Китай обяви, че е станал най-големият износител на автомобили в

...
Китай обяви, че е станал най-големият износител на автомобили в
Коментари Харесай

Китай е най-големият износител на автомобили в света от началото на годината

Китай разгласи, че е станал най-големият експортьор на коли в света, откакто е изпреварил Япония през първите три месеца на годината, оповестява Българска телеграфна агенция. Изнесените от Китай коли са 1.07 млн., като тази статистика се отнася от началото на януари до края на март. Това е покачване с 58 на 100 по отношение на първото тримесечие на 2022 година, сочат публични данни, оповестени през предходната седмица.

През същия интервал японският износ възлиза на 954 185 транспортни средства, което съставлява нарастване от 6 на 100 на годишна основа.

Китайският експорт е подтикван от търсенето на електрически коли и от нарасналите продажби в Русия на фона на западните наказания против ръководещите в Москва, наложени заради военната инвазия в Украйна.

През предходната година Китай измести Германия и стана вторият по-големина експортьор на коли в света. Китайският износ през 2022 година възлиза на 3.2 млн. транспортни средства, до момента в който немският - на 2.6 милиона, демонстрират формалните данни на митническите управляващи в Китай.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР