Новите дрехи на банкерите: Какво не е наред с банкирането

...
Новите дрехи на банкерите: Какво не е наред с банкирането
Коментари Харесай

Най-добрите летни книги за 2024 г.: Икономика

Новите облекла на банкерите: Какво не е наред с банкирането и какво да вършим с него от Анат Адмати и Мартин Хелуиг (Принстън)

Това е второто издание на най-оригиналната и значима книга, излязла от финансовата рецесия от 2007-08 година В него създателите изясняват, че от този момент не са се трансформирали задоволително, с цел да бъде банкирането безвредно. Напротив, извънредно печелившият — за банките — честен риск да бъдат „ прекомерно огромни, с цел да банкрутират “ значително остава, както и избавителните стратегии. Това беше демонстрирано през 2023 година с отговора на банкрутите на Silicon Valley Bank и Credit Suisse. Проблемът, демонстрират професорите Адмати и Хелуиг, остава рискова примес от интелектуална неточност с несъразмерна власт: банките не просто са прекомерно огромни, с цел да фалират; те също са „ прекомерно огромни за затвор “.

Обществена чиста стойност: Счетоводство — Правителство — Демокрация от Иън Бол, Уилем Бютър, Джон Кромптън, Даг Детър и Джейкъб Сол (Палгрейв Macmillan)

Ак...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР