Аквариумните рибки, които са добре гледани, радват окото с разнообразие

...
Аквариумните рибки, които са добре гледани, радват окото с разнообразие
Коментари Харесай

Най-големите аквариумни риби

Аквариумните рибки, които са добре гледани, радват окото с многообразие от типове, цветове и размери. Най-едрите аквариумни риби са извънредно атрактивни и основават гръмък ъгъл в помещението. Големите аквариумни риби акцентират и материалния статус на притежателя си, защото развъждането им изисква съществени разноски - за тях са подобаващи единствено доста огромни аквариуми, с цел да могат да плуват свободно в тях.

Сред най-големите аквариумни риби е птеригоплихт гибицепс. Това е тип сом, който пораства доста постепенно и доближава оптималните си размери към петата си година. Дължината на възрастните екземпляри е към 60 сантиметра и за за де усеща добре тази риба, е нужен аквариум, който побира най-малко 200 литра. Птеригоплихт гибицепс избира да му е мрачно, по тази причина е належащо в аквариума да има укрития, в които той да се усеща умерено през светлата част от денонощието.

Пираните са измежду едрите риби, които се отглеждат в аквариум - екзотичните риби, известни с острите си зъби, наподобяват много неугледно, само че постоянно провокират интереса на феновете на хищни рибки. Тялото на пираните доближава до 50 см дължина и се предлага аквариумът за тях да побира най-малко 300 литра. Пираните са претенциозни - всяка седмица би трябвало да се сменя 30 % от водата в аквариума и да се внимава рибите да са постоянно сити, с цел да не се стига до канибализъм при животните.

 Пиранята е огромна риба за аквариум

Зебровата тилапия също е много едра - тя доближава до 30 см дължина. Зебровата тилапия е извънредно нападателна риба и се предлага в аквариума да има единствено една двойка, тъй като всички други риби могат да пострадат. С възрастта характерът на тези едри аквариумни риби става още по-лош. Зебровата тилапия не може да живее в стеснен аквариум, по тази причина за една двойка е нужен 200-литров аквариум. Тази риба обича да рови камъчетата в аквариума и да изравя растенията в аквариума.

Тигровата боция е доста атрактивна риба - тя наподобява доста ефектно с тигровите си шарки, а дължината на тялото й доближава до 30 сантиметра. Интересен факт е, че тази боция обича да лежи по тил или встрани във водата, което постоянно плаши хората, които не са наясно с навиците й. Това е методът за отмора на тигровата боция. Не е целесъобразно да се пипа тази риба, тъй като има специфични шипове, които могат да наранят човек.

Уару е доста красива риба, която доближава до 30 см дължина, само че в случай че не се гледа задоволително добре, стига едвам до 18 см дължина. Затова и е измежду огромните рибки за аквариум. Уару имат потребност от 200-литров аквариум, с цел да се усеща двойка от тези риби добре. В менюто им би трябвало да влиза месо, тъй като уару са хищници. Не се предлага уару да живее с други типове риби, тъй като те може да пострадат.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР