Tранспорт


Стартира традиционната акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота

Стартира традиционната акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота ...

... децата прекарват летните месеци. Ще има беседи и работа с деца в различни формати, за да се информират за безопасността на движението по пътищата. А по втората част са планирани специализирани полицейски операции с акцент правилния превоз на деца с моторни превозни средства и правилно поведение на пътя с велосипед.


Част от велоалея се срути върху автомобили на бул.

Част от велоалея се срути върху автомобили на бул. "Янош ...

... По думите на собственик на един от автомобилите е имало проблем още при изграждането на велоалеята и се е появила пукнатина на стената заради тежкия валяк, който е използван, за да се трамбова трасето. Пострадалите обвиняват общината за бездействието. След инцидента на мястото беше изпратен полицейски екип.   Снимка: БНТ


Опашката от автомобили, които се опитват да преминат граничен пункт „Кулата”

Опашката от автомобили, които се опитват да преминат граничен пункт „Кулата” ...

... да се преминава и с бърз тест, представен на хартиен носител, а контролът върху децата ще бъде само за тези, които са над 12 години.  Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на ГКПП „Кулата“, ГКПП „Дунав мост“ и ГКПП „Дунав мост 2“. Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“.Браншови организации на автошколите настояват за ревизия в Изпълнителна агенция

Браншови организации на автошколите настояват за ревизия в Изпълнителна агенция ...

... което той изразява готовност за увеличение на часовете по кормуване, което е част от залегналите в спорната наредба промени. Предстои тези идея да бъде обсъдена с бранша, но според  председателя на Съюза на преподавателите по автомото подготовка Йонко Иванов „това, което каза министърът не може да се случи по този начин“:  


От днес се въвеждат промени в организацията на движение на

От днес се въвеждат промени в организацията на движение на ...

... за Асеновград, който тръгва от гара Пловдив в 13:30 ч., ще бъде обединен с крайградския пътнически влак № 10243 от Пловдив за Димитровград до гара Крумово. По тази причина влакът за Димитровград, който заминава от гара Пловдив в 13:24 ч., ще тръгва с 9 минути по-рано, т.е. в 13:15 ч.


Катастрофа на магистрала

Катастрофа на магистрала "Тракия" тази нощ затвори активната и аварийната ...

... в една лента.За ремонтни дейности на асфалтовата настилка ще бъде ограничено преминаването в активната лента, трафикът ще е в изпреварващата.До 16,00 ч. между 77-ми до 80-ти километър в платното за София колите ще се движат в активната лента. Там ще се извършва косене на тревните площи в разделителната ивица.  Бързият влак Бургас-София е аварирал малко след Сливен, в района

Бързият влак Бургас-София е аварирал малко след Сливен, в района ...

... бяха блокирани в композицията, съобщи БНТ. Помощен локомотив върна композицията с пътниците до Сливен, а там пътниците чакаха два часа за да тръгнат към София. Възникнала е техническа неизправност в пантографа на локомотива, не е давал контакт с мрежата - тази причина за аварията изтъкнаха от пресцентъра на БДЖ.   


Шофьорските курсове да се увеличат с 10 часа. Тази идея ще

Шофьорските курсове да се увеличат с 10 часа. Тази идея ще ...

... сред които увеличаване на задължителните часове за шофьорските курсове от 31 на 42, регистриране на автошколите като търговски дружества и т.н. Това обче би оскъпило получаването на шофьорска книжка с около 400 лв. След серия заплахи за мащабни протести от автошколи, проектът бе оттеглен, но в края на 2020 г. някои от предложенията бяха подновени и предложени на ново обсъждане.


Цените на горивата са изключително актуална тема в средата на

Цените на горивата са изключително актуална тема в средата на ...

... и 25%. За изминалите шест месеца поскъпването е с 30 стотинки на литър. „От над една година цената на петрола на световните пазари започна да се повишава постепенно. Това неминуемо влияе на пазара на горива”, обясни енергийният експерт Христо Казанджиев. Той очаква, че през летния сезон цените ще бъдат относително стабилни.


След инспекция днес по трасето на участък 6 на автомагистрали

След инспекция днес по трасето на участък 6 на автомагистрали ...

... издаването на разрешение за строеж и започване на реални строителни дейности по обекта ще се стигне след 4-5 години. За него „Автомагистрали“ ЕАД авансово е превела около 90 млн. лв. за доставка на материали и наем на механизация. По време на проверката министър Комитова показа сключени договори със заличени данни.


Здравейте, колеги! За пореден път възмутени експерти на Националната асоциация

Здравейте, колеги! За пореден път възмутени експерти на Националната асоциация ...

... и то във верига, която има десетки обекти в цялата страна. С настоящото съобщение сигнализираме и търговската верига, че ако бездействието на КЗП е факт, ще предприемем нетрадиционни действия в рамките на закона с цел да бъде спряна поредната нелоялна търговска практика, която мами потребителя и бърка в неговия джоб.Чeтиримa ca зaгинaли, a двaмa ca в тeжкo cъcтoяниe cлeд

Чeтиримa ca зaгинaли, a двaмa ca в тeжкo cъcтoяниe cлeд ...

... причинитe зa инцидeнтa. Движeниeтo в рaйoнa нa кaтacтрoфaтa e врeмeннo oгрaничeнo. Пътувaщитe в пocoкa Coфия ce прeнacoчвaт пo път III-307 и път III-401 /зaoбикaлят пo трeтoклacнитe пътищa близкaтa бeнзинocтaнция/ и ce връщaт oбрaтнo нa път I-4, a трaфикът в пocoкa Вaрнa прeминaвa прeз ceлo Микрe, инфoрмирaт oт Aгeнция "Пътнa инфрacтруктурa".Ремонт на 15 вагона за близо 27 млн. лв. и

Ремонт на 15 вагона за близо 27 млн. лв. и ...

... конкурс и конкуренция. Основанието – докато е бил държавен, заводът е произвел 15-те вагона и държи интелектуално право върху модела им. “Патент в момента не мога да кажа дали има, според мен няма, но определена интелектуална собственост има”, заяви Григоров. Вчера Министерството на транспорта започнаха проверка на двете обществени поръчки.


От 00.00 часа на 29.05.2021 г. до 24.00 часа на

От 00.00 часа на 29.05.2021 г. до 24.00 часа на ...

... забранява влизането на пътни превозни средства през източната половина на кръгово кръстовище ул. „Патриарх Герман“ – Околовръстен път, а от 22.00 часа на 29.05.2021 г. до 06.00 часа на 30.05.2021 г. се забранява влизането на пътни превозни средства през западната половина на кръгово кръстовище ул. „Патриарх Герман“ – Околовръстен път.


От днес – 27 май, започва ремонт на тръбата за

От днес – 27 май, започва ремонт на тръбата за ...

... възможност за бърза реакция при инцидент. Ще бъде  изградена напречна пешеходна галерия в съоръжението за връзка на двете тунелни тръби, която в случай на авария в някоя от тръбите, ще се ползва за евакуация на хора. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е до края на септември 2021 г.  Нискотарифната авиокомпания Ryanair ще поднови на 4 юни полетите си

Нискотарифната авиокомпания Ryanair ще поднови на 4 юни полетите си ...

... да ваират в зависимост от това при коя нация на Великобритания оставате – Англия, Северна Ирландия, Шотландия или Уелс. Забележка: Несъобразяването с горепосочените мерки е криминално престъпрение и пътник, който ги пренебрегне може да бъде глобен. Списъкът с изключенията е кратък и от Ryanair призовават същият да бъде прегледан внимателно.


"Тази сутрин при излитане от София към Египет поради технически ...

... един момент не е имало никаква пряка опасност за здравето им. В момента те са настанени да изчакат полета си, който ще се изпълни в 10,45 часа с подменен самолет. Авиокомпанията се грижи за тях, като им е подсигурила вода и храна", се казва още в съобщението до медиите.  


През нощта на 22 и 23 май за полагане на

През нощта на 22 и 23 май за полагане на ...

... трафик от АМ „Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Въпросният пътен участък, въпреки че изобщо не е магистрала, струва колкото за два аутобана. От джоба на българския данъкоплатец излизат по 23,8 милиона лева на километър за 6-километровия участък, или общо бюджетът е цели 144 милиона лева.


Пет жени са пострадали при катастрофа между автобус и ТИР

Пет жени са пострадали при катастрофа между автобус и ТИР ...

... пристигнали три екипа на Спешна помощ.  Пострадалите жени са пътували в автобуса и са шивачки, които работят в цех в района. Те са транспортирани в болницата в Сандански и няма опасност за живота им.  Движението в района е спряно, докато полицията работи по случая. Автомобилите се пренасочват по автомагистрала "Струма".


В последния от серията почивни дни покрай Великденските празници засилен

В последния от серията почивни дни покрай Великденските празници засилен ...

... В последния от серията почивни дни покрай Великденските празници засилен трафик се очаква към София. Към столицата днес се очакват над 400 хил. автомобила, информираха от “Пътна полиция”.До края на седмицата Пътна полиция провежда акция, насочена към

До края на седмицата Пътна полиция провежда акция, насочена към ...

... правоспособности и на регистрация на мотоциклетите. А заради очаквания интензивен трафик в края на почивните дни за Великден и Гергьовден от агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да планират внимателно времето си за пътуване, както и да използват и алтернативни маршрути, и да карат с повишено внимание, съобразена скорост и дистанция.


Във връзка с очаквания интензивен трафик в края на почивните дни за Великден и

Във връзка с очаквания интензивен трафик в края на почивните дни за Великден и ...

... в посока столицата са пътували по АМ „Тракия“ - 28 407. По АМ „Хемус“ - 21 079, АМ „Струма“ 13 528, София - Калотина - 16 377, по път II-16 през Искърското дефиле - 7001, и по I-1 през Владая - 3 785, отчитат трафик камерите на Агенция „Пътна инфраструктура“.


В София на 4 май са се върнали 90 177

В София на 4 май са се върнали 90 177 ...

... автомагистрала "Струма". Шофьорите да планират внимателно времето си за пътуване, да ползват и алтернативни маршрути, да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, посъветваха от АПИ.


Поради очаквания засилен трафик към столицата и ремонтните дейности, извършвани

Поради очаквания засилен трафик към столицата и ремонтните дейности, извършвани ...

... I-5 - Димитровград - АМ „Марица“ - АМ „Тракия“. В ремонтирания участък, при км 160, където движението се извършва двупосочно в едното платно, ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока София до 10 май. От "Пътна полиция" препоръчват на водачите да използват и слабо натоварения път I-6 (Подбалкански).


На 25 април /неделя/ за три часа - от 7:00

На 25 април /неделя/ за три часа - от 7:00 ...

... път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.От днес заработи новият участък от третата линия на метрото

От днес заработи новият участък от третата линия на метрото ...

... от третата линия на метрото до квартал "Горна баня", предаде БНТ. Той е с дължина 4 км и има общо четири метростанции. За 12 минути до централната част на града ще стигат жителите на кв. "Овча купел". Новите метростанции вече работят. Очаква се 50 000 души да ги използват.  


Тази нощ в 01:05 часа е постъпил сигнал за възникнал

Тази нощ в 01:05 часа е постъпил сигнал за възникнал ...

... Окръжната прокуратура в Русе, за случая са уведомени главният прокурор и заместник-главният прокурор. Очаква се в работата на разследващите да се включат най-добрите специалисти с опит в подобни случаи. Прокурор Георгиев успокои, че няма опасност за населените места в района, няма и риск от екологична или друг вид катастрофа.   


На 23 април /петък/ около 11 ч. се пуска движението

На 23 април /петък/ около 11 ч. се пуска движението ...

... Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове. Предвижда се ремонтът на участъка от АМ „Тракия“ между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ да продължи до 30 юни 2021 г.


С пускането от 24 април (събота) на продължението на метролиния

С пускането от 24 април (събота) на продължението на метролиния ...

... на повече клиенти към използването на екологосъобразния железопътен транспорт и намаляване отделянето на вредни емисии в големите градове. За улеснение на своите клиенти БДЖ подготвя и отварянето на билетна каса на новата жп спирка, както и ще бъдат поставени машини за продажба на билети за влак в станцията на метрото.


Временно движението по път II-82 София-Самоков, в района на паметника

Временно движението по път II-82 София-Самоков, в района на паметника ...

... Път III-181 София-Бистрица -Железница-Ковачевци, по път III-627 Поповяне-Белчински бани и път II-62 в посока Самоков и обратно. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


"На 24 април, следващата събота, пускаме за движение 4-те км ...

... започнем строителството на 3-те км в район „Подуяне“. През тази и следващата седмица се провеждат и обществените обсъждания за изменения на общия устройствен план за разширенията на метрото от Военната академия „Г. С. Раковски“ през „Гео Милев“ и „Слатина“ до „Цариградско шосе“ и от „Младост 3“ до Симеоновския лифт.  


На 19 април - понеделник, след 10 ч. ще бъде

На 19 април - понеделник, след 10 ч. ще бъде ...

... съоръжения. Необходимо е шофьорите да карат внимателно като спазват стриктно поставената сигнализация и въведените ограничения на скоростта. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


От КАТ са измислили нов трик да събират неплатените глоби.

От КАТ са измислили нов трик да събират неплатените глоби. ...

... не водят отделна статистика за взети книжки и спрени коли на ГКПП-тата. Според адвокати хората, спрямо които полицията е налагала тези мерки на границата, могат да водят с успех дела по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, но за други случаи е малко вероятно да получат обезщетение.


След 2 май всички таксита у нас трябва да работят

След 2 май всички таксита у нас трябва да работят ...

... повече да изкара, никой няма да се разсърди""Всеки един клиент има право да подава сигнал, когато му е отказан курс. Той има право да сигнализира органите на ДАИ".Освен с цел увеличаване дохода на таксиметровия шофьор, превозвачите поискаха по-високи цени и заради курсовете на къси разстояния, които според тях са нерентабилни.


През почивните дни третата линия на метрото ще бъде временно

През почивните дни третата линия на метрото ще бъде временно ...

... и неделя са предвидени 16-часови тестови изпитания. За да са спокойни пътниците, трябва да бъде проведен този комплекс от изпитания. Не очакваме сериозни промени във времетраенето на тестовете. До края на април трябва да бъдат пуснати всички 12 станции на трета метролиния. За придвижване на гражданите е предвиден автобусен транспорт.


Движението от 5-ти до 9-ти км на магистрала „Тракия“ ще

Движението от 5-ти до 9-ти км на магистрала „Тракия“ ще ...

... Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.  


На 10 април, събота, започва реконструкция на трамвайното трасе по

На 10 април, събота, започва реконструкция на трамвайното трасе по ...

... код 6135 „Ж.к. Хиподрума“; - с код 6136 „Ул. Нишава“. В общият участък по бул. „Цар Борис III” автобусни линии № 63 и № 260 ще запазят интервалите си на движение и ще спират на всички трамвайни спирки, с което допълнително ще се обезпечи транспортното обслужване в спрения трамваен участък.


След 2 часа туткане, инспекции, махане на знаци и поставяне

След 2 часа туткане, инспекции, махане на знаци и поставяне ...

... 2 ч. чакаха да преминат и семейство французи, пристигащи от Албания с кемпер. Те търпеливо чакаха реда си, за да започнат екскурзията си от 30 дни из България, за да продължат към Турция, Сирия и Египет. Те казаха, че прекарват живота си на колела и ще пътуват до края му. 


Утре около 10:00 ч. се пуска движението в ремонтирания 6

Утре около 10:00 ч. се пуска движението в ремонтирания 6 ...

... асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до п. в. „Стара Загора“.


Катаджиите нямат да имат право да вземат шофьорската книжка или да

Катаджиите нямат да имат право да вземат шофьорската книжка или да ...

... срок за доброволно плащане. Наказанието е само 20 лв., но полицаите вземат синия талон и го връщат след 30-ина дни, когато бъдат платени и въпросните 20 лв., и “висящата” глоба. Освен това в пунктовете на КАТ в страната отказват да обслужват физически или юридически лица, които имат неплатени глоби.  


Верижна катастрофа между няколко автомобила е станала на АМ Хемус. Това съобщиха от МВР.

Верижна катастрофа между няколко автомобила е станала на АМ Хемус. Това съобщиха от МВР. ...

... активната лента поради пътнотранспортното произшествие. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Заб: Снимката, която сме използвали е от Фейса на д-р Стефан Стефанов - анестезиолог в столична болница. Тя е направена тази сутрин на АМ Хемус.


От 19 до 24 март стартира нова специализирана полицейска операция

От 19 до 24 март стартира нова специализирана полицейска операция ...

... По време на проверките екипите са установили 3922 нарушения. Случаите за неизползване на обезопасителен колан от водачите са били 2476. Общо 1357 пътници също са били санкционирани за неизползване на обезопасителен колан. Установени са и 24 случая, в които деца са били превозвани на предна или задна седалка без колан.


Около 12:00 часа днес се пуска движението без ограничения в

Около 12:00 часа днес се пуска движението без ограничения в ...

... галерии в тръбата за Варна. При извършването на тези дейности и монтирането на вратите, движението в посока Варна за кратко ще трябва да бъде прехвърлено в новата тръба за София. Внимателно ще се прецени кой период е най-удачен за тези дейности, за да не се затруднява трафикът около предстоящите празници.


Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до Министерството на регионалното развитие

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до Министерството на регионалното развитие ...

... от нея. Според омбудсмана в кратък срок АПИ следва да информира гражданите по какъв начин ще им бъдат възстановени недължимо платените суми за винетки със сгрешени данни, като възстановяването на средствата следва да обхване и стикери, чиято валидност е изтекла, но собствениците не са получили обратно платените без основание суми.


Дизелът и бензинът поскъпват лавинообразно, в момента цените са най-високи

Дизелът и бензинът поскъпват лавинообразно, в момента цените са най-високи ...

... запазят горе-долу сегашното си ниво. Прогнозите са, че до края на март курсът на суровия петрол ще слезе надолу, предвид, че в момента стойностите са много високи. Роля в ръста на стойността на бензина и дизела до лятото ще окажат и вътрешно пазарни фактори. Стартът на туристическия сезон със сигурност ще покачи потреблението. 


Монтирана е първата от предвидените три пасарелки на реконструиращата се

Монтирана е първата от предвидените три пасарелки на реконструиращата се ...

... в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.      


Oт 12 юли вcички aвтoмoбили в България задължително трябва да

Oт 12 юли вcички aвтoмoбили в България задължително трябва да ...

... собствениците, но ще даде и редица предимства - процесът ще е много по-бърз, дигитализиран и ще позволи извършване на реални, а не фиктивни прегледи, обясни пред БНТ автоекспертът Румен Дунев. Освен това, при кражба на автомобила, тол системата ще може да засича по чипа регистрационния номер, допълни още той.  


Във връзка с метеорологичната прогноза за понижаване на температурите и

Във връзка с метеорологичната прогноза за понижаване на температурите и ...

... за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


От 9:00 ч. до 16:00 ч. движението за Бургас между

От 9:00 ч. до 16:00 ч. движението за Бургас между ...

... е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ  


Най-сетне край на двойното плащане на винетка заради техническа грешка при

Най-сетне край на двойното плащане на винетка заради техническа грешка при ...

... е възможност при сгрешени данни за регистрационния номер, категория на МПС, държава на регистрация и др. собственикът да поиска промяна. След безспорно доказателство, че в България не съществува такъв автомобил / а това е много лесно за служителите на БГ Тол/, корекцията ще бъде допусната, става ясно от заложените текстове. 


Предвидените събития, с които ще честваме Националния празник - 3

Предвидените събития, с които ще честваме Националния празник - 3 ...

... „Аксаков“ и бул. „Цар Освободител“; по ул. „Аксаков „ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Цар Шишман“; по ул. „6-ти септември“ между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Аксаков“. Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища за горепосочените време и места.


Във връзка с прилагането на Регламент (ЕС) № 267 от

Във връзка с прилагането на Регламент (ЕС) № 267 от ...

... установили водач, чиято проба на пътя е показала 2,58 промила. "В Пловдив и в София имаме рекордни проби, установени с полеви тест. В Пловдив колегите са установили водач, който е управлявал МПС с 2,58 промила в издишания въздух, изключително голяма стойност. В София рекордната проба е 1,83 промила", заяви Крушарски.


От 13:00 ч. до 15:00 ч. се спира движението в

От 13:00 ч. до 15:00 ч. се спира движението в ...

... км 15+500, част от бъдещата автомагистрала „Европа“. По време на взривните работи шофьорите ще изчакват на място. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.  


Само за 50 дни има близо 20 000 глобени шофьори

Само за 50 дни има близо 20 000 глобени шофьори ...

... годината са събрани средства, наложени с глоби по електронен фиш в размер на един милион и половина лева. Глобите, които са събрани като компенсаторни такси от автомобилите на терен са в размер на един милион лева", обясни проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на АПИ, цитиран от Нова телевизия.


През 2020 г. се отчита намаление с близо 30% на

През 2020 г. се отчита намаление с близо 30% на ...

... Това е предвидено в промените в Закона за пътищата, които вчера Народното събрание прие на първо четене. „Предвиждаме още разширяване на процедурите и обхвата на одитите по пътна безопасност, които са реалните механизми за увеличаване на превенцията и повишаване на безопасността на пътната инфраструктура“, подчерта още председателят на държавната агенция.


Пътнически влак удари ТИР на жп прелез в Лом. Инцидентът

Пътнически влак удари ТИР на жп прелез в Лом. Инцидентът ...

... на единствения прелез в крайдунавския град се е ударил в преминаващ тежкотоварен автомобил. Кантонерът обяснил, че в този момент му е прилошало и не успял да спусне бариерата. Няма пострадали при пътния инцидент, причинени са само материални щети на двете превозни средства. От ТИР-а се е изсипала един тон царевица. 


От днес до 23 февруари е в ход нова специализирана

От днес до 23 февруари е в ход нова специализирана ...

... волана след употреба на алкохол, а един е управлявал след употреба на наркотични вещества. По време на проверките един водач е задържан за предлагане на подкуп на проверяващите. При автобусите са установени 281 нарушения, в по-голямата си част не са съществени. Установен е един водач, управлявал след употреба на алкохол.


Поскъпване ни очаква на най-масовия бензин А95, като се очаква цената

Поскъпване ни очаква на най-масовия бензин А95, като се очаква цената ...

... барел при почти двойно по-ниска цена от 35 долара миналия ноември. Причината за това е, че производителите от „ОПЕК” поддържат нисък добив, а това вдига цените, тъй като и потреблението расте. За поскъпването на „черното злато” през последните дни роля играя и проблемите със студеното време в американския щат Тексас.


Опасните бабуни и пукнатини по магистрала

Опасните бабуни и пукнатини по магистрала "Тракия“ ще останат завинаги ...

... съответно с 30 000 и с 20 000 лева за това, че не на време техните резервни екипи бяха излезли, за да покрият тези случаи, при които поради недобросъвестните водачи, които бяха заели и аварийните ленти, техниката не можа да премине и да изчисти съответните участъци“, каза още Георги Терзийски. 


Десетки тежкотоварни камиони са блокирани преди граничния пункт „Кулата“, след

Десетки тежкотоварни камиони са блокирани преди граничния пункт „Кулата“, след ...

... „Илинден-Ексохи“.  Гръцките власти въведоха ограничението заради лошите метеорологични условия и  тежката пътна обстановка в страната. Около 4 км пък е колоната от тежкотоварни автомобили на ГКПП “Лесово”. Пътят е разчистен, но преминаването през пункта се забавя от големия брой на камионите, които чакат да преминат българо-турската граница, информира още БНР. 


Всички републикански пътища са проходими при зимни условия и няма

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия и няма ...

... че за снегопочистването в събота и през нощта няма санкционирани пътноподдържащи фирми, тъй като не е имало основание за това. Оставаме нащрек и няма да допуснем компромис с качеството на почистването на пътищата и където установим, че поддържащата фирма не си е свършила работата, ще бъде санкционирана, заяви инж. Досев.


855 машини са обработвали републиканските пътища през изминалата нощ. Настилките

855 машини са обработвали републиканските пътища през изминалата нощ. Настилките ...

... за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.  


563 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през

563 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през ...

... информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


Във връзка с очакваното понижение на температурите и преминаването на

Във връзка с очакваното понижение на температурите и преминаването на ...

... за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа*, обяви днес,

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа*, обяви днес, ...

... най-широко и сме изключително щастливи, че водещата авиокомпания Wizz Air вижда в Летище Бургас чудесна възможност за откриване на сезонна база, предлагайки вече общо 14 маршрута. Това е значително увеличение и ние можем само да си пожелаем да запазим възможно най-много от тези маршрути активни през цялата година в Бургас.“    


Заради инцидент с камион с турска регистрация движението по автомагистрала

Заради инцидент с камион с турска регистрация движението по автомагистрала ...

... около 8:00 часа тази сутрин. Съобщава се, че камионът е пътувал към морската ни столица, когато преминал през разделителните мантинели, навлязъл в насрещното платно и се подпалил. По първоначални данни няма пострадали. На място са изпратени два противопожарни автомобила и полицейски екипи. Причините за инцидента са в процес на уточняване.


Пропадане подкопа част от платното при 4-ти километър на третокласния

Пропадане подкопа част от платното при 4-ти километър на третокласния ...

... км от третокласния път III-1003 са в ремонт, започнал през миналата година. Строителните дейности не са завършили и преди началото на зимата на отсечката бе положена временна пътна маркировка. При разработването на техническия проект за ремонт на отсечката не е имало никакви индикации за деформации в обхвата на пътното платно.


Очаква се от пролетта шофьорските курсове да достигнат сумата от

Очаква се от пролетта шофьорските курсове да достигнат сумата от ...

... могат да се обучават как да реагират в определени ситуации като хлъзгав път или силно намалена видимост. Това го има в развитите страни. Отделно е необходимо в зони с по-висок риск, като напр. усойните места по шосетата, предупредителните пътните знаци да бъдат големи и видими от голямо разстояние", предлага браншовикът.


В ремонта на двете платна в отсечката от 16,5 км

В ремонта на двете платна в отсечката от 16,5 км ...

... карат бързо, наистина могат да пропуснат указателната табела и отбивката, каза още той.Стоян Беличев информира, че до края на март е срокът за приключване на ремонта в двете платна в участъка от 16,5 км. След това ще започне обновяването на следващите около 24 км от АМ "Тракия“ до Стара Загора.