Общините да използват камерите си за видеонаблюдение и да глобяват

...
Общините да използват камерите си за видеонаблюдение и да глобяват
Коментари Харесай

Идея: Общините да глобяват чрез камери на пътя

Общините да употребяват камерите си за видеонаблюдение и да глобяват извършители. Това оферират съветници от столичния Общински съвет, които към този момент са изготвили законопроект. Той ще бъде препоръчан на депутатите от 48-ото Народно заседание, а претекстовете са, че проблемите в пътната сигурност са прекалено много и прекомерно съществени, с цел да се чака да бъдат позволени единствено от Министерство на вътрешните работи.

В предлагането на Георги Георгиев, ръководител на столичния Общински съвет, Зафир Зарков и Прошко Прошков има логичност, тъй като доста от огромните общини разполагат със сериозна система за видеонаблюдение. Пред очите им стават хиляди нарушавания всеки ден, само че действително ръцете им са вързани, с цел да глобяват виновниците.

А практиката е посочила, че когато има камери, нормално водачите са по-внимателни и рядко вършат нарушавания. Ако водачите знаят, че могат да бъдат санкционирани във всеки миг, сигурно ще бъдат по-внимателни. И не на последно място това е по-ефективната предварителна защита - единствено с камери, а не с физическа инспекция.

Законопроектът визира и други детайли от пътната сигурност, вижте част 10-те най-важни оферти в него:

1. На първо място са интелгентните радарните табла за скорост. Такова към този момент е сложено на бул. “Черни връх ”. За 15 дни са открити 2358 извършители, от които 102 МПС-та са минали със скорост над 100 км/час;

2. Закупуване на проби за каркотични вещества;

3. Светлоотразителни гривни за първокласници;

4. Поставяне на модулни пешеходни острови;

5. Пилотно слагане на ограничаващи полусфери ( “бъмпери ” ) на пешеходни пътеки;

6. Осветяване на пешеходните пътеки;

7. Обезопасяване на спирките на градския транспорт;

8. Тръбно-решетъчни парапети;

9. Достъпна информация или осведомителна кампания;

10. Подобряване на квалификацията на младите водачи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР