Предложеният регламент Евро 7 ще увеличи производствените разходи за автомобили,

...
Предложеният регламент Евро 7 ще увеличи производствените разходи за автомобили,
Коментари Харесай

Автоиндустрията предупреди, че Евро 7 ще оскъпи колите в пъти повече от очакваното

Предложеният правилник Евро 7 ще усили индустриалните разноски за коли, микробуси, камиони и рейсове в пъти повече от първичните планове на Европейската комисия, която упорства за новите равнища на нездравословни излъчвания. Според изследване на Frontier Economics разноските за едно транспортно средство възлизат на към 2000 евро за леки коли и микробуси с мотор с вътрешно горене и на близо 12 000 евро за дизелови камиони и рейсове. Тези цифри са от 4 до 10 пъти по-високи от изчисленията на комисията в нейната оценка на въздействието на Евро 7 (180 - 450 евро за леки коли и микробуси и 2800 евро за камиони и автобуси).

Тези оценки обгръщат единствено директните индустриални разноски, най-вече за съоръжение и вложения. От Асоциацията на производителите на коли в Европа означават, че тези спомагателни разноски ще са напълно за сметка на крайните консуматори.

С актуалните правила Euro 6/VI Европейски Съюз има най-всеобхватните и строги стандарти за излъчванията на замърсители (като NOx и прахови частици) в света. Въпреки това се вкарва още по-строг стандарт.

" Европейската автомобилна промишленост се ангажира да продължи да понижава излъчванията в интерес на климата, околната среда и здравето. Предложението за Евро 7 обаче просто не е верният метод да се реализира това, защото ще има извънредно ниско влияние върху околната среда при извънредно високи разноски ", съобщи Сигрид де Врис, общоприет шеф на ACEA.

Тя отбелязва, че по-големи изгоди за околната среда и здравето могат да бъдат реализирани посредством прекосяване към електрификация, като в същото време по-старите транспортни средства по пътищата на Европейски Съюз, бъдат сменени с високоефективни модели Евро 6/VI.

Освен директните разноски предлагането за Евро 7 ще провокира и непреки разноски, като да вземем за пример по-голяма себестойност на километър изминато разстояние. През целия експлоатационен интервал на транспортното средство това може да докара до увеличение на разноските с 3.5%, или спомагателни 20 000 евро за тировете и 650 евро за леки коли и микробуси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР