Както вече стана ясно ексобластният председател на ДПС – Варна

...
Както вече стана ясно ексобластният председател на ДПС – Варна
Коментари Харесай

ЕКСШЕФЪТ НА ДПС – ВАРНА САЛИ ТАБАКОВ С ПОСТОЯННА МЯРКА ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА И ОБВИНЕНИЯ В ПРАНЕ НА ПАРИ И СКЛЮЧВАНЕ НА НЕИЗГОДНА СДЕЛКА В УЩЪРБ НА ДЪРЖАВАТА!

Както към този момент стана ясно ексобластният ръководител на Движение за права и свободи – Варна и общински консултант от Движение за права и свободи Сали Табаков е разследван от Комисията по противопоставяне на корупцията /КПК/, като производството е в Софийска градска прокуратура.

 

На Сали Табаков са повдигнати обвинявания по:

 

Чл. 253 от Наказателен кодекс – който извърши финансова интервенция или договорка с имущество, или прикрива произхода, местонахождението, придвижването или действителните права върху имущество, за което знае или допуска, че е добито посредством закононарушение или друго общественоопасно действие, се санкционира за изпиране на пари с отнемане от независимост от една до шест години и санкция от три хиляди до пет хиляди лв..

 

….Когато средствата или имуществото са в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък, наказването е отнемане от независимост от пет до петнадесет години.

И по чл.220 от Наказателен кодекс – длъжностно лице, което умишлено подписа неизгодна договорка и от това произлезе забележителна щета за стопанството или за институцията, предприятието или организацията, които то съставлява, се санкционира с отнемане от независимост от една до шест години, като съдът може да постанови отнемане от право по член 37, алинея 1, точка 6.

 

…В изключително тежки случаи по миналата алинея наказването е от три до 10 години отнемане от независимост, като съдът постановява и отнемане от права по член 37, алинея 1, точки 6 и 7.

 

Това обвиняване касае публичните поръчки от МОН за 28 милиона лв., минали през компания на тъста на Сали Табаков, от които 20 милиона потънаха в „ тайната стая “ на Табаков.

 

Категорично и безапелационно Съдът е приел, че на Сали Табаков би трябвало да бъде наложена непрекъсната мярка за неотклонение – задържане под стража, която е постановил, като тя бе ще бъде изпълнена като домакински арест, поради влошеното здравословно положение на Сали Табаков.

 

Следствените дейности на Комисията по противопоставяне на корупцията /КПК/ не престават. Разпитани са извънредно скъпи очевидци.

 

Паралелно върви и инспекция на всички приходи и притежания на Сали Табаков и дали те дават отговор на приходите, които е получавал по закон път. Само автопарка на Сали Табаков се прави оценка на два – три милиона лв..

 

Изключително добра работа на Комисията по противопоставяне на корупцията /КПК/, която месеци наред изпипа по този начин създаването си, че да не изтече информация, както и да корупционната скица на Сали Табаков да бъде закована по този начин, че изрично да издържи пред съда.

Инфо: afera.bg

Тагове: Сали Табаков ДПС-Варна неизгодна сделка ущърб държава обвинения задържане задържане под стража пране напари
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР