Първите 20 електробуса за градския транспорт в София пристигнаха на

Първите 20 електробуса за градския транспорт в София пристигнаха на ...

......... последните години тествахме няколко различни технологии по различни линии в София. "Вчера в гаража в "Дружба” пристигнаха и първите 17 от 60-те нови автобуса на природен газ, които доставяме. До края на годината ще доставим още 22 автобуса на природен газ, а догодина още 60 съчленени", припомни още столичният кмет.


След зимата започва ремонт на трамвайните трасета по бул.

След зимата започва ремонт на трамвайните трасета по бул."Цар Борис ...

......... Това обяви заместник-кметът Евгени Крусев, предаде БНР. Той коментира поисканата му оставка от Политическа група 5 в Столичния общински съвет: "Всеки има право да дава каквито прецени предложения. Нашата основна цел е да продължим да работим в екип, заедно с всички колеги, така че да успеем да си реализираме проекта". 


  Преди обяд е постъпил сигнал за инцидент в района

  Преди обяд е постъпил сигнал за инцидент в района ...

......... първоначалните данни, лек автомобил е ударил кола на поддържаща фирма, обозначена с конуси. Един човек е откаран за преглед в болница, съобщиха от МВР. Трафикът в участъка е силно затруднен. Пътни полицаи подпомагат движението, което към момента се осъществява само в аварийната лента. Водачите да шофират с повишено внимание.  


Утре (7-и октомври) „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД организира атракционнo пътуванe по

Утре (7-и октомври) „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД организира атракционнo пътуванe по ...

......... см. Салонът може да се разделя на два салона по 18 места (всеки с по 3 големи и 3 мaлки маси). Вагонът разполага с усилвател за магнетофон и радио, два телевизора и място за киномашина и екран. Има и офис, едно служебно купе с 2 легла едно над друго.  


  От 15:00 ч. днес движението от км 3 до

  От 15:00 ч. днес движението от км 3 до ...

......... обособени две ленти в посока Калотина. Извършва се гаранционен ремонт на дилатационни фуги на ж.п естакада над гара Илиянци при 3-ти км и на моста над река Владайска при 6-ти км. При възникване на пътни инциденти или тапи движението ще се пренасочва по Северната дъга на Софийския околовръстен път.  


Временно се ограничава движението в изпреварващата лента на АМ

Временно се ограничава движението в изпреварващата лента на АМ "Тракия" от ...

......... за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.  Между км 14-ти и 20-ти километър на магистрала „Тракия” са

Между км 14-ти и 20-ти километър на магистрала „Тракия” са ...

......... от 45-ти до 53-ти киломеър и в двете посоки се осъществява с повишено внимание поради констатирани неравности по пътната настилка. Скоростта на движение е ограничена до 90 км/ч. Движението при Ихтиман в посока Бургас също е ограничено поради ремонтновъзстановителни дейности на виадукти и осъществява двупосочно в платното посока София.  


От 18:00 до 22:00 часа на довечерасе забранява движението и

От 18:00 до 22:00 часа на довечерасе забранява движението и ...

......... превозни средства в крайна дясна лента на двете пътни платна на бул. "Асен Йорданов" между бул. "Шипченски проход" и "Площад на авиацията". Причината е в концерт, който ще се проведе в зала „Арена Армеец“. Временната организация на движението няма да засегне спирките на масов градски транспорт, съобщиха от ЦГМ.  


Пътищата трябва да се проектират според интензивността на трафика за период от

Пътищата трябва да се проектират според интензивността на трафика за период от ...

......... по проектите с европейско финансиране. Но мярката досега не е била изрично залегнала в наредба.За първи път се определят и обхватът, съдържанието и етапите на всеки пътен проект. Според очакваните резултати наредбата ще позволи строителството на модерна и безопасна пътна инфраструктура и ще допринесе за намаляване броя на пътно-транспортни произшествия.


Автобуси на близо 40 години возят децата към училищата. Средната

Автобуси на близо 40 години возят децата към училищата. Средната ...

......... е 10-12 години, но все още сред тях има и доста по-стари. Това показват проверките на контролните органи в началото на новата учебна година, предаде Нова тв. До момента са проверени повече от 700 училищни автобуса. Заради различни нарушения са съставени четири акта – включително за автобус без технически преглед.


Тежък понеделник по пътищата в страната. В края на трите

Тежък понеделник по пътищата в страната. В края на трите ...

......... тв. За улеснение на трафика през Владая, в интервала от 10 до 20 ч., има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут е през магистрала „Люлин". По всички трасета, по които има натоварено движение, както и на граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния, има засилено полицейско присъствие.Разликата между 50 км/ч и 60 км/ч е малка, но

Разликата между 50 км/ч и 60 км/ч е малка, но ...

......... анализи показват, че у нас 93% от катастрофите стават заради човешка грешка. Над 50% от смъртните случаи за в следствие на превишена и несъобразена скорост. Скоростта по време на удара определя винаги тежестта на последствията. Известно е, че 1% намаление на средната скорост, води до намаление на убитите с 3%.


Засилен трафик по пътищата на страната се очаква в края

Засилен трафик по пътищата на страната се очаква в края ...

......... през Владая е магистрала „Люлин". По всички трасета, по които се очаква да има много движение, както и на граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния, ще има засилено полицейско присъствие. Движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона ще бъде ограничено по автомагистралите от 14 до 20 ч.


Засилен трафик по пътищата на страната се очаква утре, последният

Засилен трафик по пътищата на страната се очаква утре, последният ...

......... до 20.00 ч. ще бъде забранено движението на тежкотоварни превозни средства. Камионите над 12 тона ще бъдат отбивани по обходни маршрути, за да се предотвратят тапи и километрични задръствания. По пътя „Владая-София” също ще има два ленти за прибиращите се. Институциите съветват шофьорите да спазват ограниченията и да тръгнат по-рано.


Как ще купуваме електронните винетки? Демонстрацията ще направят от агенция

Как ще купуваме електронните винетки? Демонстрацията ще направят от агенция ...

......... Как ще купуваме електронните винетки? Демонстрацията ще направят от агенция "Пътна инфраструктура".Засега е ясно, че ще има 500 терминала за самообслужване, от които шофьорите ще могат да купуват електронните винетки. Машините ще бъдат разположени по основните пътища и граничните пунктове.


Почивките, екскурзиите и пътуванията на българи в Сърбия вече ще

Почивките, екскурзиите и пътуванията на българи в Сърбия вече ще ...

......... 2014 г., а новите цени са съобразени с курса от 10 септември 2018 г. - 1 евро за 118,2951 динара. Според новото решение цените в евро ще се закръглят, както следва: от 0,01 до 0,49 евро се закръгля на 0,50 евро, а от 0,51 до 0,99 - на 1 евро.Зам.-кметът Евгени Крусев провери ремонта на ул.“Цар Симеон“. На 15

Зам.-кметът Евгени Крусев провери ремонта на ул.“Цар Симеон“. На 15 ...

......... на 14-ти и 15-ти септември ще бъде затворен бул. “Арсеналски“, а на 16 септември - бул. “Васил Левски“ в участъка между Ректората и паметника на Васил Левски. Тези затваряния са небходими, за да може със старта на новата учебна година тези така важни улици да бъдат отворени за движение.  


Няма информация за отменени полети от и до Летище София

Няма информация за отменени полети от и до Летище София ...

......... тази ненужна и безпричинна стачка. За съжаление, отменихме 150 от 400 планирани полета от и до Германия. На всички засегнати пътници бяха изпратени имейли и SMS-и, за да ги уведомим, че могат безплатно да сменят полета си за друг ден”, каза на пресконференция маркетинг директорът в авиокомпанията Кени Джейкъбс.  


„Синя

„Синя" и „Зелена" зони няма да работят в празничните дни ...

......... да работят в празничните дни в края на следващата и началото на по-следващата седмица. Зоните за платено почасово паркиране няма да работят за честването на 110-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. „Синя" и „зелена" зони се затварят за 22, 23 и 24 септември (събота, неделя и понеделник).  


Задължителни колани в автобусите, както и видеорегистратори, които да заснемат

Задължителни колани в автобусите, както и видеорегистратори, които да заснемат ...

......... остарял. Като сметнем над 13 хиляди автобуса – цифрата става наистина внушителна“.  Според Халил Летифов трябва да се намери финансов механизъм да се подпомагат малките фирми, за които промените в Закона за пътищата ще се отразят доста сериозно. Той каза още, че някои от превозвачите ще бъдат изправени пред фалит. 


Общинският съветник от ВМРО и заместник-председател на комисията по „Обществен

Общинският съветник от ВМРО и заместник-председател на комисията по „Обществен ...

......... към отсраняване на техническите дефекти по пътищата, включително грешки в проектирането и драконовски контрол за спазване на правилата за движение, защото имаме много сериозен проблем с превишената скорост, например. Друго предложение е училищни екскурзии да се изпълняват само от автобуси с фабрично поставени колани в името на безопасността на децата.


На българо-сръбската граница трафикът на ГКПП Калотина трафикът е интензивен

На българо-сръбската граница трафикът на ГКПП Калотина трафикът е интензивен ...

......... на изход за товарни автомобили,  на ГКПП Лесово трафикът е интензивен на изход за леки автомобили. На българо-румънската граница на ГКПП Дунав мост-Видин, ГКПП Дунав мост-Русе и ГКПП Кардам трафикът е  интензивен на изход за товарни автомобили. Единствено на българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.  


Утре - 7 септември, ще се преасфалтира участъкът от път

Утре - 7 септември, ще се преасфалтира участъкът от път ...

......... от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, за да не влизат в Искърското дефиле ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград. Леките автомобили и локалният трафик, пътуващ от София към Своге, ще могат да преминават по път II-16 в двете посоки до отклонението за село Редина.  


Във връзка със засиления трафик след изход от София по

Във връзка със засиления трафик след изход от София по ...

......... поссока Бургас движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона временно се отклонява както следва: с.Нови хан - стария път за Пловдив посока Вакарел - детелината на Вакарел посока Бургас, където отново се включват на автомагистралата. Очаква се ограничението да е в сила докъм 21 часа тази вечер, съобщават от МВР.


Заради няколкото почивни дни покрай празника за Съединението, от рано

Заради няколкото почивни дни покрай празника за Съединението, от рано ...

......... магистрали, както и на входовете и изходите на големите градове, предаде БНТ. Шофьорите ще бъдат проверявани за документи, алкохол, наркотици и превишена скорост. Натоварено е движението и по граничните пунктове. Най-сериозен трафик се очаква по българо-гръцката граница. Ремонтите на много места продължават, така че бъдете внимателни и спазвайте въведените ограничения.


Разраства се свлачището на прохода

Разраства се свлачището на прохода "Шипка", предаде БГНЕС. Директорът на ...

......... участъци в прохода. За ремонта проходът „Шипка” няма да бъде затварян. Ако все пак това се наложи, обходен маршрут ще бъде през панорамния път Шипка – Бузлуджа, каза още Златев. Автоекспертът Иван Чакъров предупреди, че ако не започне спешен ремонт, с настъпващия есенно-зимен сезон ще се стигне до тежки инциденти.


Възстановено е движението покрай крепостта Царевец във Велико Търново. Вече

Възстановено е движението покрай крепостта Царевец във Велико Търново. Вече ...

......... „ Николо Пиколо“. Автобусите с номера 5,20,40,50 и 110 вече се движат по обичайните си маршрути. През есенния сезон, при подходящи метеорологични условия ще бъде извършено цялостно асфалтиране на ул. „Михаил Кефалов“ и ул. „Читалищна“. През пролетта същото ще бъде сторено и с улиците „Иван Вазов“ и „Велчо Джамджията“.  


Движението в района на 105-и километър на магистрала

Движението в района на 105-и километър на магистрала "Тракия" е ...

......... Движението в района на 105-и километър на магистрала "Тракия" е затруднено. Това се отнася и за двете посоки на движение в отсечката, която се намира между Пазарджик и Пловдив. Причината е в две вержни катастрофи, предаде БНР. При едната от катастрофите са пострадали четирима души.


Автобусите на

Автобусите на "Витоша експрес" между София и Пловдив не пътуват, ...

......... стана ясно, че фирмата е спечелила договор за линията, обявявайки цена от 6.86 лева, но всъщност возеха пътниците за 14 лева като тя се образуваше от поставена допълнителна такса. Общината е обявила нова обществена поръчка за избор на превозвач по линията София - Пловдив, казаха за БГНЕС от Столичната община.


Към 13:25 часа е получен сигнал за запалил се в

Към 13:25 часа е получен сигнал за запалил се в ...

......... своевременно са напуснали превозното средство, като са взели и багажа си. На мястото незабавно са пристигнали патрули на Пътна полиция и екипи на пожарната. Пътят е затворен до освобождаването на пътните платна, съобщиха от МВР. Организиран е обход в двете посоки през КПП-Кошарица – Тънково – Дюлински проход – Обзор.


Временно движението по магистрала „Марица“ при км 16 в посока София се

Временно движението по магистрала „Марица“ при км 16 в посока София се ...

......... Временно движението по магистрала „Марица“ при км 16 в посока София се осъществява в една лента, поради ПТП. Ограничено е движението в активната лента като трафика се осъществява в изпреварващата лента, съобщиха от АПИ. Движението се регулира от пътна полиция.​


Днес от 8:00 ч. до 20:00 ч. за честванията на

Днес от 8:00 ч. до 20:00 ч. за честванията на ...

......... пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.    


От София до Лондон за два часа с влак или

От София до Лондон за два часа с влак или ...

......... ще стане, а промените в живота ни могат да се съпоставят с тези от изобретяването на жп линиите”, обясни проф. Джон Майлс. София - Варна за 2 часа с влак - сега изглежда немисилимо, но според Ричард Брансън този транспорт ще може да ползваме много скоро - до 20 години.


Мостовете в Благоевградска област са за ремонт, но той не

Мостовете в Благоевградска област са за ремонт, но той не ...

......... за подаването на колоната бе изземването на инертни материали от реката. При инцидента върху падналата конструкция имаше само един лек автомобил, който падна в реката, а водачът му успя да излезе невредим. Мостът бе ремонтиран в продължение на месеци, специалистите твърдят, че случаят от 2012 г. няма да се повтори. 


Един човек е загинал, а 19 са били ранени при

Един човек е загинал, а 19 са били ранени при ...

......... ранени при 17 катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР, предаде Нова ТВ. Няма опасност за живота на ранените. В София е имало три тежки и 28 леки пътни произшествия с четирима ранени. От началото на годината в 4157 катастрофи са загинали 357 и са ранени 5263 души.


Сериозен трафик отчитат от тази сутрин от „Гранична полиция“ по

Сериозен трафик отчитат от тази сутрин от „Гранична полиция“ по ...

......... е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. По информация на дружеството “Дунав мост Видин – Калафат ” АД, от 25 юли до 25 август 2018 г. ще бъде извършван ремонт на участък от пътя преди ГКПП Видин. За този период временно движението ще се осъществява двупосочно в едно платно.  


3 от 17-те съоръжения в недобро състояние на автомагистралите „Хемус“

3 от 17-те съоръжения в недобро състояние на автомагистралите „Хемус“ ...

......... 37-ми км на АМ „Тракия“ /в района на Ихтиман/; Виадукт при 38-ми км на АМ „Тракия“ /в района на Ихтиман/; Пътен възел „Мухово“ при 46-ти км на АМ „Тракия“; Мост над р. Елешница при 89-ти км на АМ „Тракия“; Мост над р. Елшишка при 89-ти км на АМ „Тракия“.  


Ново кръгово кръстовище регулира трафика в софийския квартал „Драгалевци“. То

Ново кръгово кръстовище регулира трафика в софийския квартал „Драгалевци“. То ...

......... че при ремонта на ул. „Боянска“, която се явява дубльор на Околовръстния път няма да се спира движението и се очаква той да приключи в рамките на месец. Той обяви още, че до 20 август ще започне ремонтът и на отклонението от Околовръстното към Бояна, което е в лошо състояние.


Wizz Air днес обяви нова линия: от София до слънчевия

Wizz Air днес обяви нова линия: от София до слънчевия ...

......... сезон. Следвайки нашите планове за силен растеж през тази година, ние продължаваме да сме фокусирани върху предлагането на най-ниските възможни тарифи на клиентите ни заедно с висококачествени услуги във все по-разнообразната мрежа на WIZZ. Нашият приятелски настроен екип Ви очаква на борда на един от нашите самолети с усмивка!.“  


Бул. „България” само с едно платно и две ленти, затворено

Бул. „България” само с едно платно и две ленти, затворено ...

......... е напълно приключен до края на октомври. Зам.-кметът не приема критиките, че новата тикет система за градския транспорт е твърде скъпа. По думите му е била избрана най-евтината оферта, като в 73-те млн. лв. влизат 10-годишната поддръжка на 15 000 устройства и изграждане на видеонаблюдение, което обхваща абсолютно всички возила.


Организация на движението във връзка с ремонт на кръговото кръстовище

Организация на движението във връзка с ремонт на кръговото кръстовище ...

......... до кръстовището с ул. “Панайот Пипков”, където автобусите ще извършват обратен завой. Разкрива се временна крайна и начална спирка на ул. “Панайот Пипков” веднага след десния завой от ул. “Захари Зограф”. Въвежда се забрана за престой и паркиране на площадчето с оглед осигуряване на безопасно извършване на маневрата обратен завой.


Във връзка с извършването на основен ремонт на ул. „Гюешево“

Във връзка с извършването на основен ремонт на ул. „Гюешево“ ...

......... кръстовището ул. „Гюешево“-ул. „Никопол“, надясно по ул. „Никопол“, наляво по ул. „Охридско езеро“ и след кръстовището ул. „Охридско езеро“-ул. „Гюешево“ по маршрута си до Централна жп гара. Разкрива се временна автобусна спирка на ул. „Охридско езеро“ срещу блок № 23; Закрива се спирката с код 1977 „Ул. Камен Андреев“.  


Зам.-кметът Евгени Крусев ще провери изграждането на обособено трасе на

Зам.-кметът Евгени Крусев ще провери изграждането на обособено трасе на ...

......... Зам.-кметът Евгени Крусев ще провери изграждането на обособено трасе на градския транспорт по бул. „Константин Величков“. Целта е по-бързото и безконфликтно придвижване на автобусите и трамваите. Събитието ще се състои на кръстовището на бул. „Константин Величков“ и бул. „Тодор Александров“ на 9 август в 11.00 часа.


Вече няма как да бъде

Вече няма как да бъде "надхитрена" системата за таксуване с баркод ...

......... вид услуга е междинен период, който да осигури плавното адаптиране към новите технологии в градския транспорт. "Предстои ни скок от хартиеното билетче към нова система за таксуване", заяви Петров. По негови думи това е една истинска технологична революция, тъй като чрез нея ще може да се установи броя на качените пътници.


  При посещение на международно летище на територията на Република

  При посещение на международно летище на територията на Република ...

......... сака и др.); сваляне на обувките, по преценка на служителя по сигурността; преминаване на ръчния багаж и изброените предмети през конвенционално рентгеново устройство; преминаване на пътника през рамков металдетектор; извършване на допълнителна физическа проверка и проверка с други технически средства. Всеки регистриран багаж е обект на проверка с технически средства.


Подготовката на първото ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 е в разгара

Подготовката на първото ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 е в разгара ...

......... уикенд, за да могат повече хора да видят всичко необходимо за транспорта на бъдещето, събрано на едно място. Изложението ще даде възможност на потребителите да изпробват електрическите коли и Е-Технологиите в удобни и разнообразни маршрути за тестово шофиране. Станете част от Е-волюцията! Входът за изложението ще бъде без такса.  


Поредната катастрофа на магистрала „Тракия“ предизвиква задръстване и проблеми в

Поредната катастрофа на магистрала „Тракия“ предизвиква задръстване и проблеми в ...

......... Поредната катастрофа на магистрала „Тракия“ предизвиква задръстване и проблеми в движението посред активния сезон. Временно движението по аутобана при 10-и километър от София в посока Бургас се осъществява само в активната лента, поради ПТП. Ограничено е движението в скоростната лента, като движението се регулира от Пътна полиция, съобщават от АПИ.  


На българо-сръбската и българо-македонската граница трафикът е нормален на всички

На българо-сръбската и българо-македонската граница трафикът е нормален на всички ...

......... е интензивен на ГКПП Дунав мост Русе за товарни автомобили на изход. По информация на дружеството “Дунав мост Видин – Калафат” АД, от 25 юли до 25 август ще бъде извършван ремонт на участък от пътя преди ГКПП Видин. За този период движението ще се осъществява двупосочно в едно платно.


Днес (20.07.2018 г.), в рамките на по-малко от два часа,

Днес (20.07.2018 г.), в рамките на по-малко от два часа, ...

......... риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори. Неизмеримо по-важни от материалните щети са човешкият живот и здраве!


Във връзка с ремонт на водопровод по ул. „Първа Българска

Във връзка с ремонт на водопровод по ул. „Първа Българска ...

......... река”, със 100 метра напред в посока ул. “Нешо Бончев”. -от 04:30 часа на 19.07.2018 г. до 24:00 часа на 24.08.2018 г. се измества временно автобусна спирка по маршрута на автобусна линия № 100, с код 1505 „Моста на Суходолска река”, с 90 метра назад в посока ул. „Константин Преславски“.


Изменения в организация на движението във връзка с провеждане на

Изменения в организация на движението във връзка с провеждане на ...

......... в посока кв.“Карпузица“, двупосочна с кодове 1922 и 1923 „Ул.Дамяница“ на ул.“Любляна“, двупосочна с кодове 1827 и 1828 „Ул.Лазарополе“ на ул.“Любляна“, двупосочна с кодове 1309 и 1310 „Площад сред село“, двупосочна с кодове 2192 и 2193 „ул.Стефан Пешев“ на ул.Княжевска“, с код 1849 „Ул.Буря на ул.КНяжевска“ в посока Боянска църква.


Във връзка с провеждането на Еко рали България се въвеждат

Във връзка с провеждането на Еко рали България се въвеждат ...

......... се престоят и паркирането на пътни превозни средства както следва : - От 8:00 часа до 24:00 часа на 27 юли на паркинга на пл. „Княз Александър I“ – 50 места - От 15:00 часа до 21:00 часа на 29 юли на паркинга на пл. „Княз Александър I“- 30 паркоместа.


В изявление пред медиите г-н Владимир Рапонджиев - Изпълнителен директор

В изявление пред медиите г-н Владимир Рапонджиев - Изпълнителен директор ...

......... има грешка – ще има наказание, а виновният ще си понесе наказанието“. И още: „Тече проверка по случая и след нейното завършване ще излезем с окончателните резултати.“ В заключение г-н Рапонджиев изрази увереност, че случаят ще остане изолиран и ще бъдат предприети всички необходими мерки за недопускане на подобни ситуации.


Летище София извършва проверка по случая с непроверения самолет, който

Летище София извършва проверка по случая с непроверения самолет, който ...

......... ч. е излетял за Скиатос, Гърция. „Летище София“ ЕАД води разследване по случая. Предварителните данни сочат за човешка грешка, свързана с обслужването на полета от наземния оператор „Летище София“. До изясняване на обстоятелствата по случая рамп-агентът е с отнет служебен пропуск и е отстранен от изпълняване на служебните задължения.  


Самолет излетя в петък от Летище София без проверка. Частен

Самолет излетя в петък от Летище София без проверка. Частен ...

......... оператор на полета на столичното летище не е уведомил Гранична полиция, каза директорът й Светлан Кичиков и допълни, че това е сериозна грешка. Летищните оператори и Гранична полиция се събират на съвещание в сряда. Вече е започнато разследване. Това не е първият случай, в който през столичното летище преминават непроверени полети. 


Агенция „Пътна инфраструктура“ припомня, че се извършва ремонт на носещите

Агенция „Пътна инфраструктура“ припомня, че се извършва ремонт на носещите ...

......... информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


Както сутринта, така и следобед, по повечето гранични пунктове у

Както сутринта, така и следобед, по повечето гранични пунктове у ...

......... пунктове с ненатоварено движение са ГКПП Капитан Петко Войвода, ГКПП Илинден, ГКПП Ивайловград. На българо-турската граница на ГКПП Капитан Андреево трафикът е интензивен на изход за товарни атомобили. Граничен пункт с ненатоварено движение е ГКПП Лесово . На българо-румънската и българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


„Винетките в България са най-евтините в Европа. Всеки, който ползва

„Винетките в България са най-евтините в Европа. Всеки, който ползва ...

......... още шефът на АПИ. Той допълни, че предстои да бъде обособено ново звено към агенцията, което ще отговаря за контрола на тол системата и електронната система за винетки. „Тол системата е справедлива система за таксуване. Тя ще касае предимно тежкотоварните автомобили с тегло над 12 тона”, каза още инж. Глосов.


Натоварен трафик се наблюдава по почти всичките ни гранични пунктове

Натоварен трафик се наблюдава по почти всичките ни гранични пунктове ...

......... ГКПП Илинден, ГКПП Ивайловград. На българо-турската граница на ГКПП Капитан Андреево трафикът е интензивен на изход за товарни атомобили. Граничен пункт с ненатоварено движение е ГКПП Лесово . На българо-румънската граница трафикът е интензивен на вход за леки автомобили.  На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


Нови задръствания ще има за софиянци и гостите на града

Нови задръствания ще има за софиянци и гостите на града ...

......... 72 ще се движат по бул. "Пенчо Славейков", наляво по съществуващата пътна връзка , наляво по ул. "Свети Георги Софийски и по маршрута си. Тролейбусите от линии 2, 8 и 9 ще се движат по ул. "Свети Георги Софийки" към бул. "Прага" и от там към ул. "Свети Георги Софийски".


Тролей ще замести трамвай № 6 в „Лозенец“. Това решиха

Тролей ще замести трамвай № 6 в „Лозенец“. Това решиха ...

......... лева. Във варианта със запазването на трамвая цената щеше да бъде 22 млн. лева, която включваше нов пробив в посока НДК и отчуждаване на два магазина, които са частна собственост и се намират в подлеза. Маршрутът на трамваите по линия 6 се запазва в участъка от "Обеля" до „Петте кьошета“.


Започва ремонт на път I-1 София - Ботевград през Витиня.

Започва ремонт на път I-1 София - Ботевград през Витиня. ...

......... маршрути, по които ще се насочва тежкотоварния трафик по време на ремонтните дейности, заради лошото му състояние. Пътната агенция припомня, че заради ремонта на съоръженията по "Хемус"  и за повишаване безопасността на движение за леките автомобили през лятото,  тежкотоварния трафик преминава само по първокласния път през Витиня.      


Свлачище отново наложи затваряне на пътя Пловдив-Смолян. Към 16:00 часа

Свлачище отново наложи затваряне на пътя Пловдив-Смолян. Към 16:00 часа ...

......... на Юговското ханче, на територията на община Асеновград, област Пловдив. Причината е струпване на свлачище върху пътя, предизвикано от обилните дъждове, съобщиха от МВР. Екипи на Пътна полиция са разположени от двете страни на споменатия участък за гарантиране на безопасността до разчистване на пътя.Обходният път е през Девин и Кричим.


Катастрофа между ТИР и коли на Е-79 край Мездра. Към

Катастрофа между ТИР и коли на Е-79 край Мездра. Към ...

......... По първоначални данни, ТИР с турска регистрация, по неизяснени засега причини, е ударил три леки автомобила, с румънска регистрация. На мястото са екипи на Пътна полиция, пожарната, Бърза помощ. Организиран е обход за леките автомобили през селата Ребърково, Лютиброд, Паволче до ВрацаТоварните автомобили преминават през Ябланица, Роман, град Мездра, Враца.


Въпреки че проливните дъждове от последните седмици спряха преди дни,

Въпреки че проливните дъждове от последните седмици спряха преди дни, ...

......... съобщиха, че аутобанът е затворен за преминаване на автомобили между пътен възел „Мухово“ и пътен възел „Ихтиман“. Преливането на язовира е засегнало 37-ми километър на магистралата. Автомобилите, които трябва да преминат през затворения участък, се пренасочват. Движението им се осъществява през път I-8 (старият път между София и Пловдив).  


Леки затруднения ще изпитват днес щофьорите, пътуващи от София по

Леки затруднения ще изпитват днес щофьорите, пътуващи от София по ...

......... Леки затруднения ще изпитват днес щофьорите, пътуващи от София по магистрала „Тракия“. До 16:00 ч. движението от 24-и до 25-и километър в посока Бургас ще се осъществява само в изпреварващата лента. Причината е в ремонтни дейности в активната и аварийната ленти на това място. Шофьорите трябва да карат внимателно. 


Специална организация на движението се прави в София във връзка

Специална организация на движението се прави в София във връзка ...

......... приключване на мероприятието на 06.07.2018 г. по ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”. 3.2. От 07.00 часа до приключване на мероприятието на 07.07.2018 г.: - по ул. „Доспат” между бул. „Витоша” и ул. „Баба Неделя”; - по ул. „Баба Неделя“ - по ул. „Д-р Христо Стамболски”.  


Движението по автомагистрала

Движението по автомагистрала "Хемус" в района на Шумен е ограничено ...

......... инцидент с товарен автомобил. При произшествието няма пострадали, но камионът се е обърнал и е запречил преминаването на други автомобили. Създадена е организация за контролирано преминаване на движещите се в посока Шумен превозни средства. Движението се реализира в крайна лява лента. Предстои отстраняване на ТИР-а с помощта на специализирана техника.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде ...

......... 6 км, а вторият – с дължина близо 26 км, ще се реализира по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г. На церемониите ще присъства инж. Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, ще има народни представители, областни управители, кметове и др.


Днес ще бъдат отворени ценовите оферти в обществените поръчки за избор

Днес ще бъдат отворени ценовите оферти в обществените поръчки за избор ...

......... е от републиканския бюджет.  Ще бъде направено разширение на съществуващия път до габарит 27 м, с което двулентовият първокласен път ще стане четирилентов. В отделни участъци ще се подобрят геометричните му елементи с цел достигане на проектна скорост от 110 км/ч. Срокът за изпълнение на поръчката е 910 календарни дни.