Германският производител на автомобили Фолксваген е регистрирал компания в турския

...
Германският производител на автомобили Фолксваген е регистрирал компания в турския
Коментари Харесай

"Фолксваген" регистрира компания за производство на автомобили в Турция

Германският производител на коли " Фолксваген " е записал компания в турския търговски указател със седалище в окръг Маниса и капитал в размер на 943 милиона и 500 хиляди турски лири, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Като предмет на активност на новата компания е записано планиране, произвеждане и монтаж на транспортни средства и съставни елементи за тях, продажба, експорт и импорт на тези артикули и всевъзможни други действия, свързани с това, прецизира организацията.

Седалището на компанията е в община Юнусемре на окръг Маниса. Новината се появява няколко дни след информацията, че " Фолксваген " са подложени на рецензия от евродепутати за избора на Турция като място за създаване на своя нов цех. Другата алтернатива за новата мощ беше България.

Официално решението къде ще бъде заводът не е оповестено. Въпреки това съвсем няма подозрение, че изборът е Турция.

Плановете на " Фолскваген " са новият цех да създава 300 хиляди автомобила годишно, като бъдат разкрити близо 4000 нови работни места. Строежът ще стартира през 2020, а производството е планувано да започва през 2022 година. Инвестицията на немския тръст ще е на стойност от близо 1 милиард евро.

Заводът ще създава моделите " Фолксваген Пасат " и " Шкода Супърб " за експорт в Източна Европа. 80 до 90% от производството ще се експортират към разрастващите се пазари на Източна Европа и Русия. Останалата част от производството ще се продава в Турция.Първата информация, че " Фолксваген " възнамерява създаване на нов цех за произвеждане на коли " Шкода " отвън Чехия и измежду евентуалните места са страни на изток като България, се появи във вестник " Ханделсблат " през ноември предходната година. Впоследствие се разбра, че в него ще се вършат коли от няколко марки на концерна.

Като евентуални места за завода в България се загатваха площадката на някогашния металургичен комбинат " Кремиковци " и терени в индустриална зона " Раковски " край Пловдив.

В България към този момент има над 230 компании, които създават съставни елементи за автомобилната промишленост, а за тях работят над 60 хиляди души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР