нов монарх може гласоподаване е зародило.

Крал Чарлз и останалата част от кралското семейство в действителност могат да гласоподават, само че той няма да го направи. Въпреки че е тяхно главно право да им забранят да гласоподават, насоките на Народното събрание гласят, че се смята за противоконституционно монархът или фамилията му да гласоподават на избори. Официалният кралски уеб страница гласи, че президентът „ би трябвало да остане строго безпристрастен във връзка с политическите въпроси “ и не може да се кандидатира на избори или да гласоподава.

Покойната кралица не е гласувала и Чарлз евентуално ще го направи последва образеца на майка си. Смята се, че кралица Камила и принцът и принцесата на Уелс ще последват образеца. Говорител на изборната комисия, говорейки за починалата кралица, сподели по-рано: „ По спогодба кралицата не гласоподава, а не заради законова спънка. “

Въпреки че не е гласоподава...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР