Говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова коментира в Телеграм

...
Говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова коментира в Телеграм
Коментари Харесай

Захарова коментира думите на Столтенберг за ползване на оръжие срещу руска територия

Говорителят на съветското Външно министерство Мария Захарова разяснява в " Телеграм " апела на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг на Украйна да бъде разрешено да употребява дарени от съдружници оръжия за законни военни цели на територията на Русия, оповестява " Офнюз ".

В коментара си Захарова се обръща към участниците в идната конференция, отдадена на Украйна, в швейцарския град Бюргенщок на 15 и 16 юни. Сред поканените са страни от Г-7, само че и от БРИКС.

" За поканените на сякаш мирната конференция в Швейцария е потребно да знаят за апела на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за унищожаване на рестриктивните мерки върху украинските удари против Руската федерация ", декларира Мария Захарова. На срещата в Швейцария се чакат към 160 делегации, само че измежду тях няма да има съветска.

" Мисля, че е пристигнало времето съдружниците да обмислят дали да не анулират някои от рестриктивните мерки, които са наложили върху потреблението на оръжията, които са дарили на Украйна. Да се лишава на Украйна опцията да употребява тези оръжия против законни военни цели на съветска територия мощно затруднява отбраната ѝ ", сподели Столтенберг в изявление за сп. " Економист ", като подсети, че се водят боеве в Харковска област.

Руският президент Владимир Путин сподели, че Москва няма да изиска да взе участие в конференцията, в случай че не е мечтана там. Според съветския външен министър Сергей Лавров провеждането на това събитие е „ път към нищото “, предава съветската осведомителна организация ТАСС. В същото време Руската федерация неведнъж е подчертавала, че Москва в никакъв случай не е отказвала спокойно разрешаване на спора с Киев, добавя организацията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР