Животът е това, което ни се случва, докато кроим други

...
Животът е това, което ни се случва, докато кроим други
Коментари Харесай

За БЛИЗНАЦИТЕ и тяхното смело и топло, и широко сърце

„ Животът е това, което ни се случва, до момента в който кроим други проекти. ” – Джон Ленън

Забележете какъв брой огромна разлика във вътрешното надълбоко отношение към живота имат хората, които са родени пролетта, лятото и тези, които са поели първата си глътка въздух есента, зимата.

В първия случай настройката е очакване на наслада и занимания, които действително ни сервира природата – денят става по-дълъг, топлината се усилва, плодовете зреят, хубостта е най-проявена.

А пък тези дечица, които идват на Земята, тъкмо когато зимата доближава, когато хората са загрижени за отоплението и прехраната, приготвят зимнината, те се демонстрират като по-сериозни, виновни и мислещи.

Може да се каже, че първите са повече хора на сърцето, повече деца в някакъв символичен смисъл, а вторите са хора на мозъка, на мисълта, възрастни и мислещи.

Е, Близнаците, въпреки имащи здрава логичност и развита съответна мисъл, са хора, които знаят по какъв начин да се радват на живота, по какъв начин да одобряват пълноценно момента, сегашното, да поемат надълбоко въздух в гърдите си и да го издишат на драго сърце, без значение, че може да е градски.

Без да мечтаят за идеалния въздух в планината за след 5 месеца, когато ще отидат вероятно на отмора.

Ако толкоз не им понасят градските условия, просто ще си реалокират всекидневието на по-добро място.

Стрелец е съпротива на Близнаци. Стрелецът е мечтател, постоянно се цели към някоя съвършена велика цел, наложително висока, освен това за общото богатство.

Но забележете, че той все е в бъдещето, далечното велико бъдеще. И по какъв начин другояче – роден на прага на зимата, когато са най-дългите нощи, външните условия стават все по-сурови, характерът би трябвало да е издръжлив, вярата, че пролетта ще пристигна, дълбока.

Това, че Близнаци са родени малко преди лятото, не значи непосредствено, че животът им минава елементарно.

Да, в техния темперамент има лекост, има ефирност (нали са въздушен знак), само че да се изправиш лице в лице с сегашното – такова, каквото е, за това се желае доста много самоуверено и топло, и необятно сърце.

Все отново живеем на Земята, в един временен свят, в който се учим и построяваме, минаваме през здраве и заболявания, наслади и премеждия, сълзи и смях.

Точно в подобен полярен свят живеят Близнаците и инстинктивно одобряват това, което се случва в този момент.

Не бягат от него, не си мислят какво ще бъде след 10, 50, 100 години, не мислят какво би било, в случай че са на друго място, в различен свят.

Не, те са тук и в този момент с всичката болежка и всичкото благополучие, които им сервира моментът.

Много пъти упрекваме Близнаците, че са повърхностни, че непрекъснато си опонират, че са женкари, прекомерно свободолюбиви, хитри, лъжци, само че в случай че ги почистим в съзнанието си от слабостите им и извъртането на архетипната им осцилация, ще забележим какъв брой е талантлив и техния принцип в Природата.

Те са живата музика, която звучи, която не можеш да хванеш, да стиснеш, да задържиш, да имаш, а единствено да отвориш съществото си за нея, да ѝ се насладиш и да се вдъхновиш. Утре тя няма да бъде същата.

Всичко е в безкрайно придвижване, единствено любовта, която е вложена в нас и на всички места към нас, е непрекъсната.

Слънцето не изгрява в никакъв случай по един и същи метод, нито от едно и също място. Постоянно сме в друго кътче от Вселената.

Все отново, с цел да оцениш момента се изисква изключителна мъдрост.

Зад несъвършенството да видиш по-голямата, по-широката естетика, която движи и управлява всичко.

Да оцениш индивида, който веднага е с теб, да го приемеш и обичаш подобен, какъвто е, без непрекъснато да мечтаеш за идеалната химера, тъй като евентуално я има и в него в този момент, в случай че го погледнеш с любов; в ябълката, която преди малко са ти поднесли и да благодариш.

Да се изкефиш на дъжда, който се излива, без със съзнанието си да бягаш у дома. Защото къде е нашият дом? –Там? Тук!, където Слънцето непрекъснато изгрява.

„ Света да видиш в песъчинка и небесата – в чашката на цвете; безкрайността да събереш в шепа и вечността – в един от часовете. “ – Уилям Блейк

създател: Боряна Делчева, източник: Слънцето в 12-те зодиакални знака

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ  в  Телеграм :

Вижте още: Близнаците са пъзел, който в никакъв случай не може да бъде спретнат

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР