Кмет на град в южната част на Мексико беше убит

...
Кмет на град в южната част на Мексико беше убит
Коментари Харесай

Втори кмет е убит за седмица в южен щат в Мексико

Кмет на град в южната част на Мексико беше погубен по време на пътешестване до локално село, като по случая е почнало следствие за " ликвидиране при утежняващи условия ", оповестиха през вчерашния ден локалните управляващи, съобщи Франс прес.

Акасио Флорес, кмет на Малиналтепек, бе погубен единствено няколко дни откакто бе лишен животът на още един чиновник на изборна служба от щата Гереро – Салвадор Вилалба Флорес, преди малко определен на общите избори на 2 юни.

Тялото на Флорес е открито с патрон в главата в задната част на микробус в Малиналтепек, ден откакто е бил арестуван в локално село, сподели пред Агенция Франс Прес правозащитник, който е взел участие в договарянията за освобождението му.

Прокуратурата на Гереро разгласи, че е почнала следствие за " ликвидиране при утежняващи условия ". Една от насоките на следствието е, че причина за закононарушението може да е бил спор за благосъстоятелност върху земя.

Около тридесет длъжностни лица на изборна служба или претенденти на локални избори са били убити по време на акцията за изборите на 2 юни, сочат данни на неправителствената организация " Дата Цивика " (Data Civica). Този избор бе най-мащабният в историята на Мексико и докара на власт кандидатката на левицата Клаудия Шейнбаум, съобщи Българска телеграфна агенция.

През 2023 година 1890 души са били убити в щата Гереро, основно вследствие на принуждение и при споразумяване на сметки сред незаконни организации, отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР