Автомобилна Индустрия


Бившият ръководител на испанската марка

Бившият ръководител на испанската марка "Сеат" Лука де Мео ще ...

... средства за нови разработки."Рено и Нисан" са част от един алианс от над 20 години, като през 2016 година към тях се присъедини и "Мицубиши моторс". "Рено" притежава около 43% от акциите на "Нисан", докато японската компания притежава едва 15% от "Рено", без право на глас при взимането на решения.


Дилърът на автомобилната марка

Дилърът на автомобилната марка "Инфинити" в България - "Витоша ауто" ...

... при преференциални условия, заместващ автомобил, изпращане и посрещане на летището и обслужване на автомобила, докато собственикът не е в страната, обратно изкупуване на настоящата кола и други.Според данните на "Пътна полиция" през миналата година в България са продадени нови 220 автомобила от марките "Джип", 165 "Инфинити" и 64 "Алфа Ромео".


Мерцедес

Мерцедес" остава най-продаваната луксозна марка автомобили в света с почти ...

... на новия компактен кросоувър UX, новия седан ES и обновената версия на RX.В микса на продажбите на "Лексус" в Западна Европа вече преобладават почти изключително хибридни модели с дял от 96%. Средният дял в общоевропейските продажби е 67 на сто.© Лексус"Лексус UX" има сериозен принос за добрите резултати на маркатаПроизводството на нови автомобили в Турция се свило с 6%,

Производството на нови автомобили в Турция се свило с 6%, ...

... "Фиат" (176 755). Общото между тези компании е, че имат производство в страната.Както е известно, за момента Турция е избрана като място за изграждане на новия завод на "Фолксваген груп", за който се бореше и България. Реализацията на проекта обаче е спряна, заради операцията на турската армия в Северна Сирия.


Мрежата от бързи зарядни станции за електромобили

Мрежата от бързи зарядни станции за електромобили "Айонити" (Ionity) започва ...

... ритейл" Ищван Капитани коментира, че бизнесът с горива се променя и това е много голяма възможност за компании като "Шел". "Нашата цел е да предлагаме избор. Да осигурим на клиентите мобилност, независимо дали използват, бензин, дизел, газ, водород, ток или нещо друго, което ще се появи в бъдеще", допълни Капитани.


Продажбите на луксозни автомобили в България продължават да държат близо

Продажбите на луксозни автомобили в България продължават да държат близо ...

... с 914 и "Ауди" със 714. Към купените луксозни автомобили може да причислим още 335 "Ленд Роувър", 290 "Волво", 165 "Инфинити", 161 "Лексус", 112 "Порше" и 71 "Ягуар".Както "Дневник" вече писа най-популярните марки нови автомобили в България са "Дачия", "Рено" и "Шкода". При употребяваните лидери са "Фолксваген", "Мерцедес" и "Опел".Предпочитанията на българите към марката на купуваните нови и употребявани

Предпочитанията на българите към марката на купуваните нови и употребявани ...

... дават представа и кои са любимите марки леки автомобили на българите. На първо място за поредна година е "Фолксваген" с 431 386 регистрации, следват "Опел"(336 884) и "Мерцедес" (208 922). Топ 10 се допълва от "Рено", "Форд", "Пежо", "Ауди", БМВ, "Тойота" и "Ситроен".Какъв е актуалният автопарк в страната четете тук.


Лек ръст в продажбите на нови автомобили, увеличаване на средната

Лек ръст в продажбите на нови автомобили, увеличаване на средната ...

... ръст се забелязва в броя на регистрираните електромобили. Те вече са 1185, при 710 година по-рано. Търсенето на хибриди също скача, като техният брой за година се е увеличил с 3061 (вече 8416). Въпреки това, към 1 януари хибридите и електромобилите са 0.34% от всички регистрирани в страната леки коли.


Пазарът на нови автомобили в Европа продължава да расте, като

Пазарът на нови автомобили в Европа продължава да расте, като ...

... а над 981 хил. са между 10 и 15 години.Поглед към предпочитаните горива показва, че при употребяваните дизелите са все по-предпочитани, като за година техният брой скача с близо 63 хил. до 1 280 905. В същото време тези с бензинов двигател са с 23 781 по-малко (1 313 038).


Готовност да си купят електромобил до пет години заявяват 43%

Готовност да си купят електромобил до пет години заявяват 43% ...

... N2 и М2 и 15 000 евро за камион.Субсидии има също в Франция (6000 евро за нови електромобили и 5000 за втора ръка), Ирландия (до 5000 евро), Швеция (5500 евро), Великобритания (35% от цената, общо до 4050 евро), Австрия (3000 евро), Финландия (2000 евро).Всичко, което трябва да знаете за:Екоавтосалон (77)


Търсенето на дизелови модели в България и страните от ЕС

Търсенето на дизелови модели в България и страните от ЕС ...

... търсенето на електромобили е 64.5%, формиран от 181 сделки. 102 от покупките на електромобили са от услугата за споделен превоз в София Spark.При плъг-ин хибридите продажбите се повишават с почти 70 на сто (39 покупки), а при класическите хибриди с малко над 24% (1370).Всичко, което трябва да знаете за:Екоавтосалон (76)Субсидията за покупка на електромобил в Германия ще се повиши

Субсидията за покупка на електромобил в Германия ще се повиши ...

... и 5000 за втора ръка), Ирландия (до 5000 евро за електромобили и плъг-ин хибриди), Швеция (5500 евро за електромобил), Великобритания (35% от цената на автомобили, общо до 4050 евро за електромобили), Финландия (2000 евро за коли на ток) и Австрия (3000 евро за електромобили и 1500 евро за плъг-ин хибриди).


Италианско-американската автомобилостроителна компания

Италианско-американската автомобилостроителна компания "Фиат Крайслер" (Fiat Chrysler) потвърди тази сутрин, ...

... милиона коли и е отчела оборот от 74 милиарда евро. "Фиат Крайслер" е пласирал на пазара 4.8 милиона коли за 100 милиарда евро.През март 2017 година Пе Ес А груп придоби от американската "Дженерал Моторс" европейските и марки "Опел" и британската му версия "Воксъл" в сделка за 2.2 млрд. евро.


Базираният в Калифорния производител на луксозни автомобили

Базираният в Калифорния производител на луксозни автомобили "Карма аутомотив" (Karma ...

... да се купи само с биткойн.Друг производител на скъпи часовници, "Франк Мюлер", пък започна да приема плащания с криптовалути за всичките си модели, които са с цена между 9800 и 50 600 долара.В момента тестове за плащания с биткойн в САЩ правят също "Форд", БМВ, "Дженерал мотърс", "Рено" и "Хонда".


След решението на

След решението на "Фолксваген" да замрази за момента финализирането на ...

... в играта за завода на "Фолксваген". Румънския министър на търговията Стефан Раду Опреа, цитиран от вестник "Зиарул финанчиар", казва, че страната е започнала нови разговори с "Фолксваген Груп". Той изтъква, че Румъния предлага "много добри" индустриални условия и за разлика от България там няма проблем с наемането на квалифицирани работници.


Автомобилният салон в София тази година ще се запомни с

Автомобилният салон в София тази година ще се запомни с ...

... около 30, а експонатите са над 200 .Основните технически характеристики на всички изложени модели и техните цени могат да се открият в каталога на автосалона, който се продава на касите на Интер Експо Център и по местата за разпространение на вестници и списания.Всичко, което трябва да знаете за:Автосалон София (90)Германският производител на автомобили

Германският производител на автомобили "Фолксваген" е регистрирал компания в турския ...

... се правят коли от няколко марки на концерна.Като потенциални места за завода в България се споменаваха площадката на бившия металургичен комбинат "Кремиковци" и терени в индустриална зона "Раковски" край Пловдив.В България вече има над 230 фирми, които произвеждат компоненти за автомобилната индустрия, а за тях работят над 60 хиляди души.


Броят на посетителите на последното издание на автосалона във Франкфурт,

Броят на посетителите на последното издание на автосалона във Франкфурт, ...

... въпроси сега са ще го има ли изложението и ще остане ли то във Франкфурт.Според медиите в Германия съдбата на автосалона ще се реши през пролетта. Обсъжда се дори преместване му от Франкфурт в Берлин, който се характеризира с младо население, с подчертан интерес към новите технологии, написа вестник Bild.


Евентуален Брекзит без споразумение би имал катастрофални последствия, предупредиха водещи

Евентуален Брекзит без споразумение би имал катастрофални последствия, предупредиха водещи ...

... Великобритания, цената на една минута спиране на производството се равнява на 54 700 евро", добавиха те.Британската автомобилна индустрия е почти изцяло собственост на чуждестранни фирми и е изключително уязвима, защото зависи от заводи, собственост на германски, френски и японски производители, отбелязва "Ройтерс".Всичко, което трябва да знаете за:Преговорите за Брекзит (719)


Германският канцлер Ангела Меркел ще открие днес поредното издание на

Германският канцлер Ангела Меркел ще открие днес поредното издание на ...

... до 2021 година те да доближат 3 на сто, или около 400 хиляди от общо 15 милиона продажби.Другите тенденцииАвтосалонът във Франкфурт очертава още поне две посоки на развитие за автомобилите на бъдещето – все по-широкото навлизане на автономността и свързаността с външния свят.Всичко, което трябва да знаете за:Автосалон Франкфурт (242)


В отсъствието на знакови за автомобилната индустрия марки като Fiat

В отсъствието на знакови за автомобилната индустрия марки като Fiat ...

... CityCarverAudi RS Q3 SportbackBMW X6BMW Vision M NextCupra Tavascan concept carHonda E electric carHyundai i10i30 N Project CLamborghini Sian hybrid supercarLand Rover DefenderMercedes A-Class HybridMercedes EQVMercedes GLB CoupeMercedes GLE CoupeMINI ElectricPorsche TaycanSeat Tarraco PHEVOpel CorsaOpel Grandland X Hybrid4Opel AstraVolkswagen ID 3Volkswagen T-Roc CabrioletВсичко, което трябва да знаете за:Автосалон Франкфурт (241)Търсенето на нови дизелови автомобили в страните от ЕС намалява

Търсенето на нови дизелови автомобили в страните от ЕС намалява ...

... Основна заслуга за това има услугата за споделени автомобили в София Spark, който постоянно разширява автопарка си.Нагоре вървят и продажбите на плъг-ин хибриди - с 6.9% за ЕС и 73.3 на сто в България за полугодието, както и на класическите хибриди - 39.8% за Европа и 26% в нашата страна.


Дерегистрация на пътно превозно средство да е възможна само при

Дерегистрация на пътно превозно средство да е възможна само при ...

... се казва в мотивите към документа.Друг нов текст в наредбата прецизира възможността за обмен на информация по електронен път между МВР и Нотариалната камара. Включени са и текстове, които изясняват възможностите за извършване на идентификация на превозни средства и монтаж на табели с регистрационен номер извън пунктовете на "Пътна полиция".


Делът на леките автомобили с дизелови двигатели в България плавно

Делът на леките автомобили с дизелови двигатели в България плавно ...

... още бележи ръст от 1.3%, формиран от 18 323 сделки.Поглед към предпочитаните от българите марки сочи едни и същи лидери и при употребяваните автомобили, и при новите. При тези втора ръка, най-предпочитани са германските "Фолксваген", "Мерцедес", БМВ, "Опел" и "Ауди". При новите най-търсени са "Дачия", "Шкода", "Рено", "Фолксваген" и "Тойота".


Директно в производството на автомобили в страните от ЕС са

Директно в производството на автомобили в страните от ЕС са ...

... лекотоварни, товарни автомобили, автобуси и двигатели. 137 от тях правят леки коли. На интерактивната карта, която може да се види тук, България присъства със завода край Баховица за сглобяване на автомобили "Грейт Уол". Общо в 21 от 28 страни от ЕС има заводи за превозни средства или двигатели за тях.


България ще продължи преговорите с

България ще продължи преговорите с "Фолксваген" за изграждането на завод ...

... "Мерцедес", дали ще е "Порше" или "Фолксваген", важно е цялостен автомобил да може да се сглобява в България. Правим макферсоните, правиме гумени уплътнения, стъкла, електроника, седалки, климатици, така че... компоненти, може спокойно да се направи един голям завод", каза той при посещение в България на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер.Производителите на автомобили в Европа коригираха прогнозата си за развитието

Производителите на автомобили в Европа коригираха прогнозата си за развитието ...

... ЕС.Най-много ангажирани в автомобилната индустрия има в Германия (870 000 работни места), Франция (223 000), Полша (203 000), Великобритания (186 000) и Румъния (185 000).В същото време беше обявено, че през миналата година в страните от ЕС са произведени 19.2 млн. автомобила, в общо 229 завода, разположени в 19 държави.


Продажбите на нови автомобили в ЕС се повишиха с 0.1%

Продажбите на нови автомобили в ЕС се повишиха с 0.1% ...

... което е с малко над 10% по-добър показател от миналата година. За периода януари - май сделките са 15 068 (+3.9%). Данните за България винаги трябва да се гледат с едно на ум, от една страна заради реекспорта, а от друга, заради регистрацията като лекотоварни на по същество леки коли.


Форд

Форд" обяви днес мащабна програма за преструктуриране на производството в ...

... е направено нищо в тази посока.Съобщението от днес е поредният тежък удар върху автомобилната индустрия на Острова. Само през тази година "Ягуар Ленд Роувър" обяви съкращаването на около 4500 работни места. "Хонда" съобщи, че през 2021 година затваря британския си завод през 2021 година, което оставя на улицата 3500 души.


Групата

Групата "Фиат Крайслер" оттегли офертата си за сливане с френската ...

... бъдещето на работните места и на заводите в страната бъде гарантирано. Анализатори обаче предупредиха за усложнения от евентуалното сливане, включително поради съюза между "Рено" и японската компания "Нисан", ролята на френската държава като най-голям акционер и потенциалната съпротива на политици и работници срещу каквито и да било съкращения, отбелязва Ройтерс.


Първият автомобил изцяло турска разработка ще се движи на ток,

Първият автомобил изцяло турска разработка ще се движи на ток, ...

... има има десетки заводи за производство на автомобили на компании като "Тойота", "Хюндай", "Форд", "Пежо" и т.н. Страната е и фаворит за привличането на новата производствена мощност на "Фолксваген груп", за която се бори и България.От 1968 година съществува турската марка автомобили "Тофас", който произвежда по лиценз модели на "Фиат".


Политическото говорене на президента Румен Радев за преговорите с

Политическото говорене на президента Румен Радев за преговорите с "Фолксваген" ...

... сглобява в България. Правим макферсоните, правиме гумени уплътнения, стъкла, електроника, седалки, климатици, така че... компоненти, може спокойно да се направи един голям завод", каза той при посещение в България на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер. Между другото точно Щайнмайер е президентът, изпратил писмото до Радев, от което тръгна целия сюжет.


Търсенето на нови дизелови автомобили през първото тримесечие на годината

Търсенето на нови дизелови автомобили през първото тримесечие на годината ...

... при 4810 година по-рано.Продадените електромобили през тримесечието са 94, или с 96% повече от януари-март 2018 г. При плъг-ин хибридите скокът при регистрациите е над 157%, но формиран от едва 18 автомобила. Ако говорим за класическите хибридни модели, там търсенето нараства със скромните 10.7%, като са купени 272 такива коли.


Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС намаляха с

Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС намаляха с ...

... малко над 185 хиляди са на възраст до 5 години. Поглед към най-търсените нови автомобили показва, че "Дачия" остава лидер с 1297 доставки. Следват "Рено" с 942 и "Шкода" с 881.Челната десетка се допълва от "Фолксваген" (832), "Тойота" (710), "Пежо" (636), "Ситроен" (518), "Киа" (452), "Нисан" (391) и "Опел" (366).


Всяка година по първи април производителите на автомобили отбелязват деня

Всяка година по първи април производителите на автомобили отбелязват деня ...

... "Тойота" е, че пускат "Ярис" пикап. "Тойота Ярис Адвенчър" ще е на базата на новото поколение на модела, което се очаква да бъде представено тази година. За да звучи новината по-реално, се отбелязва, че автомобилът ще е в лимитирана серия и ще се предлага само в САЩ.© Тойота"Тойота Ярис адвенчър"


Прекаралият 107 дни в ареста и освободен в началото на

Прекаралият 107 дни в ареста и освободен в началото на ...

... щe paзĸpиe иcтинaтa за това откъде идват обвиненията срещу него и кой подвежда прокуратурата.Карлос Гон беше арестуван на 19 ноември при пристигането си в Токио и изкара над 100 дни в затвор северно от японската столица. Той е обвинен в занижаване на декларираните доходи от "Нисан" и злоупотреба с доверие.


Освен че ще остави американците без редица плодове и зеленчуци,

Освен че ще остави американците без редица плодове и зеленчуци, ...

... ще попречи на милиони хора, които пресичат съвсем законно границата, освен търсещите убежище и ще наруши търговия за милиарди долари, като около 137 милиарда от тях са от внос на храни.Двамата експерти са на мнение, че властите трудно могат да измислят затваряне на границата, при което подобни стоки минават безпрепятствено.


Главният изпълнителен директор на

Главният изпълнителен директор на "Фиат Крайслер" Серджо Марчионе е сменен, ...

... правилата от сезон 2021. Италианецът показа постоянство в позицията си, но се очаква след оттеглянето му да има среща между Скудерията и собствениците на спорта от "Либърти медия"."Ферари" е част от Формула 1 още от началото на спорта и се ползва с по-специален статут, заради приноса си към автомобилните надпревари.


Германският автомобилен концерн

Германският автомобилен концерн "Фолксваген" е отстранил нередностите при около 80% ...

... изпълнил основната част от плана за отстраняване на проблемите при дизеловите автомобили, неотговарящи на нормите за емисиите вредни вещества.Концернът се е задължил също така да обнови програмното обезпечение на колите, засегнати от скандала дизелгейт до 2020 година, макар и да не е дал абсолютни гаранции за извършените дейности, допълни еврокомисарят.


Вредните емисии от производството на автомобили в Европа са намалели

Вредните емисии от производството на автомобили в Европа са намалели ...

... миналата година в Европа са произведени 17 млн. автомобила, като при тяхното сглобяване вече се ползва и 31% по-малко вода.За последните десет години се отчита и с 16 на сто по-ниско потребление на електроенергия от автомобилните производители. С 14% са намалели и отпадъците, които остават след сглобяването на всяка кола.


Германската БМВ Груп и китайския производител на автомобили

Германската БМВ Груп и китайския производител на автомобили "Грейт Уол ...

... ще разшири сътрудничеството си в успешния съвместен проект БМВ Брилянс Аутомотив. През миналата година компанията е доставила на клиенти в Китай около 560 хиляди автомобила от марката БМВ, което повече от продадените в САЩ и Германия взети заедно. Две трети от продадените в Китай коли БМВ са произведени в страната.


Германският автомобилен концерн БММ обяви, че ще бъде принуден да

Германският автомобилен концерн БММ обяви, че ще бъде принуден да ...

... информационна агенция ДПА съобщи, че баварската компания "не е в състояние да запълни изцяло това увеличение на митата".БМВ произвежда колите си в Южна Каролина, където дава работа на 10 000 души. Автомобилите от там се изнасят за 140 страни, което прави БМВ най-големият износител на автомобили в САЩ, отбелязва АП.


Фолксваген

Фолксваген", "Мерцедес" и "Опел" са най-предпочитаните сред българите коли за ...

... да станат 188. Броят на колите "Ламборгини" е 54, но данни за прираста им през тази година няма.В статистиката изобщо не присъстват скъпи марки като "Астон Мартин" и "Бугати". Тази седмица българин се похвали, че притежава един от най-скъпите автомобили в света - струващото почти 5 млн. лева "Бугати Широн".


Германският автомобилен концерн

Германският автомобилен концерн "Фолксваген груп" е продал 3.12 милиона превозни ...

... юни."Фолксваген" отдава това понижение на намаляването на вносните мита от 25 на 15 % от 1 юли, заради което купувачите са отложили покупките си. За първата половина на годината на китайския пазар марката отбелязва растеж от 6", като в азиатската страна са почти половината от всичките доставки на германския концерн.


Първата лизингова компания на пазара в България, която развива оперативен

Първата лизингова компания на пазара в България, която развива оперативен ...

... франчайз на "Херц рент-а-кар" в Европа. Аутохелас АТЕЕ има представителства в шест държави в Европа, като освен в Гърция и България присъства в Румъния, Сърбия, Кипър, Черна гора и Украйна и управлява флийт от над 35 000 пътни превозни средства. Vassilakis Group включва и авиокомпаниите Aegean Airlines и Olympic Air.


България за пореден път се нареди сред лидерите по ръст

България за пореден път се нареди сред лидерите по ръст ...

... купени почти 1.4 млн. нови леки коли, а от началото на годината те са близо 6.9 млн. От големите пазари лош месец май са имали търговците на нови автомобили в Германия - спад от почти 6% и Италия (-2.8%). За петте месеца на годината само във Великобритания търсенето спада (-6.8%).


През миналата година страните от Европейския съюз са инвестирали със

През миналата година страните от Европейския съюз са инвестирали със ...

... на автомобили са 13.3 милиона души в ЕС, което 6.1% от работната сила.В същото време от моторните превозни средства като данъци само в 15-те най-развити страни на ЕС се събират над 413 млрд. евро. Производителите в Европа са изнесли през миналата година 5.9 милиона мотоциклети, автомобили, камиони, автобуси и ванове.


Ерик Фантан е програмен директор на програмата в

Ерик Фантан е програмен директор на програмата в "Рено" за ...

... година.Не споменахте електрическия "Флуанс", прекратихте ли неговото производство?- Моделът е жив, но се предлага само в Корея под друго име. Оказа се, че той не пасва на нуждите на европейските потребители. Скоро планираме да влезем отново в С-сегмента, но не мога да кажа нищо повече по тази тема към момента.


Дизелът има бъдеще. Днес искаме веднъж завинаги да приключим дебата

Дизелът има бъдеще. Днес искаме веднъж завинаги да приключим дебата ...

... възможни благодарение на комбинацията от промени в технологията за впръскване на горивото, новоразработената система за управление на въздушния поток и интелигентното управление на температурата на отработените газове.От "Бош" подчертаха, че дизеловият двигател далеч не е разкрил пълният си потенциал. Следващата стъпка е използване на изкуствен интелект, за управлението на процесите.


След спада на търсенето на нови автомобили в страните от

След спада на търсенето на нови автомобили в страните от ...

... коли на повече от 10 годиниПоглед към данните на Пътна полиция за новите регистрации показват, че от януари до април в страната са влезли 79 069 леки автомобили, като от тях едва 9520 са на възраст до шест месеца. В същото време тези на над 10 години са 55 618.


Две нови за пазара на автомобили в ЕС тенденции се

Две нови за пазара на автомобили в ЕС тенденции се ...

... търсенето на нови коли. През миналата година сделките скочиха с 3.4%, докато делът на електричките нарасна с едва 0.4% до 1.5 на сто.Според Йонаерт потребителите все още не приемат електромобилите, поради няколко основни причини - слабо развитата зарядна инфраструктура, високата цена на колите на ток и ограниченият запас от ход.


Световната автомобилна индустрия ще си даде среща утре, на 25

Световната автомобилна индустрия ще си даде среща утре, на 25 ...

... с премахването на половината от данъка" върху покупката на малки моторни превозни средства, който стимулираше преди това пазара, предупреди Ли Янвей, анализатор от китайската федерация на концесионерите. Той прогнозира същия "умерен растеж" през 2018-а, въпреки силните продажби на SUV автомобили (+13% през 2017 година).Всичко, което трябва да знаете за:Автосалони (180)


Китай обяви, че отменя изискването за задължителното присъствие на местен

Китай обяви, че отменя изискването за задължителното присъствие на местен ...

... компании няма да бъдат засегнати, но пък либерализацията им дава възможности за нови проекти.От "Дженерал мотърс" заявяват, че успехът им в Китай се дължи на техните местни партньори и съвместната работа ще продължи. Анализатори посочват също, че съвместните производства са фиксирани с дългосрочни договори, които е трудно да бъдат развалени.


Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС отбеляза първи

Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС отбеляза първи ...

... си позиции.Кои са най-популярните марки в страните от ЕС*:"Фолксваген" 453 512 (+4.7%)"Форд" 290 948 (+15.7%)"Рено" 283 027 (-2.2%)"Пежо" 265 989 (+4.2%)"Опел/Воксъл" 245 903 (n.a.)"Мерцедес" 219 631 (+1.0%)"Ауди" 207 307 (-3.1%)"Фиат" 205 718 (-9.5%)БМВ 204 055 (-2.8%)"Тойота" 191 086 (+12.2%)* - За първите три месеца на година по данни на АСЕА


Временен автосалон ще представи актуалната моделна гама на МИНИ от

Временен автосалон ще представи актуалната моделна гама на МИНИ от ...

... вдъхновени от МИНИ.Посетителите на мобилния салон ще имат възможност да тестват актуалните модели "Кънтримен", хеч с три и пет врати. Работното време на MINI Pop-up Show room e от 11.30 до 19.30 часа всеки ден.От 20 до 24 април мобилният шоурум на МИНИ ще е във Варна пред Морската градина.


БМВ груп България

БМВ груп България" започна пилотен проект за онлайн продажба на ...

... всяка от колите е 81 900 лв. с включен ДДС., а с допълнителното оборудване сумата за плащане става 107 704 лв. с ДДСПрез септември миналата година вносителят на премиум марката "Инфинити" пусна сайт, в който клиентът има възможност да извърви целия път от разглеждането на автомобила през избора до покупката.


Ново представителство на

Ново представителство на "Опел" отвори врати в София преди броени ...

... коли бяха с 18.5% повече от 2016-та, а за периода януари-февруари е близо 40 на сто.Доминацията на употребяваните автомобили обаче продължава, като при 306 421 новорегистрирани моторни превозни средства за миналата година, едва 39 094 са нови. Произведени преди повече от десет години са почти 200 хиляди моторни превозни средства.


Второ дилърство на марките БМВ и МИНИ работи в София

Второ дилърство на марките БМВ и МИНИ работи в София ...

... продадат 300 автомобила БМВ и 80 МИНИ. От компанията обмислят предлагане на услуги, които до момента клиентите не са получавали, но повече подробности не бяха дадени.Както е известно, другият дилър на БМВ и МИНИ в София е "Ауто Бавария", който е част от "София франс ауто груп".© М Кар Груп


България и Хърватия са страните в ЕС с най-голям ръст

България и Хърватия са страните в ЕС с най-голям ръст ...

... броят на сделките в Испания (+16.4%), следват Германия (+9.5%) и Франция (+3.4%). За 2017 година България приключи на трето място по ръст на продажбите на нови автомобили с доставените 31 244 леки коли. Това все пак е далеч от нивата преди кризата от 2009 година, когато сделките гонеха 60 хиляди.


Най-престижният автосалон в Европа през пролетта - този в Женева,

Най-престижният автосалон в Европа през пролетта - този в Женева, ...

... UVMazda6 Sport WagonMercedes G 63 AMGMitsubishi Outlander PHEVNucleus IconaPal-V - LibertyPorsche 911 GT3 RSPeugeot 508Peugeot RifterPeugeot K9Range Rover CoupeRenault EZ-GORinspeed SnapRolls-Royce CullinanSbarro GT 40 ReplicaSbarro 4 X 4 + 2Sbarro GTCSbarro RushSkoda Fabia FaceliftSkoda Kodiaq Laurin & KlementTechart Panamera Sport TurismoToyota AygoZeclat EclatВсичко, което трябва да знаете за:Автосалон Женева (477)


Българските вносители на отличените тази година

Българските вносители на отличените тази година "Автомобили за работа" получиха ...

... на фирмите"Иризар"Гамата на Ай8 е богата, но наградата е присъдена на участвалата в теста версия "Интеграл". Това е вариант със самоносеща конструкция, без шаси, която се предлага само с двигатели на ДАФ и автоматизирана предавателна кутия на ZF. За пръв път наградата Автобус на годината е присъдена през 1989 г.


Годината започва оптимистично за търговците на нови автомобили в страните

Годината започва оптимистично за търговците на нови автомобили в страните ...

... нас са купени 2465 нови коли.По показателя ръст, България е на пета позиция сред обхванатите от статистиката държави от съюза, изпреварена от Румъния (+66.4%), Словакия (+48.8%), Унгария (+38.5%) и Гърция (+37.5%).По отношение на най-предпочитаните марки на Стария континент няма изненади. Лидер продължава да е "Фолксваген", следван от "Форд" и "Пежо".


Миналата година е била най-успешната за БМВ на българския пазар,

Миналата година е била най-успешната за БМВ на българския пазар, ...

... посочи електрическата мобилност и автономното шофиране. Плановете на концерна са през 2025 да предлага 25 електрифицирани автомобила, от които 12 изцяло на ток и 13 зареждащи се от контакта хибриди. Целта през БМВ груп е през 2020 да е продала повече от половин милион електрифицирани автомобила, при 200 хиляди сега.


Най-спортните модели на испанския производител на автомобили

Най-спортните модели на испанския производител на автомобили "Сеат", който досега ...

... ще са основните характеристики на моделите в него. Марката вече има и свой сайт."Сеат" не е първата компания, която прибягва до подобен ход. Неотдавна "Хюндай"отдели най-луксозните си модели под бранда "Дженезис". BMW пък има суббранд за своите най-екологични модели, които носят означението "i".Всичко, което трябва да знаете за:Автосалон Женева (462)


Френско-японската група

Френско-японската група "Рено", "Нисан" и "Мицубиши" обяви днес, че е ...

... 2016-та година.Стратегическият план на групата "Рено", "Нисан" и "Мицубиши" предвижда 10 млрд. евро инвестиции до 2022 година. За момента е обявено, че ще се разработят 12 нови електромобили и 40 коли с автономни функции. Очакванията са, че в края на периода продажбите на трите концерна ще стигнат 14 млн. бройки.


Германският производител

Германският производител "Порше" започна събитията по повод 70 години от ...

... където ще се произвежда Mission E."Порше" ще отбележи годишнината си с множество събития по целия свят. Началото е на 3 февруари с изложбата "Ефектът Порше" в автомобилния музей Петерсен в Лос Анджелис, а краят - на 13 октомври със "Sound Night", което ще се проведе на Porsche Arena в Щутгарт.


Най-печелившата марка в портфолиото на

Най-печелившата марка в портфолиото на "Фолксваген груп" - "Порше" обяви ...

... култовия модел 911.Оливер Блуме допълни, че удоволствието от шофирането винаги ще е на първо място в колите "Порше", но в задръстване и при паркиране, водачът ще има възможност да предаде контрола на автомобила.Компанията изпраща поредната успешна година, като ръстът в продажбите е 4%, а доставените нови автомобили са 246 хиляди.


В следващите шест години предстоят големи промени при автомобилите. По

В следващите шест години предстоят големи промени при автомобилите. По ...

... които се раждат сега, ще имат нужда от шофьорска книжка, Гон коментира, че със сигурност това ще е така, но шофирането ще е много по-различно. Според него обучението ще е в посока как да се контактува с автономния автомобил, как да бъде накаран да те закара където искаш и т.н.


Когато влизате в завода на

Когато влизате в завода на "Ламборгини" в Сант`Агата Болонезе, пред ...

... наблюдаването на здравето на работниците от лекар и достъпа до различни предлагани дейности. Матео Мартини казва, че е "горд" да работи в завода. Също като Клаудио Ламана и Симоне Окари. Тези двама служители имат усещането, че са част от "едно семейство": "Тук се чувстваме като личности, а не като номера".


Луксозните автомобилни марки формират около 10% продажбите на нови коли

Луксозните автомобилни марки формират около 10% продажбите на нови коли ...

... "Фолксваген"от която в страната има 461 803 моторни превозни средства. Следват "Опел" (371 603) и "Мерцедес" (278 068). Общо регистрираните МПС са над 3.44 млн.Към 1 януари тази година луксозният автопарк на България включва 3070 поршета, 180 бентлита, 72 ферарита, 61 тесли, 53 ролс-ройса, 26 ламборгинита и 23 астън мартина.