Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) ще консултира Агенция

Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) ще консултира Агенция ...

......... на организация за опериране на системата, както и изграждане на капацитет на оператора и подобряване на капацитета и трансфер на знания, свързани с въвеждането на доставчиците на декларирани данни и националните доставчици на услуги. Дейностите по споразумението ще се изпълняват в рамките на националния бюджет след ратификация от Народното събрание.


За Гергьовден ще може да се пътува с влак само с

За Гергьовден ще може да се пътува с влак само с ...

......... 10:28 ч.;Бърз влак № 8602 от Варна за София, който заминава в 08:50 ч.;Бърз влак № 8613 от София за Бургас, който тръгва в 14:28 ч.;Бърз влак № 8631 от Пловдив за Варна, който заминава в 07:35 ч.;Бърз влак № 8632 от Варна за Пловдив, който тръгва в 16:35 ч.


Два нови маневрени локомотива от Русе ще обслужват софийското метро.

Два нови маневрени локомотива от Русе ще обслужват софийското метро. ...

......... използват и в метрата на Пекин, Лондон, Кайро и Австралия. Новите локомотиви ще помагат и в аварийни ситуации - при спиране на електрозахранването в метрото. Тъй като не са на ток, ще могат да влизат в тунелите и да издърпват мотрисите и вагоните с пътниците в тях до най-близката метростанция. 


Днес поради ремонт на дилатационна фуга при км 46 се

Днес поради ремонт на дилатационна фуга при км 46 се ...

......... получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


„Има хора с 300-400 акта, фиша, наказателни постановления. Получават си

„Има хора с 300-400 акта, фиша, наказателни постановления. Получават си ...

......... Експертите коментираха и случая с автобуса от София за Ловеч, за който зрители на NOVA сигнализираха, че е пътувал претъпкан с правостоящи. „Бих проверил цялата фирма, това е за отнемане на лиценз. Много сериозно нарушение на правилата”, заяви Настимир Ананиев. „Лошото е, че това е трудно доказуемо”, заяви Владимир Тодоров.


От 23 април (понеделник) „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба

От 23 април (понеделник) „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба ...

......... изричното им съгласие. В обявените влакове със задължителна резервация на седящи места ще се продават билети за правостоящи до 20 пътника в купейните вагони и до 10 пътника в безкупейните вагони. При изчерпване на допустимите правостоящи места, на клиентите ще бъде предложен вариант за пътуване с влак в друг час.В последните две години туризмът в България отчита растеж от

В последните две години туризмът в България отчита растеж от ...

......... сто увеличение на посещенията, посочи още министър Ангелкова. Тя акцентира, че популяризирането на дестинациите е шанс за местните общности да осигуряват заетост в дадените региони и за създаването на социално-икономическа стабилност. Това е важна стъпка към повишаване на конкурентоспособността на целия сектор и устойчивото развитие на туризма, допълни още министърът.


Засилени проверки на автобуси, които превозват ученици, планира Агецния

Засилени проверки на автобуси, които превозват ученици, планира Агецния "Автомобилна ...

......... на удостоверение за звездна категоризация. Другото фактически - нарушенията са свързани с управление на водача в тъмната част на денонощието, което законът не допуска това нещо. Другото са свързани с режима на труд и почивка на водача - прекъсванията и почивките на водача, който е управлявал повече от работното време.


Акция за използване на предпазни колани в автобусите се провежда

Акция за използване на предпазни колани в автобусите се провежда ...

......... Акция за използване на предпазни колани в автобусите се провежда на Централната автогара в София. По време на нея всички желаещи ще могат да се качат на симулатори за преобръщане на автомобил и челен удар. Целта на демонстрацията е да убеди пътниците да използват колани.


Велосипедист, движещ се по магистрала „Тракия“, е индиректно е предизвикал

Велосипедист, движещ се по магистрала „Тракия“, е индиректно е предизвикал ...

......... се ударил в заграждения за ремонтните дейности. Закаран е в болница и оставен за лечение. По същото време в района е станала и верижна катастрофа между четири автомобила. Според данните шофьори са отвлекли вниманието си заради предходния инцидент с велосипедиста. Те също са транспортирани в болнично заведение за преглед.  


Постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет“

Постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет“ ...

......... София - "Красно село" ще носи името "Цар Борис III". Инж. Симеон Славчев припомни, че над 5000 столичани са гласували в анкета на гражданско сдружение името на спирката да се казва "Красно село". Тяхното мнение обаче не бе уважено от общинските съветници на ГЕРБ в комисията по транспорт и туризъм.Ограничено е движението в активната лента при км 17-18 от АМ

Ограничено е движението в активната лента при км 17-18 от АМ "Тракия", ...

......... в изпреварваща лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Новите български маневрени локомотиви за столичния

Новите български маневрени локомотиви за столичния "Метрополитен" вече са готови. ...

......... на компанията за ефективни и екологични жп маневри. Локомотиви ES1000 преди време си поръчаха дори и Литовските държавни железници. Машините на батерия са изключително икономични и разходът за гориво при тях е от порядъка на 2-3 лева на ден. Допълнителен бонус е, че от тях нафта не може да се точи. 


В празнични дни клиентите на БДЖ ще могат да пътуват

В празнични дни клиентите на БДЖ ще могат да пътуват ...

......... гари, когато бъде завършена, всичко ще може да се прави онлайн. Без да се ангажира с твърди срокове, Владимиров изчисли, че до края на мандата на това правителство би трябвало да има модерни мотрисни влакове по релсите на България. По думите му във всички нови влакове ще има и видеонаблюдение


24-часови засилени проверки на скоростта на пътя ще проведе Пътна

24-часови засилени проверки на скоростта на пътя ще проведе Пътна ...

......... ще има на територията на целия Европейски съюз. Основната цел на операцията е контрол на скоростта, която е една от основните причини за тежки пътнотранспортни произшествия. В акцията ще участват 314 служители. Ще се следи от 684 точки за контрол с 148 мобилни камери, 28 преносими и 23 стационарни камери.


В момента не е задължително в автобусите да има колани

В момента не е задължително в автобусите да има колани ...

......... си или в лаборатория в Германия, за да мине техническо изпитание”, коментира Георги Свиленски от БСП. Станислав Иванов обясни, че около 40% от автопарка у нас е от автобуси, произведени след 2007 г., тоест са оборудвани с колани. Независимо дали има колан в автобуса, или няма, застраховката на пътника важи.Доказано е - не само в България, а в целия

Доказано е - не само в България, а в целия ...

......... акция "Скорост" точките за контрол се увеличават и ще бъдат 684 точки, ще има и повече технически средства тази година, разказа той. Точките за контрол ще бъдат в големите населени места, по основните пътни направления - магистрали и главни пътища, както и през нощта по третокласната мрежа, допълни инспектор Рапчев.


Станция Театрална ще се нарича спирката на метрото на бул.

Станция Театрална ще се нарича спирката на метрото на бул. ...

......... Аспарухов", Хаджи Димитър, Театрална, Орлов мост, бул. Патриарх Евтимий, бул. Христо Ботев, Медицинска академия, бул. България, бул. Цар Борис III, Мизия, Овча Купел 1, Овча Купел 2 и Горна Баня.  Мизия заедно с Тракия и съществуващата вече Вардар съставят областите на страната, има и станция България, подчерта зам.-кметът Тодор Чобанов. Започва масова полицейска акция срещу високата скорост на пътищата. От

Започва масова полицейска акция срещу високата скорост на пътищата. От ...

......... В България скоростта се установява само с автоматизирани технически средства. Няма спиране на място. От установените нарушения собственикът или установеният водач получава електронен фиш”, обясни Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция”. Само за 20 дни през март с новите лазерни камери са санкционирани повече от 4400 души за превишена скорост.


Според официалните данни на МВР до този момент шестима, а

Според официалните данни на МВР до този момент шестима, а ...

......... да влезе в  канавката, но това тепърва ще се потвърждава с  автотехническите експертизи, посочи главен комисар Младенов, който уточни, че е създадена организация и МВР съдейства на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията с оглед установяването на  скоростта, с която са се движили превозните средства и техническото им състояние.


Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове по границата с

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове по границата с ...

......... нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.Технически трудности спъват работата на “Пътна полиция” и “Гранична полиция” в цялата страна, съобщиха по-рано от МВР. В 9.00 часа сутринта е възникнал проблем, заради който дейностите по регистрация на коли временно са забавени. От МВР увериха, че специалисти работят по отстраняването на техническите проблеми.


Натоварен беше трафикът по пътищата и в първия работен ден

Натоварен беше трафикът по пътищата и в първия работен ден ...

......... 000 автомобила. Не е имало сериозни инциденти Равносметката от празничните дни е: петима загинали и над 70 ранени по пътищата в цялата страна. Регистрирани са и много леки катастрофи, които затрудниха движението. От тази вечер в София започва да работи и новата камера на КАТ, която ще снима през нощта.


Германската авиокомпания

Германската авиокомпания "Луфтханза" ще анулира повече от 800 полета във ...

......... увеличение на заплатите. Последният кръг от разговори между синдикатите от публичния сектор и техните работодатели е планиран за 15-16 април. "Предупредителните стачки", които траят по няколко часа, са традиционно загряване на преговорите за заплати в Германия. Ако преговорите се провалят, синдикатите могат да прибегнат до по-агресивни, по-дълготрайни видове стачки.  


Движението на моторни превозни средства към столицата е интензивно. Очакват

Движението на моторни превозни средства към столицата е интензивно. Очакват ...

......... но друг автомобил го е ударил. Мъжът е в „Пирогов” с контузия на дясното рамо“, съобщи още Тенев. Вчера от Пътна полиция са хванали шестима водачи на моторни превозни средства, които са шофирали след употреба на алкохол – трима от тях са били с над 1,2 промила алкохол в кръвта.


ТИР и лек автомобил

ТИР и лек автомобил "Ситроен" се удариха при разминаване на ...

......... и пожарна. Трафикът и в двете посоки бе блокиран за 30-ина минути, след което трафикът в посока Благоевград бе пренасочен по стария път от Долно Церово до кв. "Струмско". Към 13:00 ч. бе възстановен и засега е нормален, след като товарният автомобил бе преместен от местопроизшествието до отбивката на „Полигона”.


Успешно приключиха техническите процедури по модул „Пътни такси и разрешителен

Успешно приключиха техническите процедури по модул „Пътни такси и разрешителен ...

......... превозни средства при контрол на пътните такси и разрешителния режим. Периодът на извършване на техническите процедури беше избран след анализ на трафика, поради по-малкия брой преминаващи товарни автомобили през почивните дни. Оправдаха се и предварителните очаквания техническите процедури да не се отразят на интензивния трафик на леки автомобили и автобуси.


Тежък пътен инцидент е възникнал на пътя Монтана – Враца,

Тежък пътен инцидент е възникнал на пътя Монтана – Враца, ...

......... подаден днес към 12:00 часа, съобщиха от МВР. По първоначални данни от удара на място са загинали двама души. В момента се извършва оглед. Временно движението на всички МПС по пътя Монтана-Враца е ограничено и водачите изчакват на място. Тепърва ще се установяват и причините за възникването на тежката катастрофа.


Стотици хиляди автомобили ще поемат днес отново на път. След

Стотици хиляди автомобили ще поемат днес отново на път. След ...

......... на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа  ТУК


Затруднено преминаване през границите на страната заради смяна на софтуер.

Затруднено преминаване през границите на страната заради смяна на софтуер. ...

......... премина в авариен режим. Това се случи снощи в 20 ч. До приключване на техническите процедури обработката на пътни превозни средства ще се извършва ръчно, предаде Нова ТВ На всички гранични пунктове пътните и винетните такси ще бъдат плащани в брой. Агенция "Митници" ще подсигури допълнително служители на всички трасета.а


От снощи в София вече се движи денонощен градски транспорт.

От снощи в София вече се движи денонощен градски транспорт. ...

......... От снощи в София вече се движи денонощен градски транспорт. Стотици столичани, отишли на празничната великденска литургия пред катедралния храм "Св. Александър Невски", се възползваха от 24-часовия транспорт снощи.


Утре от 14.00 часа до 20.00 часа се ограничава движението на

Утре от 14.00 часа до 20.00 часа се ограничава движението на ...

......... тона е по път I-1 от пътен възел Драгичево – Владая – София и обратно, а за леки автомобили по път III-1801 Перник - Мало Бучино - Суходол и обратно. Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2018 г. е достъпна тук.


Възстановено е движението при 94-тия километър на магистрала АМ

Възстановено е движението при 94-тия километър на магистрала АМ "Тракия", ...

......... получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Тази вечер в София пускат нощния градски транспорт. Новите спирки

Тази вечер в София пускат нощния градски транспорт. Новите спирки ...

......... за движение е 40 минути, а цената на един билет е 2 лева, като той ще важи за цялата нощ. Билетите ще се купуват от кондуктори в превозното средство. Нощният транспорт засега е експериментален за период от половин година. Инвестицията за това удобство струва на общината близо 1 милион лева.


Освен, че Великденската нощ ще стане първата, в която ще

Освен, че Великденската нощ ще стане първата, в която ще ...

......... „Екзарх Йосиф” и ул. „Цар Симеон”; - по ул. „Цар Симеон” между ул. „Будапеща” и ул. „Г.С.Раковски”; - по бул. „Македония” между пл. „Руски паметник” и пл. „Македония”, с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт. Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана, постове за контрол и регулиране на движението.


Втори ден по пътищата на България трафикът ще е засилен.

Втори ден по пътищата на България трафикът ще е засилен. ...

......... наскоро. Навсякъде, освен традиционните проверки за употреба на алкохол и наркотици, пътните патрули проверяват и за съмнителни автомобили, в които могат да се укриват избягалите вече трети ден затворници. Не е изключено те да използват именно засиления трафик, за да се измъкнат, сливайки се със стотиците хиляди по пътищата.  


Борсата за ски, колела и спортни стоки, която от години

Борсата за ски, колела и спортни стоки, която от години ...

......... многокомпонентна система за автоматизация и контрол на достъпа в паркинга, 5000 за бариерите и 6 600 за 40 антипаркнг колчета и др. Теренът ще бъде почистван по два пъти на ден през цялата година и ще има 12 часова всекидневна охрана срещу съответно 20 400 и 21 240 лева годишно.


По време на Великденските празници

По време на Великденските празници "Пътна полиция" ще проведе специализирани ...

......... видимо нетрезво състояние, с обемисти багажи и огнестрелно оръжие, каза още той и допълни, че ще има масово полицейско присъствие в близост до обектите. На територията на София ще се охраняват 118 църковни храма и ще има изградени филтровъчни пунктове, където ще се извършват проверки, но не на всички лица.


Глобата за пътник без билет в градския транспорт в София

Глобата за пътник без билет в градския транспорт в София ...

......... превозният документ да бъде използван в двете посоки същия ден, обясни Християн Петров, директор на ЦГМ. Електронната ни система дава възможност за такъв контрол, уточни той. За шофьори, които искат да оставят колите си на паркингите, без да се качват в метрото, цените ще се определят от ЦГМ на пазарен принцип. 


Утре от 16 ч. до 20 ч. - последният работен

Утре от 16 ч. до 20 ч. - последният работен ...

......... получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


По информация на посолството на Република България в Белград от

По информация на посолството на Република България в Белград от ...

......... возене на дете с ръст под 135 см на седалка, която не е предназначена за целта и шофиране на автомагистрала със скорост, надвишаваща с 81 до 100 км/ч позволените 120 км/ч и други носят глоба между 850 и 1020 евро, отнемане на 14 контролни точки и осеммесечна забрана за управление.


От 7 април тръгва нощният транспорт в София. 14 климатизирани

От 7 април тръгва нощният транспорт в София. 14 климатизирани ...

......... всички линии през цялата нощ. Графикът е в интервал от 40 минути от полунощ до 4 часа сутринта, предаде БГНЕС. Линиите са номерирани като N1, N2, N3 и N4, и ще се движат съответно по маршрути: ж.к."Люлин 1,2"- ж.к."Младост 4" с 50 спирки, кв. "Обеля" - ж.к. "Студентски град" с 38 спирки,


Пътниците, използващи влак в България, не са защитени според правилата

Пътниците, използващи влак в България, не са защитени според правилата ...

......... информация: - преди пътуването - разписание, първа и втора класа места, спални и кушет вагони; - по време на пътуването - закъснения, връзки с други линии и прекачвания; - след пътуването – процедура при изгубен багаж, жалби. При инцидент: - минимум 310 000 евро (при смърт или нараняване на пътник).


Началната спирка на четирите линии е площад

Началната спирка на четирите линии е площад "Княз Александър Първи". ...

......... Александър Първи". Най-късно до утре там ще бъдат монтирани информационните табла за разписанието и маршрута на превозните средства. Автобусите ще се движат на интервал от 40 минути, а цената на билетите за цялата нощ ще е два лева. В момента те са в печат и до дни ще бъдат готови.


Идния вторник на гарата в Казичене ще стартират строителните дейности

Идния вторник на гарата в Казичене ще стартират строителните дейности ...

......... които 58 млн. евро (85%) са осигурени от Механизма за свързана Европа. Проектът включва модернизация на 23-километровата железопътна линия, на системите за сигнализация и телекомуникации и контактната мрежа, както и изграждане на нови надлези на жп гарите Верила и Казичене за безопасно пресичане на две нива със съществуващата пътна мрежа.


Въвежда се организация на движението във връзка с посещението на

Въвежда се организация на движението във връзка с посещението на ...

......... "Оборище" между ул. "Г.С. Раковски" и пл. "Св. Александър Невски". От 09:00 до 10:30 ч. на 4 април се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Оборище" между ул. "Г.С Раковски" и пл. пл. "Св. Александър Невски" само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР.


Цената на синята зона в Пловдив се увеличава на 2

Цената на синята зона в Пловдив се увеличава на 2 ...

......... 23 паркомата, които улесняват шофьорите. От тях може да се закупи талон за 30-минутен престой, който струва 1 лев. Местната власт възнамерява след време таксуването в синя зона да става изцяло с паркомати. А хората, които продават билети да бъдат преназначени като служители, поставящи скоби на колите на неизрядните шофьори.


Консорциумът между китайската компания „Хайнан“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“ е

Консорциумът между китайската компания „Хайнан“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“ е ...

......... на компанията са в различни сфери, като основно са съсредоточени в авиацията, технологиите, туризъма, финансите, иновациите и логистиката. „Хайнан Груп“ управлява 14 авиокомпании с над 1250 самолета, като оперира 13 летища и над 1000 вътрешни и международни линии. Годишно компанията превозва над 100 милиона пътника до над 260 града.  


Набирането на проекти по Схемата за насърчаване използването на електрически

Набирането на проекти по Схемата за насърчаване използването на електрически ...

......... за финансиране на проекти за насърчаване използването на електромобили се изпраща на хартиен носител на адреса на НДЕФ: София 1574, бул. Шипченски проход 67Б. По-подробна информация за параметрите на проектите е представена в Указанията за кандидатстване за финансиране на проекти за насърчаване използването на електромобили, както и в Оперативното ръководство на програмата.  


Дочакахме най-после общинарите да си признаят, че са безпомощни да

Дочакахме най-после общинарите да си признаят, че са безпомощни да ...

......... автобусите на фирма „Юнион Ивкони”, а на мястото на липсващите шофьори – зад волана заместник-кметовете и директорите на дирекции и така ще се реши проблемът. Не бива така, г-н Славов, това което получихте за благодарност от г-н Костадинов ви задължава сега да му помогнете. Не бездействайте! На добър час!  


Проблеми с пътищата в област Монтана. Образува се и опашка

Проблеми с пътищата в област Монтана. Образува се и опашка ...

......... Видин. Колоната от тирове е дълга няколко километра. „От 5 часа слушам новините и не казват, че този път е проблемен. 3-4 пъти отварям сайта на АПИ и там няма никаква информация”, разказва шофьор на камион. Тази сутрин тежкотоварните автомобили бяха спирани и по главния път между Враца и Ботевград.


Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с ...

......... ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и пл. „Св. Александър Невски”. От 08.30 до 10.00 часа на 26.03.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и пл. „Св. Александър Невски”, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР.    


Във връзка със строителството на третия лъч на метрото в

Във връзка със строителството на третия лъч на метрото в ...

......... „Гоце Делчев“ - бул. „Цар Борис III”. Закриват се спирките: - двупосочна „Балканкар АД“ с код 0564 и 0569 на ул. „Житница“ - двупосочна „АП Земляне“ с код 0079 и 0080 на ул. „Житница“ - двупосочна „ж.к. Красно село“ с код 0637 и 0641 на бул. „Гоце Делчев“ .  


Заради навявания и снегопочистване през последните часове Пътната агенция временно

Заради навявания и снегопочистване през последните часове Пътната агенция временно ...

......... очаква магистралата за кратко да бъде спряна в участъка преди Ботевград, за да бъде вдигнат тира, който вчера се преобърна и остана там. Над 100 почистващи машини и 10 аварийни екипа са терен и в София, обяви Красимир Димитров от кризисния щаб на Столичната община. С приоритет се чистят големите булеварди.  


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение ...

......... с. Градище, намиращи се на територията на Община Шумен. Одобрението му ще допринесе за осигуряването на транзитния трафик по Европейската пътна мрежа от връзката с транспортен коридор №ІV на запад до транспортен коридор №ІX близо до Велико Търново, както и за ускоряването на икономическото и социалното сближаване на регионално ниво.


Пуснаха отново влаковете в участъка, където срутване на скална маса

Пуснаха отново влаковете в участъка, където срутване на скална маса ...

......... 14:15 ч. е възстановено движението на влаковете в между гарите на Долна махала и Карлово, съобщиха от НКЖИ. Участъкът беше затворен по-рано днес поради паднала скална маса с обем около 50 куб.м. Благодарение на бърза реакция на аварийните екипи на НКЖИ, районът беше разчистен в рамките на няколко часа.  


Снежна блокада в края на март. След обилния снеговалеж през

Снежна блокада в края на март. След обилния снеговалеж през ...

......... се образуваха не само по големите пътни артерии, но и по по-малките улици. В рубриката ни „Моята новина” получихме десетки сигнали, показващи проблемите, които създаде обилният снеговалеж. Наложи се пътници да бутат закъсали автобуси. На автомагистрала „Струма” пък горя кола.  Непочистени пътища имаше и на редица други места в страната.


Движението на влаковете между Долна махала и Карлово е преустановено.

Движението на влаковете между Долна махала и Карлово е преустановено. ...

......... Движението на влаковете между Долна махала и Карлово е преустановено. Причината е паднала скална маса (около 50 куб.м) от преовлажняване на ската и големите температурни амплитуди. 


Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в

Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в ...

......... фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в

Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в ...

......... фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Общо 135 снегопочистващи машини извършват обработки със смеси срещу заледяване

Общо 135 снегопочистващи машини извършват обработки със смеси срещу заледяване ...

......... Общо 135 снегопочистващи машини извършват обработки със смеси срещу заледяване в София в четвъртък сутрин, съобщиха от Столичната община. Работата на екипите продължава като приоритетно се обработват улиците и булевардите, по които се движат колите на градския транспорт. Смеси се пръскат и в опасни и стръмни участъци и основни улици в кварталите.


Обилен снеговалеж затруднява движението по някои пътища в Североизточна България,

Обилен снеговалеж затруднява движението по някои пътища в Североизточна България, ...

......... над 12 т не могат да се движат и по път I-2 Русе-Разград. Ограничава се и движението за коли над 12 т по път I-2 Шумен-Разград, поради обилен снеговалеж на територията на област Разград. Същото важи за път II-21 Русе-Силистра. Ограничения има по път II-84 Велинград-Юндола-Якоруда, съобщават още от АПИ.


Временно е ограничено движението на автомобили над 12 т по

Временно е ограничено движението на автомобили над 12 т по ...

......... От 16 писти в момента работят само 6. От „Пампорово“ АД очакват подобрение на времето в рамките на следващите 2-3 дни. През изминалото денонощие на територията на страната са станали 18 тежки катастрофи. Един човек е загинал, а 20 са ранени, информира МВР. В София са регистрирани 189 леки катастрофи.


"Има обективни причини да се отворят много дупки по улиците ...

......... трябва – всички ги изкарвате навън и докато не се поправи – стоят, алармират. И тогава ще видите как много по-бързо ще стане ремонтът", добави Борисов.  Премиерът възложи на министъра на вътрешните работиВалентин Радев организирането на видеонаблюдението и осигуряването на полицейско присъствие в малките населени места да стане негов личен приоритет. 


БДЖ се води към умишлен фалит, заявиха от

БДЖ се води към умишлен фалит, заявиха от "Първи частен ...

......... се водят към ликвидация, фалит и разпродажба. "Реално извършваните технически обслужвания и ремонти ще бъдат плащани по два пъти, веднъж от "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и още веднъж за частната фирма "спечелила" обществената поръчка, ето това се нарича източване на дружеството до окончателната му ликвидация", заявяват още от синдиката.


Жълт код за поледици е обявен в 9 области в страната. Това

Жълт код за поледици е обявен в 9 области в страната. Това ...

......... на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.Предупреждението е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра. При тази степен на предупреждение са възможни ограничения при дейности на открито. Хората трябва да са внимателни когато вървят или шофирате при заледени повърхности.


Във връзка с влошената метеорологична обстановка в Лондон и силния

Във връзка с влошената метеорологична обстановка в Лондон и силния ...

......... При необходимост, българските граждани могат да се обръщат за съдействие към посолството ни в Лондон на следните телефони: + 442075813144 и + 442075849400 Денонощен телефон за съдействие на български граждани в чужбина на дирекция „Ситуационен център”: +359-2-948-2404; +359-2-971-3856 Телефон за неспешна информация за граждани в приемната на МВнР: ‪+359-2-948-2018; +359-2-971-1054


През нощта и утре се очаква съществена промяна във времето,

През нощта и утре се очаква съществена промяна във времето, ...

......... фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


В София вече започнаха ремонтите по основните булеварди, както и

В София вече започнаха ремонтите по основните булеварди, както и ...

......... на времето. Все още е ограничено движението между втория и третия тунел в посока София - автомобилите са пренасочени в една лента, така че бъдете внимателни, ако пътувате тези дни. Традиционно, очаква се натоварено движение и в района на Владая, където също преди дни имаше свличане на земна маса.  


От днес се забранява влизането на автомобили в Борисовата градина. Ще

От днес се забранява влизането на автомобили в Борисовата градина. Ще ...

......... бъдат поставени и бариери на входовете откъм улица „Незабравка” и бул. "Драган Цанков".  Могат да влизат само линейки, полицейски и пожарни коли. Забранява се и паркирането в зелените площи, но през събота и неделя е позволено паркирането в крайна дясна лента в участъка от хотел „Москва” до кръговото на телевизионната кула.