Сметната палата излезе със заключение - изборът на фирмата, която

...
Сметната палата излезе със заключение - изборът на фирмата, която
Коментари Харесай

Сметната палата: АПИ незаконно е захранила със 118 млн. лв. определена фирма за тол системата

Сметната палата излезе със умозаключение - изборът на компанията, която поддържа ТОЛ системата, не подхожда на закона. Това показвал и одитния доклад на договорът сред АПИ и частната компания. Заключенията са импортирани в Народното събране.

Изводите на Сметната палата демонстрират, че няма съображение да се одобри, че въпросната компания е без конкуренция, написа в отчета до депутатите. Не може и да бъде открито по какъв начин са изчислени плануваните 118 милиона лв. по контракта сред страната и частната компания.

От Сметната палата изясняват, че предметът на поръчката е „ Проактивен мониторинг, експлоатационна поддръжка за взаимоотношението сред програмните и апаратните запаси и надграждане с нови функционалности на електронната система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 т (тол) и на база време за леки коли с обща механически позволена оптималната маса до 3,5 т. (електронна винетка) “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР