Нов вносител продава автомобилите Порше в България от началото на

...
Нов вносител продава автомобилите Порше в България от началото на
Коментари Харесай

Нов вносител продава автомобилите "Порше" в България

Нов вносител продава колите " Порше " в България от началото на годината. Фирмата се споделя " Витоша спортс карс " и е част от група компании, които към този момент оферират в страната моделите на " Хюндай ", " Алфа Ромео ", " Джип " и други.

В продължение на 18 години колите " Порше " се продаваха в България от " Оркид спортс карс ". Дружеството беше част от израелската " Оркид груп ", която се занимава с сделки на недвижими парцели, туризъм и планове в енергетиката. През предходната година в България автомобила " Порше " при 98 в предковидната 2019-а.

 Част от експонатите в ревюто
© Георги Пауновски

Част от експонатите в ревюто " Порше. 75 години история ", което до неделя може да се види в София

Плановете на " Витоша спортс карс " са през идната година да отвори напълно нов шоурум на " Порше " в София. До две години пък би трябвало да се появят търговско-сервизни центрове на марката в Пловдив, Варна и Бургас.

Това е следващата промяна на вносител на автомобилна марка в последните месеци. През февруари дистрибуторът на " Рено " и " Дачия " за България се преименува от " Рено Нисан България " на " Кеос София ", откакто.

В средата на 2020 година " София Франс Ауто ", която внасяше " Пежо ", и на " Опел ", а малко по-късно и на " Ситроен ", които на интернационално равнище са част от един холдинг - " Стелантис ".

Изложение в София демонстрира славната история на " Порше "

Тази година " Порше " отбелязва 75 години от производството на първия автомобил от марката. Това е мотив в " Интер експо център " в София на бул. " Цариградско шосе " от през днешния ден до неделя в това число да върви ревюто " Порше. 75 години история ".

 Нов вносител продава колите
© Георги Пауновски

В него са събрани 75 модела на марката от 50-те години до през днешния ден. Повечето от тях са предоставени от частни колекционери от България, само че има и такива, особено доставени от Германия, в това число и от музея на " Порше ".

 Нов вносител продава колите
© Георги Пауновски

Изложението е с работно време от 11 до 19 часа, като входът е 10 лв.. Децата до 14 влизат гратис, като на 1 юни входът е безвъзмезден за всички деца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР