През януари 2022 г. 7.СУКузман Шапкарев“ – Благоевград спечели акредитация

...
През януари 2022 г. 7.СУКузман Шапкарев“ – Благоевград спечели акредитация
Коментари Харесай

Акредитирано училище по „Еразъм +“ представя иновациите си в големи европейски столици и градове

През януари 2022 година 7.СУ„ Кузман Шапкарев “ – Благоевград завоюва акредитация по Европейска стратегия „ Еразъм + “, което дава опция на благоевградските учители да посещават обучителни курсове в разнообразни страни от Европейски Съюз, а учениците от своя страна да посетят партньорски учебни заведения, да обменят опит и споделят новаторски практики в продължение на 5 години.

До момента екипи от учители и възпитаници са посетили учебни заведения в Неапол и Париж, като споделения опит за пробно учене от страна на българските възпитаници същински впечатлява връстниците им от европейските страни. Материалната база, с която екипът на Седмо СУ – Благоевград показва учебното заведение пред останалите участници в курсовете и посетените учебни заведения изумява присъстващите и възхищението от видяното предизвика редица въпроси и буди дълготраен интерес. Усещането за съвременно обучение се поражда най-много от атрактивния СТЕМ център, с който учебното заведение впечатлява всеки клиент.

На 13 май 2024г. в 7СУ „ Кузман Шапкарев “ – Благоевград се организира среща-представяне на учителите, взели участие по тази стратегия в обучителни курсове, пред целия педагогичен личен състав.

От 11 до 17.11.2023, трима преподаватели, дружно с двадесет възпитаници от VII СУ “Кузман Шапкарев ” бяха в Париж, Франция, с цел да посетят учебно заведение „ Lycee Agricole La Bretoniere “ по Европейска стратегия „ Еразъм + “.

Българските възпитаници останаха извънредно впечатлени от посрещането и очаровани от френските деца, сътвориха нови познанства и съумяха да обменят опит между тях. Възпитаниците от френското учебно заведение „ Lycee Agricole La Bretoniere “ и техните преподаватели бяха подготвили игри и дарове. В игрите учениците от VII СУ “Кузман Шапкарев ” показаха забележителни умения по британски език. Те трябваше да свържат изрази на френски език с британското им значение; да посочат кино цитати от кой филм са; да дегустират със завързани очи сирена и салами и след това да познаят картинките на съответната храна; да отгатнат кой френски реализатор извършва дадена песен; да дефинират истина или лъжа са показани пред тях разнообразни обстоятелства за Франция. През свободните дни разгледаха едни от най-известните забележителности. В Лувъра учениците бяха впечатлени от изкуството през вековете. Във Версай се любуваха на прелестните градини и огледалната зала, където са се провеждали всички балове по времето, в което е живял Наполеон. Айфеловата кула, Триумфалната арка, Шанз-Елизе, Елисейския замък, градините на Трокадеро и Нотр Дам учениците разгледаха с екскурзовод, който разкри исторически обстоятелства за тях.

От 01 до 06 април 2024г. в Мадрид, Испания / благоевградските учителите посетиха образование на тематика " Soft skills for strong teachers " ( " Меки умения за мощни учители " ).

Трудните умения, известни също като университетски познания и ноу-хау, постоянно са директен фокус на образованието и уменията, които се смятат за нужни, с цел да влезете във вратата на доста сфери на заетостта.

Меките умения обаче са междуличностните и вътрешноличностните качества, които освен ви оказват помощ да запазите тази работа и да напреднете в кариерата си – те ви оказват помощ да живеете по-добре във всеки аспект от живота си.

По време на този курс преподавателите задълбочиха разбирането си за меките умения и разсъждаваха върху личните си качества в техните макро-области като водачество, умения за взаимоотношения, съзнание, креативност, решение на проблеми и връзка.

Чрез на практика действия, които комбинират тези умения, участниците се научиха да трансформират преобладаващите теории за връзка, както и прочувствената и обществена просветеност, в на практика опит в класната си стая.

Докато меките умения от време на време се предават в образователната стратегия посредством специфични планове и извънучилищни действия, този курс предложи способи да ги включат във всеки аспект от образователния ден.



От 29.04 до 04.05.2024г. в гр. Трапани, Сицилия, учителите посетиха образование на тематика: „ Learn to Teach Any Subject with Drama “ („ Научете се да преподавате всеки предмет с драма “).

Драмата е по едно и също време форма на изкуство сама по себе си и извънредно ефикасна методология за преподаване и учене, която дава опция на учениците да учат креативен, да мислят сериозно и да ангажират телата и страстите си в образователния развой.

Тъй като тактиките за драма интензивно предизвикват плавността, уверената връзка и уменията за слушане, те са изключително ефикасни в езиковата класна стая, само че всички предмети могат да се възползват от метода на драма в образованието.

В този курс участниците бяха осведомени с философиите и правилата, които са в основата на драмата в образованието като методология на преподаване и с необятен набор от театрални техники, употребявани в разнообразни просветителни контексти. Обхванатото наличие включваше импровизация, процесна драма, театрални техники, гласова работа и въплътено образование.

Участниците бяха насърчавани да вземат участие интензивно и да изпитат всички трагични техники и принадлежности, с цел да оценят изцяло опита на учениците и да съгласуват теорията с практиката.

Ежедневно имаше отделено време за участниците да опитват с нови игри, действия и техники, да ги приспособяват към потребностите на личните си предмети и възпитаници, да разискват по какъв начин могат да бъдат употребявани в уроците и да обмислят провокациите и акцентите. Един през целия ден беше отдаден на планиране и шерване на истински хрумвания и приемане на противоположна връзка от групата.

До края на този курс участниците научиха скъпи действия и техники, които да употребяват в своите класни стаи, получиха по-задълбочено схващане за това по какъв начин и за какво драмата се употребява като ефикасен инструмент за преподаване и започнаха да създават свои лични уроци, основани на драма.

 C:UsersuserDownloads6(1).jpg

 C:UsersuserDownloads9.jpg

 C:UsersuserDownloads12.jpg

 C:UsersuserDownloads11.jpg

 C:UsersuserDownloads24 (3).jpg  C:UsersuserDownloads24 (2)(1).jpg

 C:UsersuserDownloads24 (4).jpg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР