Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов, който понастоящем е

...
Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов, който понастоящем е
Коментари Харесай

ДБ: Искаме със закон да се спират от движение колите, ако собственикът е с повече от 5 нарушения на пътя

Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов, който понастоящем е народен представител от Демократична България, даде да се разбере каква е позицията на групировката по отношение на " войната по пътищата ":

Внесохме план за измененение на Закона за придвижване по пътищата.

Първата цел е да създадем първи стъпки към ограничение на рецидивистите на пътя. С цялостното схващане, че е нужна цялостна промяна на административното наказване, предлагаме две неща: от една страна, обвързване за Министерство на вътрешните работи да стопира на пътя всички коли, чиито притежатели имат пет или повече невръчени фиша, а въпреки това обвързване за издание на самостоятелни анонимизирани данни за всички нарушавания (което бях изискал от Министерство на вътрешните работи като министър). Така обществото ще следи дали Министерство на вътрешните работи извършва задължението си.

Втората цел е понижаване на административната тежест и улеснение на добросъвестните водачи. Премахване на всички стикери от предното стъкло, унищожаване на синия ваучър и благоприятни условия за електронно заплащане на фишове, без да вървим до КАТ да ни ги връчат.

Зaтрудняваме постоянните извършители и улесняваме болшинството добросъвестни. И покачваме прозрачността на работата на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР