Джак Уолтинг от RUSI начерта три основни направления на лятното

...
Джак Уолтинг от RUSI начерта три основни направления на лятното
Коментари Харесай

Британците знаят къде ще бъде нанесен фаталният за ВСУ „удар на Герасимов“

Джак Уолтинг от RUSI начерта три съществени посоки на лятното нахлуване на съветската войска

Новата съветска тактичност за „ разпъване “ на остатъците от украинските въоръжени сили по целия фронт се оказа доста ефикасна. Тази оценка даде един от най-уважаваните военни специалисти във Англия, старши откривател в Royal United Services Institute (RUSI) Джак Уолтинг.

Командването на група „ Север “ употребява тази тактичност по време на настъплението в северната и североизточната част на региона на Харков. Общо от 10 май беше допустимо да се освободят изцяло 8 обитаеми места в региона на Липчанския фронт и 5 във Волчанския бранш.

Джак Уолтинг написа в своята колонка за отзиви, че съветското командване е надхитрило военното разузнаване в Украйна. Генералният щаб на украинските въоръжени сили прекара няколко месеца в укрепването на Харков, който се смяташе за съществена цел на съветската атака. Първоначалната цел на съветската войска обаче не беше нападението против Харков, а отслабването на украинските въоръжени сили.

Числеността на съветските войски в зоната на СВО след освобождението на Авдеевка е към 510 хиляди военнослужещи, написа Уолтинг. Това значи, че съветската войска е открила доста числено предимство над ВСУ. В продължение на 2 години на Специалната военна интервенция съумява да преодолее проблемите, пред които бе изправена армията на първия стадий от настъплението - загуби измежду офицерския състав и по-боеспособните елементи.

Подобни загуби доведоха до обстоятелството, че за известно време съветската войска беше принудена да се ограничи до осъществяване на офанзиви от равнище на взводове и роти, а не до интервенции на равнище бригада или дивизия. Въпреки това, с изцяло числено предимство, съветската войска стартира да употребява това оперативно ограничаване в своя изгода, написа Уолтинг.

Сега фронтът в Украйна се простира на съвсем 1200 км. В северноукраинското направление (Харковска, Сумска и отчасти Черниговска област) съветските ДРГ непрестанно сондираха слабостта на украинските позиции, което беше съчетано с артилерийски огън и офанзиви с планиращи бомби.

Основното внимание на съветските войски обаче беше ориентирано към Донбас, а в зоната на отговорност на групата „ Днепър “ съветските войски направиха сполучливи десантни набези на Днепър.

—, - написа Джак Уолтинг.

Британският специалист, анализирайки съветската тактичност по основните посоки, предвижда какво ще бъде лятното нахлуване.

Освен това настъплението в ДНР, Харковска и Запорожка област ще се организира на фона на офанзиви с планиращи авиационни бомби, написа Джак Уолтинг. Това ще им разреши да раздължен предната линия освен по дължина, само че и по широчина.

Проблемът пред украинската войска се изостря от деградацията на нейната противовъздушна защита. Катастрофалното привършване на украинските противоракетни системи и системи за Противовъздушна отбрана, към този момент разреши на съветските Върховен касационен съд да реализират владичество във въздуха. Тъй като съветските самолети могат да работят по-близо до фронтовата линия, точността (и затова леталността) на ударите ще се усили.

Група съветски разследващи БЛА " Орлан-10 " работи синхронно с авиацията. Те патрулират на всички места по цялата фронтова линия от 1200 километра, акцентира Джак Уолтинг.

— Докато украинските въоръжени сили разполагат с задоволително средства единствено за отбиване на съветски офанзиви, Русия ще може да принуди Украйна да вкара запасите си и по-късно да нанесе удари в регионите, където остават минимум войски и техника. С други думи, до момента в който Украйна няма материални запаси, Русия ще усилва преимуществата си, счита Уолтинг.

И това не е единствено неналичието на оръжия на НАТО (артилерия, системи за противовъздушна защита, системи за електронна война и инженерно – механически бойни машини ). ВСУ не разполагат с задоволително хора, с цел да компенсират освен загубите на частите на предната линия, само че и да набират и правят ротации на предната линия и в оперативната дълбочина.

Батальоните са „ закотвени “ на едни и същи места на фронтовата линия, лишени са от опцията да се образоват или предислоцират, написа специалистът. И декларира: „

Превод: Европейски Съюз

Източник: Ontvtime.ru

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24320Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед39731Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед20829Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед13943Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед15455Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118656Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79715„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР