Пилотите на германската авиокомпания Луфтханза подготвят нова стачка от сряда

...
Пилотите на германската авиокомпания Луфтханза подготвят нова стачка от сряда
Коментари Харесай

Хаос по летищата! Пилотите от Луфтханза с нова стачка от сряда до петък

Пилотите на немската самолетна компания " Луфтханза " приготвят нова стачка от сряда до петък, откакто при предходния митинг от края на предходната седмица не се стигна до съгласие с ръководещия мениджмънт за повишението на заплатите, съобщи Франс прес.

Пилотите от пътническите полети на компанията ще стачкуват в сряда и четвъртък, а тези от товарните - в петък. Миналия петък компанията трябваше да анулира съвсем всичките си полети от Франкфурт и Мюнхен поради стачката на водачите.

" Шефовете на " Луфтханза " по този начин и не се обърнаха към нас с нова оферта ", са споделя в прессъобщение на синдиката " Ферайнигунг кокпит ", който съставлява водачите. " Нова стачка може да бъде предотвратена единствено със сериозна оферта. Пилотите упорстват за нарастване на заплатите с 5,5 на 100, автоматизирано компенсиране на инфлацията и корекции в ценовата листа. "

От " Луфтханза " настояват, че са предложили на водачите, които са към 5500,  нарастване на заплатите с по 900 евро месечно на два стадия.

В началото на август самолетната компания реализира съглашение със синдиката " Ферди " (Verdi), който съставлява наземния личен състав за нарастване на заплатите с по 200 евро на месец, спомагателни 2,5 на 100 от началото на 2023 година и още 2,5 на 100 през юли 2023 година

БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР