Двойна ще е тарифата на такситата в новогодишната нощ. Това

...
Двойна ще е тарифата на такситата в новогодишната нощ. Това
Коментари Харесай

Тесла! Такситата с двойна тарифа в новогодишната нощ

Двойна ще е цената на такситата в новогодишната нощ. Това потвърдиха редица източници на „ “ от таксиметровия отрасъл, като настояха за анонимност, защото практиката е противозаконна.
Тарифи
В България таксиметровите фискални апарати имат единствено две цени - дневна и нощна. Празнична цена няма. От години обаче наложителна процедура в новогодишната нощ е водачите на жълти коли да отхвърлят да включат апарата и да търсят предварителна сделка за твърда цена на идния курс. „ Това е нелегално, несъмнено, само че се прави по няколко аргументи. Основната е, че съвсем няма надзор, защото инспекторите на ДАИ също са хора, имат фамилии, близки и другари и желаят да честват с тях. Другата причина е, че пасажерите нямат избор, защото търсенето е доста над междинното, а предлагането е доста ниско. Има я неписаната спогодба „ Вместо да честваме, ние сме тук да ви возим. Затова ще платите по-скъпо “, изясни за „ Телеграф “ почитан чиновник в столична такси централа.
Недостиг
Според осведомени от общо 5500 лицензирани таксита в столицата в новогодишната нощ се чака да работят едвам към 1700. Желаещите да пътуват обичайно ще са в пъти повече от наличните коли, което слага водачите в позиция да отхвърлят курсове на тези клиенти, които държат да се возят на постоянна цена. „ Пред всяка механа или клуб към 5-6 сутринта има по 20 клиенти за 1-2 таксита. Всъщност никой не се пазари, а в противен случай - стига се до такава степен хората безусловно да наддават, с цел да се качат “, показа за „ Телеграф “ таксиметров лидер от огромна столична компания. Според него няма да има курс под 30 лева от център до квартал в нощта на пиратките.
Цени
По-скъп ще е транспортът с такси и по публична цена през празничния сезон. Около 65% от таксиметровите коли в София са с към този момент заменени цени според решението на Столичния общински съвет от ноември. Очаква се до 31 декември всички водачи да са сменили цените, като след Нова година приемането на клиенти по старите цени ще е нелегално. Новите минимални цени са 1,21/1.39 лева надлежно за дневен/нощен курс. Справка на „ Телеграф “ сподели, че всички огромни столични компании ще возят на цени до 1-2 стотинки над минималните.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР