Сърбия и граничната агенция на Европейския съюз Фронтекс подписаха споразумение

...
Сърбия и граничната агенция на Европейския съюз Фронтекс подписаха споразумение
Коментари Харесай

Сърбия и Фронтекс подписаха ново споразумение за граничен контрол

Сърбия и граничната организация на Европейския съюз " Фронтекс " подписаха съглашение за разполагане на защита по всички граници на страната, а освен по тези с членки на Европейски Съюз, оповестява Ройтерс. Това е опит за управление и попречване на незаконната миграция.

Хиляди хора от Близкия изток, Афганистан, Пакистан и Северна Африка употребяват така наречен Балкански маршрут, който минава през Турция, България, Северна Македония и Сърбия, с цел да стигнат до богатите страни от Западна Европа.

След сключване на съглашението с европейския комисар по вътрешните работи Илва Йохансон в Белград, сръбският вътрешен министър Ивица Дачич съобщи, че договорката ще помогне на балканската страна да усъвършенства сигурността на своите граници. Всеки спомагателен чиновник от Европейски Съюз, който се причисли към нашата гранична полиция, ще помогне за повсеместен отговор на провокациите на битката с противозаконната миграция, означи той.

Въз основа на правилник на Европейски Съюз от 2019 година " Фронтекс " може да подкрепя страните, с които подписва съглашения на цялата им територия и може да упражнява пълномощия като гранични инспекции и регистрация на лица. Новото съглашение ще размени това от 2021 година сред Белград и. " Фронтекс ", което позволяваше взаимни интервенции по границите на Сърбия с членовете на Европейски Съюз Унгария, България, Румъния и Хърватия.

Сърбия граничи още с републиките на Босна и Херцеговина, Черна гора, Република Северна Македония и Косово.

Досега от шест страни от Западните Балкани, единствено Сърбия, Северна Македония, Албания и Черна гора са подписали съглашения с " Фронтекс ".
 Шефът на Фронтекс: Спирането на миграцията е невероятно
Шефът на Фронтекс: Спирането на миграцията е невероятно

Броят на мигрантите бележи растеж през януари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР