Днес (20.07.2018 г.), в рамките на по-малко от два часа,

Днес (20.07.2018 г.), в рамките на по-малко от два часа, ...

......... риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори. Неизмеримо по-важни от материалните щети са човешкият живот и здраве!


Във връзка с ремонт на водопровод по ул. „Първа Българска

Във връзка с ремонт на водопровод по ул. „Първа Българска ...

......... река”, със 100 метра напред в посока ул. “Нешо Бончев”. -от 04:30 часа на 19.07.2018 г. до 24:00 часа на 24.08.2018 г. се измества временно автобусна спирка по маршрута на автобусна линия № 100, с код 1505 „Моста на Суходолска река”, с 90 метра назад в посока ул. „Константин Преславски“.


Изменения в организация на движението във връзка с провеждане на

Изменения в организация на движението във връзка с провеждане на ...

......... в посока кв.“Карпузица“, двупосочна с кодове 1922 и 1923 „Ул.Дамяница“ на ул.“Любляна“, двупосочна с кодове 1827 и 1828 „Ул.Лазарополе“ на ул.“Любляна“, двупосочна с кодове 1309 и 1310 „Площад сред село“, двупосочна с кодове 2192 и 2193 „ул.Стефан Пешев“ на ул.Княжевска“, с код 1849 „Ул.Буря на ул.КНяжевска“ в посока Боянска църква.


Във връзка с провеждането на Еко рали България се въвеждат

Във връзка с провеждането на Еко рали България се въвеждат ...

......... се престоят и паркирането на пътни превозни средства както следва : - От 8:00 часа до 24:00 часа на 27 юли на паркинга на пл. „Княз Александър I“ – 50 места - От 15:00 часа до 21:00 часа на 29 юли на паркинга на пл. „Княз Александър I“- 30 паркоместа.


В изявление пред медиите г-н Владимир Рапонджиев - Изпълнителен директор

В изявление пред медиите г-н Владимир Рапонджиев - Изпълнителен директор ...

......... има грешка – ще има наказание, а виновният ще си понесе наказанието“. И още: „Тече проверка по случая и след нейното завършване ще излезем с окончателните резултати.“ В заключение г-н Рапонджиев изрази увереност, че случаят ще остане изолиран и ще бъдат предприети всички необходими мерки за недопускане на подобни ситуации.


Летище София извършва проверка по случая с непроверения самолет, който

Летище София извършва проверка по случая с непроверения самолет, който ...

......... ч. е излетял за Скиатос, Гърция. „Летище София“ ЕАД води разследване по случая. Предварителните данни сочат за човешка грешка, свързана с обслужването на полета от наземния оператор „Летище София“. До изясняване на обстоятелствата по случая рамп-агентът е с отнет служебен пропуск и е отстранен от изпълняване на служебните задължения.  Самолет излетя в петък от Летище София без проверка. Частен

Самолет излетя в петък от Летище София без проверка. Частен ...

......... оператор на полета на столичното летище не е уведомил Гранична полиция, каза директорът й Светлан Кичиков и допълни, че това е сериозна грешка. Летищните оператори и Гранична полиция се събират на съвещание в сряда. Вече е започнато разследване. Това не е първият случай, в който през столичното летище преминават непроверени полети. 


Агенция „Пътна инфраструктура“ припомня, че се извършва ремонт на носещите

Агенция „Пътна инфраструктура“ припомня, че се извършва ремонт на носещите ...

......... информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


Както сутринта, така и следобед, по повечето гранични пунктове у

Както сутринта, така и следобед, по повечето гранични пунктове у ...

......... пунктове с ненатоварено движение са ГКПП Капитан Петко Войвода, ГКПП Илинден, ГКПП Ивайловград. На българо-турската граница на ГКПП Капитан Андреево трафикът е интензивен на изход за товарни атомобили. Граничен пункт с ненатоварено движение е ГКПП Лесово . На българо-румънската и българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


„Винетките в България са най-евтините в Европа. Всеки, който ползва

„Винетките в България са най-евтините в Европа. Всеки, който ползва ...

......... още шефът на АПИ. Той допълни, че предстои да бъде обособено ново звено към агенцията, което ще отговаря за контрола на тол системата и електронната система за винетки. „Тол системата е справедлива система за таксуване. Тя ще касае предимно тежкотоварните автомобили с тегло над 12 тона”, каза още инж. Глосов.


Натоварен трафик се наблюдава по почти всичките ни гранични пунктове

Натоварен трафик се наблюдава по почти всичките ни гранични пунктове ...

......... ГКПП Илинден, ГКПП Ивайловград. На българо-турската граница на ГКПП Капитан Андреево трафикът е интензивен на изход за товарни атомобили. Граничен пункт с ненатоварено движение е ГКПП Лесово . На българо-румънската граница трафикът е интензивен на вход за леки автомобили.  На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.Нови задръствания ще има за софиянци и гостите на града

Нови задръствания ще има за софиянци и гостите на града ...

......... 72 ще се движат по бул. "Пенчо Славейков", наляво по съществуващата пътна връзка , наляво по ул. "Свети Георги Софийски и по маршрута си. Тролейбусите от линии 2, 8 и 9 ще се движат по ул. "Свети Георги Софийки" към бул. "Прага" и от там към ул. "Свети Георги Софийски".


Тролей ще замести трамвай № 6 в „Лозенец“. Това решиха

Тролей ще замести трамвай № 6 в „Лозенец“. Това решиха ...

......... лева. Във варианта със запазването на трамвая цената щеше да бъде 22 млн. лева, която включваше нов пробив в посока НДК и отчуждаване на два магазина, които са частна собственост и се намират в подлеза. Маршрутът на трамваите по линия 6 се запазва в участъка от "Обеля" до „Петте кьошета“.


Започва ремонт на път I-1 София - Ботевград през Витиня.

Започва ремонт на път I-1 София - Ботевград през Витиня. ...

......... маршрути, по които ще се насочва тежкотоварния трафик по време на ремонтните дейности, заради лошото му състояние. Пътната агенция припомня, че заради ремонта на съоръженията по "Хемус"  и за повишаване безопасността на движение за леките автомобили през лятото,  тежкотоварния трафик преминава само по първокласния път през Витиня.      


Свлачище отново наложи затваряне на пътя Пловдив-Смолян. Към 16:00 часа

Свлачище отново наложи затваряне на пътя Пловдив-Смолян. Към 16:00 часа ...

......... на Юговското ханче, на територията на община Асеновград, област Пловдив. Причината е струпване на свлачище върху пътя, предизвикано от обилните дъждове, съобщиха от МВР. Екипи на Пътна полиция са разположени от двете страни на споменатия участък за гарантиране на безопасността до разчистване на пътя.Обходният път е през Девин и Кричим.


Катастрофа между ТИР и коли на Е-79 край Мездра. Към

Катастрофа между ТИР и коли на Е-79 край Мездра. Към ...

......... По първоначални данни, ТИР с турска регистрация, по неизяснени засега причини, е ударил три леки автомобила, с румънска регистрация. На мястото са екипи на Пътна полиция, пожарната, Бърза помощ. Организиран е обход за леките автомобили през селата Ребърково, Лютиброд, Паволче до ВрацаТоварните автомобили преминават през Ябланица, Роман, град Мездра, Враца.Въпреки че проливните дъждове от последните седмици спряха преди дни,

Въпреки че проливните дъждове от последните седмици спряха преди дни, ...

......... съобщиха, че аутобанът е затворен за преминаване на автомобили между пътен възел „Мухово“ и пътен възел „Ихтиман“. Преливането на язовира е засегнало 37-ми километър на магистралата. Автомобилите, които трябва да преминат през затворения участък, се пренасочват. Движението им се осъществява през път I-8 (старият път между София и Пловдив).  


Леки затруднения ще изпитват днес щофьорите, пътуващи от София по

Леки затруднения ще изпитват днес щофьорите, пътуващи от София по ...

......... Леки затруднения ще изпитват днес щофьорите, пътуващи от София по магистрала „Тракия“. До 16:00 ч. движението от 24-и до 25-и километър в посока Бургас ще се осъществява само в изпреварващата лента. Причината е в ремонтни дейности в активната и аварийната ленти на това място. Шофьорите трябва да карат внимателно. 


Специална организация на движението се прави в София във връзка

Специална организация на движението се прави в София във връзка ...

......... приключване на мероприятието на 06.07.2018 г. по ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”. 3.2. От 07.00 часа до приключване на мероприятието на 07.07.2018 г.: - по ул. „Доспат” между бул. „Витоша” и ул. „Баба Неделя”; - по ул. „Баба Неделя“ - по ул. „Д-р Христо Стамболски”.  


Движението по автомагистрала

Движението по автомагистрала "Хемус" в района на Шумен е ограничено ...

......... инцидент с товарен автомобил. При произшествието няма пострадали, но камионът се е обърнал и е запречил преминаването на други автомобили. Създадена е организация за контролирано преминаване на движещите се в посока Шумен превозни средства. Движението се реализира в крайна лява лента. Предстои отстраняване на ТИР-а с помощта на специализирана техника.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде ...

......... 6 км, а вторият – с дължина близо 26 км, ще се реализира по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г. На церемониите ще присъства инж. Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, ще има народни представители, областни управители, кметове и др.


Днес ще бъдат отворени ценовите оферти в обществените поръчки за избор

Днес ще бъдат отворени ценовите оферти в обществените поръчки за избор ...

......... е от републиканския бюджет.  Ще бъде направено разширение на съществуващия път до габарит 27 м, с което двулентовият първокласен път ще стане четирилентов. В отделни участъци ще се подобрят геометричните му елементи с цел достигане на проектна скорост от 110 км/ч. Срокът за изпълнение на поръчката е 910 календарни дни.


Ремонтите в София вървят с пълна сила. От днес започна

Ремонтите в София вървят с пълна сила. От днес започна ...

......... от центъра на София. Дейностите ще започнат с градината „Кристал“ и „Климент Охридски“, както и тротоарите по ул. “Московска“ от ул. “Г. С. Раковски“ до ул. “Париж“. Ще бъде извършен ремонт на алеите в градините, на осветлението, което се подменя с енергоефективно. Предвиждаме допълнително озеленяване и засаждане на нови дървета.


Утре започва рехабилитацията на 32 км от второкласния път II-59

Утре започва рехабилитацията на 32 км от второкласния път II-59 ...

......... г. в рамките на три лота ще бъдат рехабилитирани 50 км от път IIІ-663 Чирпан – Симеоновград, който е алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на път I-8 Поповица – Хасково. 50-километровата отсечка е разделена на три лота, а срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца, съобщи МРРБ. 


През следващата седмица ще бъдат отворени ценовите оферти за изграждането

През следващата седмица ще бъдат отворени ценовите оферти за изграждането ...

......... Ловеч. Работи се и по подготовката на останалите участъци. В началото на следващата година ще открием процедурите и за отсечката от Плевен - Ловеч до връзката с пътя Русе - Велико Търново. Целта ни е до 2024 г. цялата магистрала „Хемус“ да бъде изградена, заяви председателят на УС на АПИ.


БДЖ в последния момент са решили да занижат критериите в

БДЖ в последния момент са решили да занижат критериите в ...

......... е възможно. Редактирани са и други важни условия по обществената поръчка. Срокът на гаранционната поддръжка за новия подвижен състав е намален от 30 на 15 години, а също така е редуцирано и изискването за оборот на изпълнителя ѝ от 1,6 млрд. лева на 1 милиард лева за последните 3 години.


Какви са глобите за нарушения на пътя, за колко време

Какви са глобите за нарушения на пътя, за колко време ...

......... при временна забрана за движение.Санкции за чести нарушения включват преминаване на червен светофар, говорене по телефона по време на шофиране, шофиране без включени фарове, без включени фарове. Сред честите нарушения са и използване на антирадар, отнемане на предимство на пешеходна пътека, изхвърляне на предмети, както и пътуване или шофиране без предпазен колан


Трамвай ще свързва бул.

Трамвай ще свързва бул. "България" със "Симеоновско шосе", по бул. ...

......... от бул. „България“ до ул. „Костенски водопад“, от бул. „България“ до бул. „Симеоновско шосе“ предвиждаме и изграждане на трамвайно трасе. До момента сме отчуждили 37 дка, това са над 23 млн. лв. за изкупуване на имоти за разширяването на булеварда. Предстои ни отчуждаването на още около 35 дка, уточнява Фандъкова. 


Забравени от държавата села събират пари за асфалт. Жителите на

Забравени от държавата села събират пари за асфалт. Жителите на ...

......... отсечка. Читалището в Долни Вадин е партньор на кампанията. То е предоставило банковата си сметка за желаещите да дарят средства. Дарения се приемат и в касата на културната институция. Около 20 доброволци да заявили желание да се включат в ремонта на пътя, уточни Александър Георгиев. Кампанията продължава до сряда, 20 юни, включително.


Колите в зоната за платено паркиране в София, на които

Колите в зоната за платено паркиране в София, на които ...

......... Колите в зоната за платено паркиране в София, на които бъде поставена "скоба" за нарушение, ще плащат освен глоба от 30 лева и сума за всеки час престой според цената за синя и зелена зона. Автомобилите ще се считат за принудително задържани.   


В началото на активния летен, сезон има дефицит със спалните

В началото на активния летен, сезон има дефицит със спалните ...

......... система за продажба на билети. От държавната железница обещават, че системата ще заработи от началото на юли и проблемът с купуването на запазените места ще отпадне. До края на септември пък предварителни продажби на билети ще се правят за 15 дни преди пътуването, а не както досега - само 5.


До 1000 лв. лева застраховка „Гражданска отговорност” за нарушителите на пътя.

До 1000 лв. лева застраховка „Гражданска отговорност” за нарушителите на пътя. ...

......... оскъпена между 180 до 400%. Което означава, че тя може да достигне до 1000 лева. С въвеждането на новата система всеки застраховател ще прецени кои фактори да вземе предвид при формиране цената на полицата. Водещо ще бъде дали водачът е имал нарушения през последната година. Докладът вече е предаден на различни институции за обсъждане.


Нов прелюбопитен търг с тайно наддаване обявиха

Нов прелюбопитен търг с тайно наддаване обявиха "БДЖ-Товарни превози". Компанията, ...

......... Нов прелюбопитен търг с тайно наддаване обявиха "БДЖ-Товарни превози". Компанията, която постоянно се оплаква от недостиг на локомотиви обяви за продан цели 50 плюс един вагон-отоплител.  


Движението по път I-1 в Кресненско дефиле се осъществява в

Движението по път I-1 в Кресненско дефиле се осъществява в ...

......... Движението по път I-1 в Кресненско дефиле се осъществява в една лента поради свличане на скална маса. От Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.  


Свлачище затвори пътя за Рилския манастир. Срутването e станало след

Свлачище затвори пътя за Рилския манастир. Срутването e станало след ...

......... може да бъде овладяно, а движението на коли и автобуси се извършваше в другото платно. Сега и двете платна са блокирани. Свлачище затвори едната лента по пътя Девин – Михалково. Мястото се наблюдава от полицията, защото свлачището продължава да е активно. Очаква се в четвъртък сутрин да започне разчистването му.


18-годишните младежи от днес могат да кандидатстват за билети за

18-годишните младежи от днес могат да кандидатстват за билети за ...

......... млади хора според тях ще кандидатстват за тази инициатива. Отговорите ще дадат възможност на Европейската комисия да направи подбор на кандидатите. След като това бъде направено, участниците трябва да започнат да пътуват между 9 юли и 30 септември 2018 г. Те могат да пътуват до 30 дни и да посетят до 4 чуждестраннидестинации.


Автобусните превозвачи ще протестират на 14 юни, акоЗаконопроектът за автомобилна камара не

Автобусните превозвачи ще протестират на 14 юни, акоЗаконопроектът за автомобилна камара не ...

......... респективно Министерството на транспорта. В същото време се твърди, че ние ще създаваме някакъв друг такъв компетентен орган, който трябва да изземе функциите на министерството. Въпросът е ние държавата ли ще закриваме, след като ще се предоставят функции на частни организации да издават лицензи, или какво точно ще правим", коментира Магдалена Милтенова.


Предстои стартиране на тръжните процедури за избор на изпълнители за

Предстои стартиране на тръжните процедури за избор на изпълнители за ...

......... режим се работи в платното за София, каза инж. Глосов и допълни, че този участък е в експлоатация от 1995 г. и досега не е ремонтиран. За повишаване на безопасността в средната разделителна ивица в участъка от 134-ти км до 156-ти км на „Тракия“ се поставя двойна ограничителна система.  


Днес, както и в следващите дни продължава обрушването на скатовете

Днес, както и в следващите дни продължава обрушването на скатовете ...

......... това преминаването на МПС над 12 т отново ще бъде спряно за два часа съответно от 13 ч. до 15 ч. и от 16 ч. до 18 ч. Агенция „Пътна инфраструктура“ благодари на шофьорите за търпението от причинените неудобства, които обаче са наложителни, за да се пътува удобно и безопасно.


Катастрофа е станала преди малко на магистрала „Тракия“. Заради инцидента

Катастрофа е станала преди малко на магистрала „Тракия“. Заради инцидента ...

......... Катастрофа е станала преди малко на магистрала „Тракия“. Заради инцидента временно движението се осъществява само в изпреварващата лента при 77-ми километър в посока София, съобщиха от АПИ. От там призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.


Километрична опашка от тирове се образува отново тази сутрин на

Километрична опашка от тирове се образува отново тази сутрин на ...

......... сигнализираха шофьорите, които заплашват да блокират пътя към граничното съоръжение. "Втори час вече не сме мърдали камионите. Колоната седи на едно място. Никаква информация няма. Тук вече си става и топло. Нито вода, нито тоалетна". От "Гранична полиция" потвърдиха, че има интензивен трафик на товарни автомобили на Дунав мост 2.


Тапа на магистрала

Тапа на магистрала "Люлин" ще има отново днес и утре, ...

......... спирани на интервали от два часа и ще изчакват на място.Първото спиране е от 10 ч. до 12 ч. Движението на тежкотоварния трафик ще бъде пуснато за един час от 12 ч. до 13 ч. След това преминаването на МПС над 12 т отново ще бъде спряно за два часа.


Столичната община вече направи няколко неуспешни опита да спре движението

Столичната община вече направи няколко неуспешни опита да спре движението ...

......... да си ги вземат обратно след заплащане на наложената им глоба. В случай че собствениците не заплатят санкцията, конете ще бъдат продавани на търг. „С предварителна заявка по големите пътни артерии ще могат да се движат файтони за сватби и абитуриентски балове, както и с туристическа цел”, каза още Славчев.


Победа за българските превозвачи. Поне засега. Европейският парламент в Брюксел

Победа за българските превозвачи. Поне засега. Европейският парламент в Брюксел ...

......... бранша на българските превозвачи”, заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-министърът на транспорта Ангел Попов. Относно изказването на вицепримиера Красимир Каракачанов, че страната ни трябва да заеме по-твърда позиция относно проблемите на транспортния бранш, Ангел Попов коментира с думите: „Трябва да има дипломация, без обаче да отстъпваме от нашите национални интереси”. 


Проект за разширение на метрото, който налага промяна на Общия

Проект за разширение на метрото, който налага промяна на Общия ...

......... и трети микрорайони и една – при връзката с околовръстното. Това би обслужило още 30 000 души в комплекса, а разклонението е изцяло в район Люлин.   Друго разширение на линия едно е от станция Бизнес парк до бул. "Климент Охридски".Това отклонение изменя приетата с ОУП 2009г. схема на метрополитена, съгласно която последната спирка се предвиждаше да бъде на Столичния Околовръстен път, източно от възела с бул.“Ал. Малинов“.   В новия вариант линия 1 завива на запад по СОП и се удължава с още една спирка. Този вариант е избран на базата на  допълнителни  подробни  проучвания, моделиране на натоварването и изготвен предварителен идеен инвестиционен проект,  доказал възможност за безконфликтно съвместяване със съществуващата техническа инфраструктура.  


България и Обединените арабски емирства подписаха Меморандум за взаимно признаване и подмяна

България и Обединените арабски емирства подписаха Меморандум за взаимно признаване и подмяна ...

......... финансови разходи за допълнителен курс и практически изпит.Меморандумът се подписва след близо 8-годишни преговори между правителствата на двете страни. Документът беше подписан от посланика на България в ОАЕ Богдан Коларов и заместник-министъра на външните работи на ОАЕ Ахмед Сари Ал Мазруи и влиза в сила до един месец от датата на подписване.


Движението по магистрала

Движението по магистрала "Люлин" ще спира през половин час днес ...

......... АПИ. Спирането на автомобилите в участъка от пътен възел Даскалово до граница с област София ще продължи до 16 часа.  Алтернативният маршрут на АМ „Люлин“ по направлението София - Перник - Благоевград за леките автомобили е по път I-1 през Владая. Тежкотоварните МПС над 12 тона ще изчакват на място.


Правителството нямало намерения към момента да вдига данъка за старите

Правителството нямало намерения към момента да вдига данъка за старите ...

......... възможност за закупуване на газанализатори за контрол на пътя със средства по Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС). Приета е и нова наредба с изисквания при изкупуване на катализатори да се изисква декларация за произход. Променят се и екотаксите за автомобилите, като се въвеждат такива и за товарните автомобили, уточнява "Фокус".


Катастрофа с ТИР затвори магистрала „Тракия” на 10-ти км в

Катастрофа с ТИР затвори магистрала „Тракия” на 10-ти км в ...

......... Катастрофа с ТИР затвори магистрала „Тракия” на 10-ти км в посока Пловдив, предаде БГНЕС. Движението се отбива на разклона за Нови хан. Платното в посока Пловдив е изцяло затворено. Движението е натоварено, има голямо задръстване.


По повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата

По повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата ...

......... за да отдадат почит на загиналите герои. Възможни са незначителни отклонения от разписанията в движението на градския транспорт, които впоследствие ще бъдат наваксани по най-бързия начин, съобщиха от Центъра за градска мобилност. От ЦГМ призовават всички граждани и водачи на леки автомобили също да преустановят движение в рамките на минута.


Трите трамвайни линии, чиито маршрути бяха променени около обяд заради

Трите трамвайни линии, чиито маршрути бяха променени около обяд заради ...

......... трамвайни линии, чиито маршрути бяха променени около обяд заради скъсани кабели, отново се движат по стандартните си маршрути. След като проблемът бе отстранен, трамваи с номера 1, 6 и 7 вече преминават и през „Петте кьошета“. Докато траеше възстановяването на контактната мрежа те се движеха до обръщалото на Съдебната палата.


С нова линия, която ще бъде обслужвана от електрически автобуси,

С нова линия, която ще бъде обслужвана от електрически автобуси, ...

......... връзка към кварталите „Бузлуджа” и „Зона В”. В процес на обследване за изграждане на нови паркинги са четири парцела. В одобрената инвестиционна програма на Община Велико Търново по ОП „Региони в растеж”2014-2020 е заложен индикативен размер на финансирането за интегриран градски транспорт в размер на 10,8 милиона лева.    


Временно е променен маршрута на трамваи по линии 1, 6

Временно е променен маршрута на трамваи по линии 1, 6 ...

......... Временно е променен маршрута на трамваи по линии 1, 6 и 7 поради скъсване на контактно-кабелната мрежа в района на кръстовище „Петте кьошета“. Трамваите въртят при спирка Съдебна палата, съобщиха от Столична община.


Кредиторите по втория облигационен заем, предоставен на БДЖ Холдинг, са запорирали сметките

Кредиторите по втория облигационен заем, предоставен на БДЖ Холдинг, са запорирали сметките ...

......... на железопътната компания е получен миналата седмица в петък от частен съдебен изпълнител.Бунев изтъка, че това е поредният запор, като сега се търсят последните 60 млн. лева главница плюс приблизително 30 млн. лева лихва. Ръководството на дружеството е изтеглило около 11 млн. лева и е изплатило по-рано заплатите на служителите, добави синдикалистът.


Продажбите на електромобили в света са се увеличили с 54%

Продажбите на електромобили в света са се увеличили с 54% ...

......... но и при тях има будещи въпроси неща. Ключови елементи от акумулаторите включват кобалта, голяма част от който идва от мините в разкъсваната от безредици ДР Конго. Правозащитни групи изразяват безпокойство от корупцията в свързаната с кобалта промишленост и в голяма степен лошите трудови условия в мините в ДР Конго.


Пролетният панаир на книгата променя паркирането в София от днес,

Пролетният панаир на книгата променя паркирането в София от днес, ...

......... Нансен", от страната на НДК - 10 /десет/ паркоместа. „Център за градска мобилност” ЕАД ще осигури специализиран автомобил за принудително преместване на паркирани в нарушение автомобили, само по нареждане на отдел „Пътна полиция” при СДВР, за времето и мястото посочени по-горе, съгласно чл.171, т.5 от Закона за движението по пътищата.


От утре ще бъде пуснато за движение едно от локалните

От утре ще бъде пуснато за движение едно от локалните ...

......... От утре ще бъде пуснато за движение едно от локалните платна на Северната скоростна тангента на София между кварталите Илиянци и Требич. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя обяви и че предстои да бъдат изградени и връзките на скоростния път с останалите шосета в района.


Метрото ще се разширява към Арена Армеец и Цариградско шосе,

Метрото ще се разширява към Арена Армеец и Цариградско шосе, ...

......... г. от 18:30 ч. часа в сградата на Направление „Архитектура и градоустройство“ на ул. „Сердика“ № 5.  Мнения и предложения могат да се депозират в срок до 22.06.2018 г. в районните администрации или по електронна поща. Обществената дискусия по проекта за задание и постъпилите предложения ще се проведе на 28 юни. 


Прокуратурата започва проверка на пътните знаци и маркировки. Акцентът е

Прокуратурата започва проверка на пътните знаци и маркировки. Акцентът е ...

......... поднови.  Срокът за извършване на проверката е двумесечен и през юли във ВАП ще се получи обобщена информация, включваща констатирани нарушения, предприети действия, издадени актове. Целта на проверката е осигуряване на необходими предпоставки за безопасно и удобно движение по републиканските и общинските пътища, особено в летния период на засилено използване.


Столичната улица

Столичната улица "Позитано" ще е затворена за пътни превозни средства ...

......... на СДВР и ул. "Марко Балабанов" от 11 до 21 часа, съобщи Столична община.  Център за градска мобилност ЕАД ще осигури специализиран автомобил за принудително преместване на паркирани в нарушение автомобили, само по нареждане на отдел „Пътна полиция” при СДВР, уточняват от ЦГМ.  На мястото ще се проведе уличен фест. 


Бързият влак София-Бургас аварира тази сутрин. Инцидентът е станал на

Бързият влак София-Бургас аварира тази сутрин. Инцидентът е станал на ...

......... Бързият влак София-Бургас аварира тази сутрин. Инцидентът е станал на гара Веринско, съобщи Нова телевизия. Локомотивът започнал да дими. Машинистите реагирали бързо и предотвратили избухването на пожар. Друга машина дошла от София, за да продължи композицията пътя си към морския град. Локомотивът бил ремонтиран наскоро, обясниха машинистите.


На 2-и юни (събота) „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще

На 2-и юни (събота) „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще ...

......... като действащ музеен локомотив на БДЖ. На 20-и септември 1989 г. локомотивът обслужва влака „Ориент експрес” при преминаването му през България. През 2003 г. локомотивът е възстановен отново за движение и към настоящия момент се използва за атракционни, юбилейни и туристически пътувания, както и за участия във филмови продукции.  


От днес до 15 ноември се променя движението по бул.

От днес до 15 ноември се променя движението по бул. ...

......... в по една пътна лента в посока.  За същия период временно се измества комбинирана автобусна и тролейбусна спирка, по маршрута на автобусни линии №№ 78, 79, 120, нощна линия 3 и тролейбусна линия № 1 -  „ХИПЕРМАРКЕТ БИЛА” на бул. „Владимир Вазов”, напред при бензиностанция „Шел“ в посока ул. ”Черковна“.


2.6 млн. лв. без ДДС ще плати МВР за купуването

2.6 млн. лв. без ДДС ще плати МВР за купуването ...

......... точен адрес, ако е засечено в населено място, дата и час, съществуващо ограничение на пътния участък, превишението на скоростта, индивидуален номер на снимката, посока на движение на автомобила и вида на колата.  При регистриране на нарушение полицаите ще могат да допълват данни и едва след това системата ще генерира електронен фиш. 


На 15 и 16 май

На 15 и 16 май "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД ще осигури ...

......... на липите, ползвайки отново железопътен транспорт.  Ръководството на "Холдинг БДЖ" ЕАД за пореден път подкрепя инициативите за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, на които трябва да бъде дадена възможност да живеят в равностойно положение и да заемат своето достойно място в обществото, припомнят от холдинга. 


19-годишният Андрей Анастасов от пловдивското село Христо Даново е победителят

19-годишният Андрей Анастасов от пловдивското село Христо Даново е победителят ...

......... от войната по пътищата. По данни на Пътна полиция във всяко трето ПТП в България участва шофьор с до 2 години стаж.Именно затова организаторите от СБА стартираха кампания за пътна безопасност сред младите шофьори, с която да поощрят онези млади водачи, които познават и спазват правилата за движение по пътищата.


Близо 18 млн. лв. се инвестират в подобряване на пътната

Близо 18 млн. лв. се инвестират в подобряване на пътната ...

......... До края на месец юли се предвижда да бъде подновена маркировката дългия почти 43 км третокласен път Ясен – Катунец, става ясно от друг отговор на министър Николай Нанков. 30,2 км от трасето се намират на територията на Област Плевен, а 12,5 км от него са в Област Ловеч.  


От 08:00 до 13:00 часа днес и утре се забранява

От 08:00 до 13:00 часа днес и утре се забранява ...

......... Левски”. Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана и постове за контрол и регулиране на движението. Причина за специалната организация е акцията на Столична община за разздаване на безплатен компост на гражданите. Всеки столичанин може да получи по 10 кг срещу представяне на документ, че си е платил такса „смет“.


Катастрофа между лек автомобил и румънски ТИР блокира движението около

Катастрофа между лек автомобил и румънски ТИР блокира движението около ...

......... още от кръговото на Дунав мост и малко преди стеснението, където става тапата, ги е ударил отзад и е влачил колата 20-ина метра. За щастие няма пострадали хора, а щетите са главно по лекия автомобил. Заради катастрофата се образуваха огромни задръствания и в двете посоки. Причините за инцидента се изясняват.


Тежък пътен инцидент в столицата. Около 12:15 часа е подаден

Тежък пътен инцидент в столицата. Около 12:15 часа е подаден ...

......... в столицата. Около 12:15 часа е подаден сигнал за тежко пътнотранспортно произшествие между два леки автомобила в района Околовръстен път и бул. „Цар Борис III“, съобщиха от МВР. По първоначална информация има пострадали. На място има полицейски служители, които са отцепили движението. Насочени са и екипи на Спешна помощ.