Актьор, режисьор, сценарист, продуцент. С успехи и в покера. Кариерата

...
Актьор, режисьор, сценарист, продуцент. С успехи и в покера. Кариерата
Коментари Харесай

Бъдете отговорни. Бен Афлек, който се поучава от грешките си

Актьор, режисьор, сценарист, продуцент. С триумфи и в покера. Кариерата му обгръща повече от четири десетилетия. Бен Афлек навършва 51 години и е Човек на деня на Свободна Европа.

Талантлив артист, режисьор, сценарист и продуцент, притежател на две награди " Оскар ", Бен Афлек носи всички етикети на Холивуд. Кариерата му е низ от светли и тъмни интервали, в които той се бори със зависимостта си от алкохола.

Роденият на 15 август 1972 година Афлек стартира кариерата си на артист още от дете. Като възпитаник той посещава часове по театрално изкуство, които го въодушевяват за актьорска кариера.

Там се среща с Мат Деймън , с който споделят една и съща пристрастеност към киното и театъра и остават положителни другари. Нещо повече - дружно печелят необятно самопризнание и международна популярност с " Добрия Уил Хънтинг " (1997), за чийто сюжет получават " Оскар ". Така Бен Афлек става най-младият сценарист в историята на премиите на американската кино академия, спечелил " Оскар ".

Двамата с Деймън също по този начин играят във кино лентата на Гас Ван Сант. Работят дружно и до през днешния ден и имат обща продуцентска компания.

Следват 15 години без друга номинация и десетки кино функции и години на напредък и спад в кариерата и живота на Афлек. Той на няколко пъти влиза в рехабилитационен център в опит да се отърве от алкохолната взаимозависимост.

" Не е изключително здравословно за мен да се вманиачавам в неуспехите – рецидивите – и да се самоубивам ", споделя Афлек в изявление за " Ню Йорк Таймс " за лекуването си от алкохолната взаимозависимост.

" Със сигурност съм правил неточности. Със сигурност съм правил неща, за които скърбя. Но би трябвало да се вдигнеш, да се поучиш от това, да научиш още нещо, да се опиташ да продължиш напред ", прибавя той.

Афлек умерено приказва за алкохолната си взаимозависимост. " Едно от нещата за възобновяване, което мисля, че хората от време на време подценяват, е фактът, че то насажда избрани полезности. Бъдете почтени. Бъдете виновни. Помогнете на други хора. Извинете се, когато грешите ", споделя той.

През 2007 година Афлек дебютира и като режисьор, а филмът Gone Baby Gone, на който е и съсценарист, се приема добре от рецензията и публиката. Следват престъпната драма The Town (2010) и политическия трилър Argo (2012), като и двата имат сериозен и комерсиален триумф. За последния Афлек печели премията BAFTA за най-хубав режисьор и " Оскар " за най-хубав филм.

Следват още мощни основни и поддържащи функции за Афлек - в психологическия трилър Gone Girl (2014), на супергероя Батман във филмите на DC Extended Universe, в трилъра „ Счетоводителят “ (2016), драмите The Tender Bar (2021), Clerks III (2022) и Air (2023), последната от които той също и режисира. Афлек е и първият артист, определен за ролята на Брус Уейн(Батман) от двама разнообразни режисьори.

Сред любопитните обстоятелства в биографията на Бен Афлек се подрежда и този, че печели премията Razzie за най-лоша екранна двойка с колежката си и избраница Дженифър Лопес във кино лентата " Трудна свалка " (2003). Всъщност, Бен Афлек е номиниран общо седем пъти за тази премия, два от които с Дженифър Лопес.

Афлек е и буен състезател на покер. През 2004 година той печели Калифорнийското щатско състезание по покер, побеждавайки някои от най-хубавите играчи в света. Афлек получава доживотна възбрана да играе блекджек в казино Hard Rock в Лас Вегас поради уменията си да брои картите.

Бен Афлек е определен за един от 50-те най-красиви хора в света в класацията на списание People.

През 2022 година Афлек се дами за певицата и актриса Дженифър Лопес . Двамата се сгодяват още през 2002 година, а две години по-късно се разделят. Междувременно Афлек се дами за актрисата Дженифър Гарнър , с която имат 13-годишен брак и три деца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР