Това се казва в първия по рода си доклад на

...
Това се казва в първия по рода си доклад на
Коментари Харесай

СЗО бие тревога: всяка година милиони хора умират заради в неетични бизнес практики

Това се споделя в първия по рода си отчет на Световната здравна организация (СЗО) за въздействието на комерсиалните практики върху разпространяването на хронични незаразни заболявания и свръхсмъртността, която предизвикват. Според специалистите, големият дял от мрачната статистика се пада „ изцяло или отчасти ” на няколко мощни промишлености – тютюневи произведения, алкохол и мощно модифицирани храни, плюс няколко непредвидени бранша - бебешки млека, здравна инсталация и фармацевтични артикули.

Докладът на СЗО се аргументира главно със съществуващата статистика Global burden of disease за 2021 година, с епидемиологични изследвания и маркетингов разбор на продажбите на цигари, алкохол, мощно модифицирани храни и други артикули, водещи до хронични болести.

Текстът на документа е доминиран от изрази като „ подъл маркетинг ” и „ машинация на потребителите ”, плюс „ интензивно занемаряване ” на рестриктивните мерки, които СЗО от дълго време предлага на националните държавни управления. В тази връзка медицинските специалисти приканват за по-агресивни ограничения по отношение на посочените браншове и твърдо противопоставяне на лобирането в тяхна изгода.

Безспорен факт е, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР