Скорошни открития, които биха могли да върнат чая на картата

...
Скорошни открития, които биха могли да върнат чая на картата
Коментари Харесай

Ключ към по-дълъг живот: учените установиха, че пиещите чай живеят по-дълго

Скорошни открития, които биха могли да върнат чая на картата на напитките, изключително измежду по-младото потомство, което обича кафето, допускат, че пиенето на три чаши чай дневно може да бъде обвързвано със закъснение на биологичното стареене. Това изследване, извършено от учени в Китай, загатва, че постоянното пиянство на чай може да е тайната за по-дълъг живот.

Проучването, което включва близо 14 000 души в Обединеното кралство и Китай, преглежда навиците на хората за пиянство на чай, в това число типовете чай (зелен, черен, жълт или оолонг) и броя чаши, които нормално пият дневно. След това откривателите преглеждат разнообразни здравни индикатори, като кръвно налягане, равнища на холестерол и % телесни мазнини, с цел да дефинират биологичната възраст на участниците, която може да се разграничава от хронологичната възраст според от здравословното положение и метода на живот.

Резултатите от проучването са доста обнадеждаващи: тези, които постоянно пият чай, имат маркери, показващи закъснение на процеса на стареене, пише Daily Mail. Освен това тези пиячи на чай, най-често мъже, водят по-здравословен метод на живот, в това число вярно хранене, и са по-малко склонни към бодърствуване и тревога.

Изследванията демонстрират, че пиенето на към три чаши чай или шест до осем грама чаени листа на ден е задоволително, с цел да получите най-значимите изгоди срещу стареене. Умерената консумация на чай се свързва с най-изразените изгоди измежду постоянно пиещите чай.

Интересното е, че изследването не открива обилни разлики в маркерите на стареене сред пиещите чай в Обединеното кралство, където черният чай е известен, и Китай, страната на зеления чай, или температурата, при която е бил употребяван чаят. Изследователите обаче означават едно ограничаване в своето изследване: те не са взели поради размера на чашите за чай, който може да варира доста.

Въпреки обстоятелството, че проучването има бдителен темперамент и не може изрично да потвърди, че пиенето на чай предизвиква закъснение на биологичното стареене, получените резултати са обнадеждаващи. Те допускат, че полифенолите, главните биоактивни съединения в чая, могат да играят роля в този развой. Смята се, че тези съединения въздействат върху здравето на червата, което от своя страна може да повлияе на имунитета, метаболизма и даже когнитивната функционалност с придвижване на възрастта.

Така че, до момента в който известността на чая измежду пиещите кафе може да е намаляла, това изследване дава безапелационни причини за наново приемане на скромния чай. Не единствено обезпечава моменти на мира в напрегнатия ни живот, само че също по този начин може да бъде ключът към по-грациозното стареене, добавяйки години към живота ни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР