При антиправителствените демонстрации в Кения са били убити 39 души

...
При антиправителствените демонстрации в Кения са били убити 39 души
Коментари Харесай

39 души са убити при протестите в Кения, ранените са 361

При антиправителствените демонстрации в Кения са били убити 39 души - това е двойно повече, в сравнение с държавното управление е признало до момента, съобщи Агенция Франс Прес.

Протестите избухнаха предишния месец поради плануваното повишение на налозите.

Актуализираният брой на починалите беше разгласен от Националната комисия по правата на индивида на Кения в навечерието на предстоящата нова серия от демонстрации, водени най-вече от деятели от поколението Z против държавното управление на президента Уилям Руто.

„ Данните от нашите регистри сочат, че по отношение на митингите в цялата страна са починали тридесет и девет души, а 361 са ранени “, се споделя в изказване на финансирания от страната орган. Числата обгръщат интервала от 18 юни до 1 юли.

Той също по този начин съобщи, че е имало 32 случая на „ насилствени или недоброволни изгубвания “ и 627 ареста на протестиращи.

„ Комисията продължава да осъжда по допустимо най-категоричен метод неоправданото принуждение и мощ, които бяха извършени върху протестиращи, медицински личен състав, юристи, публицисти и против безвредни места като църкви, центрове за незабавна здравна помощ и коли за спешна помощ “, се споделя в известието.

„ Твърдим, че силата, употребена против протестиращите, е била несъразмерна и непропорционална “, показват от комисията.

Активистите приканиха за нови митинги, които да стартират от 2 юли, макар че предходната седмица Руто разгласи, че законопроектът, съдържащ противоречивите нараствания на налозите, ще бъде отдръпнат.

В телевизионно изявление на 30 юни Руто сподели, че при митингите са починали 19 души, само че настоя, че той не е отговорен за това. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР