Стикерите за платена застраховка Гражданска отговорност“ от предните стъкла на

...
Стикерите за платена застраховка Гражданска отговорност“ от предните стъкла на
Коментари Харесай

Махат стикерите за „Гражданска отговорност“

Стикерите за платена застраховка „ Гражданска отговорност “ от предните стъкла на колите ще бъдат отстранени. Това плануват промени в Закона за електронното ръководство, които са импортирани от депутати в Народното събрание.

Всички подписани полици и сега са включени в електронен указател. Промените в закона плануват администрациите в страната да имат безвъзмезден достъп до всички регистри, както и да се забрани условието на стикери или други документи, които показват данни, които са налични в регистри. Така условието за слагане на стикери за „ Гражданска отговорност “ ще отпадне, а пътните служители на реда ще тябва да ревизират по номера дали колата има застраховка.

Всички регистри, които водят разрлични административни органи, ще би трябвало да бъдат единствено в електронен тип. А чиновниците на администрациите ще би трябвало да имат безвъзмезден достъп до регистрине, планува измененията.

С измененията в закона ще бъдат вкарани медиатори сред харата и компаниите от една страна и служителите от другата страна. Идеята е тези медиатори да получават 10% от таксите на администрациите за предоставяните от тях услуги. Промените плануват за услуги, които служителите дават онлайн, таксите да са най-малко с 10% по-ниски, като тази отстъпка да не надвишава 20 лева Само в обособени случаи Министерският съвет да може да дефинира по-големи понижения за онлайн услугите, оферират депутатите.

Същевременно измененията плануват да се даде опция медиатори да взимат пари от жители и компании и от тяхно име да подават онлайн документи до администрацията. В претекстовете към законопроекта особено е посочено, че медиаторите може да взимат разликата сред таксата на гише и таксата за електронно даване на услугата. Така хората и компаниите ще може да заплащат една и съща такса, в случай че отидат до гише на чиновника, или в случай че отидат до гише на медиатора и той от тяхно име подаде документите онлай. Специално обаче е посочено, че медиаторите може да взимат и по-висока такса, което действително ще оскъпи услугите за жителите, написа " Труд ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР