Проблеми с пътищата в област Монтана. Образува се и опашка

Проблеми с пътищата в област Монтана. Образува се и опашка ...

......... Видин. Колоната от тирове е дълга няколко километра. „От 5 часа слушам новините и не казват, че този път е проблемен. 3-4 пъти отварям сайта на АПИ и там няма никаква информация”, разказва шофьор на камион. Тази сутрин тежкотоварните автомобили бяха спирани и по главния път между Враца и Ботевград.


Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с ...

......... ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и пл. „Св. Александър Невски”. От 08.30 до 10.00 часа на 26.03.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и пл. „Св. Александър Невски”, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР.    


Във връзка със строителството на третия лъч на метрото в

Във връзка със строителството на третия лъч на метрото в ...

......... „Гоце Делчев“ - бул. „Цар Борис III”. Закриват се спирките: - двупосочна „Балканкар АД“ с код 0564 и 0569 на ул. „Житница“ - двупосочна „АП Земляне“ с код 0079 и 0080 на ул. „Житница“ - двупосочна „ж.к. Красно село“ с код 0637 и 0641 на бул. „Гоце Делчев“ .  


Заради навявания и снегопочистване през последните часове Пътната агенция временно

Заради навявания и снегопочистване през последните часове Пътната агенция временно ...

......... очаква магистралата за кратко да бъде спряна в участъка преди Ботевград, за да бъде вдигнат тира, който вчера се преобърна и остана там. Над 100 почистващи машини и 10 аварийни екипа са терен и в София, обяви Красимир Димитров от кризисния щаб на Столичната община. С приоритет се чистят големите булеварди.  


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение ...

......... с. Градище, намиращи се на територията на Община Шумен. Одобрението му ще допринесе за осигуряването на транзитния трафик по Европейската пътна мрежа от връзката с транспортен коридор №ІV на запад до транспортен коридор №ІX близо до Велико Търново, както и за ускоряването на икономическото и социалното сближаване на регионално ниво.


Пуснаха отново влаковете в участъка, където срутване на скална маса

Пуснаха отново влаковете в участъка, където срутване на скална маса ...

......... 14:15 ч. е възстановено движението на влаковете в между гарите на Долна махала и Карлово, съобщиха от НКЖИ. Участъкът беше затворен по-рано днес поради паднала скална маса с обем около 50 куб.м. Благодарение на бърза реакция на аварийните екипи на НКЖИ, районът беше разчистен в рамките на няколко часа.  Снежна блокада в края на март. След обилния снеговалеж през

Снежна блокада в края на март. След обилния снеговалеж през ...

......... се образуваха не само по големите пътни артерии, но и по по-малките улици. В рубриката ни „Моята новина” получихме десетки сигнали, показващи проблемите, които създаде обилният снеговалеж. Наложи се пътници да бутат закъсали автобуси. На автомагистрала „Струма” пък горя кола.  Непочистени пътища имаше и на редица други места в страната.


Движението на влаковете между Долна махала и Карлово е преустановено.

Движението на влаковете между Долна махала и Карлово е преустановено. ...

......... Движението на влаковете между Долна махала и Карлово е преустановено. Причината е паднала скална маса (около 50 куб.м) от преовлажняване на ската и големите температурни амплитуди. 


Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в

Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в ...

......... фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в

Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в ...

......... фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Общо 135 снегопочистващи машини извършват обработки със смеси срещу заледяване

Общо 135 снегопочистващи машини извършват обработки със смеси срещу заледяване ...

......... Общо 135 снегопочистващи машини извършват обработки със смеси срещу заледяване в София в четвъртък сутрин, съобщиха от Столичната община. Работата на екипите продължава като приоритетно се обработват улиците и булевардите, по които се движат колите на градския транспорт. Смеси се пръскат и в опасни и стръмни участъци и основни улици в кварталите.Обилен снеговалеж затруднява движението по някои пътища в Североизточна България,

Обилен снеговалеж затруднява движението по някои пътища в Североизточна България, ...

......... над 12 т не могат да се движат и по път I-2 Русе-Разград. Ограничава се и движението за коли над 12 т по път I-2 Шумен-Разград, поради обилен снеговалеж на територията на област Разград. Същото важи за път II-21 Русе-Силистра. Ограничения има по път II-84 Велинград-Юндола-Якоруда, съобщават още от АПИ.


Временно е ограничено движението на автомобили над 12 т по

Временно е ограничено движението на автомобили над 12 т по ...

......... От 16 писти в момента работят само 6. От „Пампорово“ АД очакват подобрение на времето в рамките на следващите 2-3 дни. През изминалото денонощие на територията на страната са станали 18 тежки катастрофи. Един човек е загинал, а 20 са ранени, информира МВР. В София са регистрирани 189 леки катастрофи.


"Има обективни причини да се отворят много дупки по улиците ...

......... трябва – всички ги изкарвате навън и докато не се поправи – стоят, алармират. И тогава ще видите как много по-бързо ще стане ремонтът", добави Борисов.  Премиерът възложи на министъра на вътрешните работиВалентин Радев организирането на видеонаблюдението и осигуряването на полицейско присъствие в малките населени места да стане негов личен приоритет. 


БДЖ се води към умишлен фалит, заявиха от

БДЖ се води към умишлен фалит, заявиха от "Първи частен ...

......... се водят към ликвидация, фалит и разпродажба. "Реално извършваните технически обслужвания и ремонти ще бъдат плащани по два пъти, веднъж от "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и още веднъж за частната фирма "спечелила" обществената поръчка, ето това се нарича източване на дружеството до окончателната му ликвидация", заявяват още от синдиката.


Жълт код за поледици е обявен в 9 области в страната. Това

Жълт код за поледици е обявен в 9 области в страната. Това ...

......... на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.Предупреждението е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра. При тази степен на предупреждение са възможни ограничения при дейности на открито. Хората трябва да са внимателни когато вървят или шофирате при заледени повърхности.Във връзка с влошената метеорологична обстановка в Лондон и силния

Във връзка с влошената метеорологична обстановка в Лондон и силния ...

......... При необходимост, българските граждани могат да се обръщат за съдействие към посолството ни в Лондон на следните телефони: + 442075813144 и + 442075849400 Денонощен телефон за съдействие на български граждани в чужбина на дирекция „Ситуационен център”: +359-2-948-2404; +359-2-971-3856 Телефон за неспешна информация за граждани в приемната на МВнР: ‪+359-2-948-2018; +359-2-971-1054


През нощта и утре се очаква съществена промяна във времето,

През нощта и утре се очаква съществена промяна във времето, ...

......... фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


В София вече започнаха ремонтите по основните булеварди, както и

В София вече започнаха ремонтите по основните булеварди, както и ...

......... на времето. Все още е ограничено движението между втория и третия тунел в посока София - автомобилите са пренасочени в една лента, така че бъдете внимателни, ако пътувате тези дни. Традиционно, очаква се натоварено движение и в района на Владая, където също преди дни имаше свличане на земна маса.  


От днес се забранява влизането на автомобили в Борисовата градина. Ще

От днес се забранява влизането на автомобили в Борисовата градина. Ще ...

......... бъдат поставени и бариери на входовете откъм улица „Незабравка” и бул. "Драган Цанков".  Могат да влизат само линейки, полицейски и пожарни коли. Забранява се и паркирането в зелените площи, но през събота и неделя е позволено паркирането в крайна дясна лента в участъка от хотел „Москва” до кръговото на телевизионната кула.


Няколко милиона лева ще струва укрепването на свлачището на пътя

Няколко милиона лева ще струва укрепването на свлачището на пътя ...

......... Николай Нанков. Той направи нова инспекция на проблемния участък.   По думите му в тази цена не влиза само укрепване на свлачището, а и укрепване на ската и на пътя под свлачището. „Подобни процеси ще наблюдаваме и в бъдеще. За съжаление нямаше как да вземем превантивни мерки”, коментира още Нанков.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще инспектира

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще инспектира ...

......... Нанков ще инспектира свлачището в района на село Тикале. От дни пътят Смолян - Мадан е затворен както за автомобили, така и за пешеходци. Експертите, които от два дни правят проучвания са категорични, че за момента камъните не бива да бъдат разчиствани, защото това води до нови опасности от срутване.


Водачите да не прибързват със смяната на зимните гуми, въпреки

Водачите да не прибързват със смяната на зимните гуми, въпреки ...

......... за детски обезопасителни столчета. Акцията ще продължи до 18-ти март.Според експерта все още културата на българските шофьори е на ниско ниво. Той призова водачите за контрол над скоростта на пътя. По думите му основните причини за инциденти при мотористите са както несъобразената скорост, така и предприемането на рискови маневри на пътя.


Сливенската полиция предупреждава, че поради свлачище на път II-48, на

Сливенската полиция предупреждава, че поради свлачище на път II-48, на ...

......... движението на товарни автомобили над 12 тона, е временно преустановено. Товарните автомобили се спират от екипи на "Пътна полиция" в района на кръстовище "Петолъчка" и "Кунак Търла". Забраната остава до обяд на 16 март. Към момента проблемният участък е разчистен и движението на леки автомобили се извършва без затруднения.  


Възстановено е движението в двете посоки при Кресна, където колоната

Възстановено е движението в двете посоки при Кресна, където колоната ...

......... се е врязал в ремaркето на камион. Той се е обърнал и е препречил пътя за преминаващи автомобили. Няма жертви и сериозно пострадали. В болница е шофьорът на лекия автомобил, който е с леки охлузвания, но без опасност за живота. Преди минута беше изтеглен камионът, неговата основна част и ремаркето.


От първия ден, в който приключи обилното снеготопене, екипите бяха

От първия ден, в който приключи обилното снеготопене, екипите бяха ...

......... на улиците, така също и по отношение на междублоковите пространства. Почистващите фирми непрекъснато работят по почистването първо на основните булеварди, по които се движи градският транспорт, а постепенно и с влизане в кварталните улици, обясни в "Денят започва" столичният кмет Йорданка Фандъкова. Такава е организацията и за ремонтите, допълни тя.


Пътят между Смолян и Мадан остава затворен. Това решиха експерти

Пътят между Смолян и Мадан остава затворен. Това решиха експерти ...

......... готов до няколко дни. „Това не е нещо, което може да стане с щракане на пръсти. Ще са необходими около седмица, а може и малко повече”, каза зам.-областният управител Адриян Петров. Дотогава единствената връзка между Смолян и 11-те села по поречието на Черна река остава маршрутът през Смилян и Рудозем.


На спешно заседание днес в Смолянската областна администрация ще се търси

На спешно заседание днес в Смолянската областна администрация ще се търси ...

......... в района преминават ежедневно през свличащия се терен, за да стигнат до работните си места или на училище в Смолян. Достъпът на 11 села до областния град е прекъснат от активизираното през миналата седмица свлачище при с. Тикале. Според данни на АПИ, това е най-мащабното в страната свлачище върху главен път.


Интензивен е трафикът на граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“

Интензивен е трафикът на граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“ ...

......... Интензивен е трафикът на граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“ за товарни автомобили на изход от страната. Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“, като информацията за трафика е към 6.00 часа. На граничните пунктове с Румъния, Гърция, Сърбия и Македония трафикът е нормален.


„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД започна поетапното монтиране на нови информационни табла

„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД започна поетапното монтиране на нови информационни табла ...

......... В тази връзка са предприети действия за модернизиране на информационните табла с нови монитори (LED технология). До момента са доставени 25 такива LЕD монитора, които ще заменят използваните досега стари табла. Следващите гари, в които предстои да бъдат монтирани нови информационни табла, са гарите Дупница, Враца, Филипово, Карнобат и Ямбол.


Тежка катастрофа с двама загинали по пътя между Варна и

Тежка катастрофа с двама загинали по пътя между Варна и ...

......... данни, при възникналия пътен инцидент между автобус и джип са загинали двама, пътуващи в лекия автомобил. Предстои извършването на оглед на местопроизшествието. На място са полицейски екипи. Движението в района временно е спряно и в двете посоки. До приключване на процесуално- следствените действия обходният маршрут е през село Новаково.  


Заради блокирала стрелка на релсовия път на кръстовището на ул.

Заради блокирала стрелка на релсовия път на кръстовището на ул. ...

......... са и участъци от Южната дъга.В момента се обработват улици, по които се движи градският транспорт, в районите "Сердика" и "Средец" и булевардите "Акад. Иван Гешов", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Брюксел" и "Цар Освободител". Опесъчени са и пътищата в природен пак "Витоша", "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове".


Отворен е граничният пункт

Отворен е граничният пункт "Кулата - Промахон". Вчера той остана ...

......... в южната ни съседка. В момента обаче свободно преминават и тежкотоварните автомобили над 12 тона и леките коли, като се пропускат и в двете посоки. Ситуацията започва да се нормализира макар и бавно в Благоевградска област. В община Петрич днес е обявен неучебен ден заради зимната обстановка и ниските температури.


Усложнение остава обстановката в столицата поради снега и студа. Кметът

Усложнение остава обстановката в столицата поради снега и студа. Кметът ...

......... и днес, категорична е Фандъкова. "Знаете, че не е възможно навсякъде да бъде почистено", каза кметът. Тя подчерта, че докато вали сняг, приоритет са улиците, по които се движи градският транспорт. С увеличаване на трафика в столицата се очакват и закъснения. Важното е, че навсякъде градският транспорт се движи, подчерта Фандъкова. 


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи в

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи в ...

......... създава допълнителни трудности. Разчистването на столичните улици ще продължи и през нощта. Кметът на София призова хората да тръгват готови за движение при зимни условия, а при възможност да не се излиза с леки коли. Фандъкова апелира всички собственици на сгради да се погрижат за почистването на тротоарите пред сградите.


От Агенция „Пътна инфраструктура” предупредиха, че временно ще се затварят

От Агенция „Пътна инфраструктура” предупредиха, че временно ще се затварят ...

......... Предел и Омуртаг са затворени за тирове”, заяви Денислав Пейчев, дежурен в Ситуационния център. „За цялата област Смолян всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета”. Пейчев обясни, че заради обилния снеговалеж е нормално снегът да натрупва, въпреки че има машини, които чистят. 


Обилен снеговалеж, силен вятър и навявания затрудниха движението по магистралите

Обилен снеговалеж, силен вятър и навявания затрудниха движението по магистралите ...

......... вятър и навявания затрудниха движението по магистралите в страната. Някои проходи са затворени за движение, затворен за тежкотоварни автомобили е и граничен пункт "Кулата". Все пак републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия, уточняват от Агенция пътна инфраструктура. За всички автомобили са затворени Троянският проход, пътят Асеновград - Пловдив.


Заради снеговалежите полетите се изпълняват с известно отклонение от разписанието,

Заради снеговалежите полетите се изпълняват с известно отклонение от разписанието, ...

......... и техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ разчистват в районите на силен снеговалеж и снегонавявания. Актуална информация за движението на влаковете клиентите на „БДЖ - Пътнически превози” могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.


„Синя” и „зелена зона” се затварят заради тежките метрологични условия,

„Синя” и „зелена зона” се затварят заради тежките метрологични условия, ...

......... детски градини и обществени сгради. Системата за есемес паркиране няма да приема съобщенията за плащане, а талоните няма да се проверяват от контрольорите на ЦГМ.   От Столичната община призовават гражданите да се съобразят с тежките зимни условия за деня и да не използват личните си автомобили, ако имат тази възможност.


Промени в правилата в столичния градски предвижда нова наредба. Сред

Промени в правилата в столичния градски предвижда нова наредба. Сред ...

......... комисия: Ще се доставят още 140 автобуса, сред които и електрически. Той допълни, че средната възраст на превозните средства от градския транспорт ще е по-малка от тази в Западна Европа. Гражданите имат един месец за предложения как си представят столичния градски транспорт в по-добър вид, напомни репортерът на БНТ Тереза Ставрева.


220нови електронни табла и видеонаблюдение по спирките ще бъдат част

220нови електронни табла и видеонаблюдение по спирките ще бъдат част ...

......... Крусев. Той допълни, че предстои и реконструкция на трамвайното трасе по ул. "Каменоделска", с която ще започнат ремонтите. В момента текат процедури по избор на изпълнител и се очаква строежите да започнат през лятото, уточни Евгени Крусев. По време на ремонтите ще се ползва заместващи автобусни линии.Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2018/02/21/novosti-v-gradskiia-transport-tabla-i-videonabliudenie.368618


По-скъпа

По-скъпа "синя зона" в центъра на София поиска премиерът Бойко ...

......... кмет, най-младият тролей беше по-стар от мен”, каза премиерът. „Сега всичко е обновено, трябва да направите скъпа зона, защото трябва тези пари да отидат в места, където да свалим хората от автомобилите”, добави той.Столичният кмет Фандъкова заяви, че това ще помогне за една цялостна реконструкция и благоустройство на София.  


Разширяването на зелената зона за платено паркиране в София влиза

Разширяването на зелената зона за платено паркиране в София влиза ...

......... Разширяването на зелената зона за платено паркиране в София влиза в комисията по транспорт към СОС утре. Предложенията са на кметовете на "Оборище“, „Лозенец“, „Възраждане“ и „Красно село“.   


Днес символично бе дадено началото на работата на системата за

Днес символично бе дадено началото на работата на системата за ...

......... за видеонаблюдение, ситуиран в сградата на областната дирекция на МВР, на ул. „Волга“ № 70, ще се приема сигналът от изградената система за видеоконтрол на 11-те входно-изходни точки на град Пловдив. Постоянният мониторинг ще се осъществява от служители на сектор „Оперативна дежурна част и видеонаблюдение“ към областната дирекция на МВР.


15 000 нови пътници са ползвали градския транспорт - предимно

15 000 нови пътници са ползвали градския транспорт - предимно ...

......... 15 000 нови пътници са ползвали градския транспорт - предимно метрото, със "зелен билет" на 28 януари. Мярката "карта за лев на ден" в битката с мръсния въздух даде ефект, заяви зам.-кметът по транспорт на София Евгени Крусев по БНТ.   


Движението през прохода „Превала“ и Пампорово се извършва с вериги

Движението през прохода „Превала“ и Пампорово се извършва с вериги ...

......... в Смолянско е облачно, като на места има и мъгли, а температурите варират от минус 2 до минус 7 градуса. По данни на Планинската спасителна служба в Пампорово, новата снежна покрива в района на курорта е от 35 до 40 см, като температурата към този час е минус 5 градуса. 


Центърът за Градска мобилност в София се готви да въведе

Центърът за Градска мобилност в София се готви да въведе ...

......... и те винаги да имат свободен капацитет, да могат да се използват от хората, които пътуват с метрото, а ако има свободен капацитет за ползване и за нормално паркиране, без ползване на метрото, тогава ЦГМ следва да организира такъв тип паркиране", подкрепи идеята зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.


От март столичната ул.

От март столичната ул. "Георг Вашингтон" се превръща изцяло в ...

......... да се премахне, това е участъкът между пл. "Света Неделя" и ул. "Леге". И там пешеходната зона ще бъде увеличена чувствително.  Следващата стъпка е ул. "Съборна" също да стане пешеходна. Това зависи от концепцията на главния архитект, който цели да свърже Градската градина с пл. "Света Неделя", разясни още зам.-кметът.


Температурите са в интервала от -2° до +14°. Времето над

Температурите са в интервала от -2° до +14°. Времето над ...

......... ІІІ-8611 Белица-Загражден, всички пътища на област Смолян; път II-55 от км 34+900 до км 45+000 на Прохода на Републиката има опасност от свличане на скални и земни маси; път ІІ-73 Шумен-Карнобат има опасност от свличане на скални и земни маси. Шофьорите да се движат с повишено внимание по тези участъци.


Пет трамвая променят част от маршрутите си утре, заради подмяна

Пет трамвая променят част от маршрутите си утре, заради подмяна ...

......... на трамвайно обръщателно колело “Съдебна палата”, ул. “Алабин” и надясно по бул. “Христо Ботев” по маршрута до метростанция “Хан Кубрат”. В обратна посока маршрутът не се променя. Мотрисите от трамвайни линии № 1, 4, 5, 6 и 7 ще спират на всички съществуващи трамвайни спирки в променените участъци на маршрутите.


Маршрутът София – Виена е най-натоварената въздушна линия от България,

Маршрутът София – Виена е най-натоварената въздушна линия от България, ...

......... Тел Авив – 42 484 души с 292 полета, а до Дюселдорф – 39 018 души с 248 полета. Най-натовареното летище в Европа си остава Хийтроу в Лондон. Най-предпочитаният маршрут от там е до международното летище Джон Ф. Кенеди в Ню Йорк. Следват маршрутите до Дубай, Дъблин, Амстердам и Хонконг.


Предлагаме въвеждане на 7 нощни линии в София, обслужвани от

Предлагаме въвеждане на 7 нощни линии в София, обслужвани от ...

......... подписката- събрани са 31 500 подписа в подкрепа на идеята, отбеляза Борис Бонев. Не трябва да се слага акцент върху печалбата, но е важно финансовите сметки така да бъдат направени, че приходите да покриват до голяма степен разходите за новата услуга, както и тези за нощен труд, който е по-скъп.


Тежка катастрофа затвори главен път Е 79 между Благоевград и

Тежка катастрофа затвори главен път Е 79 между Благоевград и ...

......... приет в МБАЛ-Благоевград с фрактури на крайниците. Автомобилът е размазан от удара. Той е 45-годишен мъж от врачанското село Галиче. Приет е в Спешно отделение с политравма-фрактура на капачка на коляното, натъртвания в гръдната област и контузия на главата. Предстоят му допълнителни изследвания, тъй като не си чувства долните крайници.


От днес винетките за 2017 са невалидни и трябва да

От днес винетките за 2017 са невалидни и трябва да ...

......... остава непроменена - 97 лева.Те могат да бъдат закупени от над 3 000 пункта в цялата страна.  За първи път през 2018-та новите годишни винетки ще важат от датата на закупуване за година напред, a не както досега - до 31 януари, независимо кога е закупена, предаде Нова телевизия.  


Променя се движението в София днес. Заради заснемането на филм

Променя се движението в София днес. Заради заснемането на филм ...

......... Столична община. В тази връзка се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент” от 06.00 до 18.00 часа днес на ул. „Врабча” между бул. „Васил Левски” и ул. „11-ти август”, предаде Novini.bg.


Днес изтича валидността на годишните винетки за 2017 г. И

Днес изтича валидността на годишните винетки за 2017 г. И ...

......... март 2019 г. Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази. Пълният списък на пунктовете за продажба на винетки е публикуван на интернет страницата на АПИ: http://www.api.bg/files/1315/1697/9451/distributors_2018.pdf  


Eлектронните табла по спирките в София ще указват дали за

Eлектронните табла по спирките в София ще указват дали за ...

......... прогнозирано замърсяване. При леко замърсяване на въздуха първите мерки, които ще се прилагат, са: общината ще призовава гражданите да използват градски транспорт, както и допълнително оросяване и чистене на улиците. Такъв призив бе отправен миналата седмица, когато за деня средно бяха продадени повече около 4-5 хиляди еднократни карти за пътуване.


Столичани ще пътуват днес срещу 1 лев в градския транспорт,

Столичани ще пътуват днес срещу 1 лев в градския транспорт, ...

......... отопление. Столичен инспекторат продължава извършването на проверки за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града. Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша изберете маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.


Последна година летим винетки на стъклото на автомобила си, обяви

Последна година летим винетки на стъклото на автомобила си, обяви ...

......... продажбата на винетки, като 103 милиона от тях са от тежкотоварни автомобили. "Почти няма държава в света, в която състоянието на пътищата да се поддържа от таксите за леките автомобили, а от тежкотоварните. Това ще се промени с въвеждането на тол системата - тези, които амортизират пътищата ще плащат повече", каза още министърът.


Окончателните мерки срещу мръсния въздух са готови. Ще паркираме по

Окончателните мерки срещу мръсния въздух са готови. Ще паркираме по ...

......... зимните месеци, когато има по-голяма концентрация на фини прахови частици във въздуха, заяви заместник-кметът. Идеята е колите да не навлизат в центъра на града и гражданите да използват обществения транспорт като основно средство за придвижване. „Няма как да се спрат всички коли”, добави той. „Става въпрос за контролиране на паркоместата”.


Общинският съвет реши на свое заседание днес

Общинският съвет реши на свое заседание днес "Синята зона" в ...

......... таксуване в "Синя зона". Чрез тях хората ще имат възможност да паркират гъвкаво и за време, по-малко от 1 час. Увеличението на "Синя зона" в Пловдив е едно от предложенията за промени в Наредбата за определянето на местните такси и цени на услугите, които обсъждат днес общинските съветници, предаде БНТ.


Интензивен е трафикът на граничните пунктове

Интензивен е трафикът на граничните пунктове "Кулата" и "Капитан Андреево", съобщиха ...

......... Интензивен е трафикът на граничните пунктове "Кулата" и "Капитан Андреево", съобщиха от МВР. Става дума основно за тирове, които чакат да напуснат страната.  На "Дунав мост 2" движението е натоварено и на изход и на вход за товарни автомобили. 


На косъм от трагедия. Пътнически самолет спря малко преди да падне

На косъм от трагедия. Пътнически самолет спря малко преди да падне ...

......... самолет спря малко преди да падне в Черно море. Машината на турската авиокомпания "Пегасус еърлайнс" излязла от пистата при кацане на летището в град Трабзон, Североизточна Турция, съобщава БТА.  Самолетът изпълнявал курс Анкара-Трабзон. Губернаторът на Трабзон Юджел Явуз заяви, че всички 162 души пътници и екипаж са били евакуирани и са в безопасност.


Пътните настилки в почти цялата страна са мокри, съобщават от

Пътните настилки в почти цялата страна са мокри, съобщават от ...

......... мъгла: до 50 м има в района на Витиня /обл. София/ и до 100 м има в района на проход „Шипка“. Времето над цялата страна е облачно. Слаб до умерен вятър духа в областите: Бургас, Варна, Видин, Добрич, Монтана, Пловдив, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Търговище и Шумен.


През миналата година Wizz Air е превозила рекорден брой пътници

През миналата година Wizz Air е превозила рекорден брой пътници ...

......... 3.3 милиона самолетни места по българските си маршрути, което е с 27% повече от предходната година. От март ще започнат да се обслужват четири нови маршрута от София. От април от Варна ще се изпълняват полети до Виена. Така общият брой на дестинациите от София, Варна и Бургас става 44.


По време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз

По време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз ...

......... работа на летището. „Съветвам ги, както и досега, да съблюдават техническото време, което сме изписали на нашия сайт. Да идват минимум 2 часа по-рано, за да могат спокойно да преминат чекиране, проверки за сигурност, паспортно-граничен контрол“, препоръча Владимир Рапонджиев. Летището предлага безплатен интернет и места за зареждане на електронните устройства.


Очаква се до края на 2019 година да разполагаме с

Очаква се до края на 2019 година да разполагаме с ...

......... пазара“, обясни той. Евгени Крусев допълни, че приоритетни проекти за настоящата година са продължаване темпа на строеж на метрото, обновяването на градския транспорт и насърчаване на екологичните форми на придвижване в столицата. Обновяване на транспортната инфраструктура във всички райони на София също ще бъде цел на Столична община, уточни Крусев.


През 2018 г. ще влязат в сила някои нови правила

През 2018 г. ще влязат в сила някои нови правила ...

......... който отчита концентрацията на алкохол в кръвта чрез измерването му в издишания въздух.   Доказателствен анализатор може да се приложи, когато лицето откаже проверка с технически уред или тест, не приема показанията им, пробата е била некачествена или пък физическото му състояние не позволява използването на техническо средство или тест.


Годишните винетки за 2017 г. са валидни до 31 януари

Годишните винетки за 2017 г. са валидни до 31 януари ...

......... страната да използват по-краткосрочен стикер.Винетки се продават в над 3 000 разпространителски пункта. От тях 372 бр. са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове. Пълният списък на пунктовете за продажба е публикуван на интернет страницата на АПИ.


Считано от 1 януари 2018 г. до 30 юни 2018

Считано от 1 януари 2018 г. до 30 юни 2018 ...

......... с код 0350 "Бул. Никола Петков" от централното в локалното платно срещу съществуващото положение при осигурена поддръжка на промененото трасе за МГТ при есенно-зимната експлоатация; Автобусни линии с номера 58 и 59 ще се движи с променен брой автобуси, а автобусни линии 12, 117 и 119 - с променени разписания.