Наземният персонал на германската авикомпания Луфтханза“ обяви предупредителна стачка в

...
Наземният персонал на германската авикомпания Луфтханза“ обяви предупредителна стачка в
Коментари Харесай

Стачка на Луфтханза в сряда ще превърне летищата на Германия в ад

Наземният личен състав на немската авикомпания „ Луфтханза “ разгласи предупредителна стачка в сряда. Пътниците на авикомпанията би трябвало да се приготвят за анулирани и закъсняващи полети, предизвестиха немските управляващи.

20 000 души от наземния личен състав на „ Луфтханза “ ще стачкуват тази сряда. Стачните дейности първончално ще са лимитирани единствено в един ден. Те стартират в 3,45 часа сутринта и ще приключат в 6 часа сутринта в четвъртък. Засегнати са летищата в Берлин, Франкфурт, Кьолн, Дюселдорф, Мюнхен, Хамбург. Очакват се анулирани и закъснели полети.

Профсъюзът на чиновниците Вер.ди упорства за нарастване на заплатите с 9,5%. Причина за стачните дейности също така е и неналичието на прогрес в договарянията за въвеждане на тарифен контракт.

Луфтханза “ окачестви планувания митинг като недопустим за клиентите на компанията и за останалите й чиновници. Планът за стачка в сряда не може да се окачестви като сигнален – дейностите ще доведат до ефикасна анулация на полети и закъснения, обявиха още от компанията.

Профсъюзите обаче упрекнаха „ Луфтханза “, че прекъсването на нараствания на заплатите през последните три години и намаляването на личния състав е довело до неприемливи условия на труд за  чиновниците. Преговорите сред профсъюза и „ Луфтханза “ не престават на 3 и 4 август.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР