Миналият уикенд полет с повече от 100 сънародници минути преди

...
Миналият уикенд полет с повече от 100 сънародници минути преди
Коментари Харесай

Самолет кацна в Букурещ, вместо в София! Стотици българи изживяха ад, Луфтханза ги заряза на произвола

Миналият уикенд полет с повече от 100 сънародници минути преди да кацне в София бива пренасочен към Букурещ. Причината – неприятна метеорологична конюнктура. Впоследствие обаче самолетната компания (Луфтханза) не дава на пасажерите нужната информация и поддръжка, до момента в който се намират на непозната територия, а на хората се постанова самосиндикално да провеждат превоза си към родината, споделя Българска национална телевизия.

Самолет, пътуващ в събота вечер от Франкфурт за София, не съумява да кацне у нас поради неприятното метеорологично време. След към 20 минути кръжене над столицата полетът е пренасочен към румънската столица. Самолетът каца там минути преди 23 часа.

" Кацането беше абортирано от водача. Тоест ние бяхме тръгнали към този момент да кацаме. Имаше мощна турбуленция, колесникът на самолета беше към този момент изваден, виждахме пистата, и в последния миг водачът реши да помята кацането, тъй като имаше доста гръмотевици и светкавици, които ние виждахме през прозореца. Кацнахме в Букурещ без проблеми за благополучие. Може би към 1 час по-късно ", споделя Мартин.

Там обаче Мартин и другите пасажерите са оставени с изключение на без информация, и без храна и вода. Не им е обезпечен и хотел за нощуване.

В Букурещ щом кацнахме ни насочиха към едно от гишетата, на което трябваше да се срещнем с представители на Луфтханза. Щом слязохме там, ни оповестиха, че не знаят какво ще създадат. Няма превоз, няма хотел, няма обезщетение. Просто стояхме 180 индивида от самолета и чакахме някакво развиване по случая, само че такова по този начин и не се случи ", добави Мартин.

Близо 4 часа пасажерите стоят в незнание и терзание.

" Около 3 часа през нощта взехме решение да тръгнем. Беше извънредно неловко. Хора, които нямат опция да си самоорганизират превоз, хора с дребни деца или възрастни хора, които попадат в друга страна. За тях евентуално е било много по-тежко ", разяснява още Мартин.

Така Мартин и жена му и техни другари се провеждат сами, с цел да се придвижат до българо-румънската граница, а по-късно и във вътрешността в страната.

" В последна сметка, като видяхме, че няма развиване по случая, взехме решение да си вземем такси от летището в Букурещ до България ", сподели още Мартин.

Допълнителните разноски, които са зародили за Мартин поради непредвиденото кацане в Букурещ, са били към 300 лева Консулът ни в Румъния е бил осведомен със случая и е съдействал на сънародниците ни, само че не е било допустимо да направи доста. Мартин не е сигурен дали в случай че си потърси правата това ще бъде обезщетен от самолетната компания. А от Луфтханза не показаха коментар.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР