Автомобилен интериор, разработен изцяло от преработени екоматериали, включително хранителни отпадъци.

...
Автомобилен интериор, разработен изцяло от преработени екоматериали, включително хранителни отпадъци.
Коментари Харесай

Дизайнери направиха автомобилен салон от черупки от орехи и яйца, стари дънки и рибарски мрежи

Автомобилен интериор, създаден напълно от модифицирани екоматериали, в това число хранителни боклуци. Това е задачата, която преследва шотландското дизайнерското ателие " Кълъм дизайн " (Callum Designs).

Постигнатото досега компанията демонстрира в интериора на класическо " Порше 911 ", в салона на което има материали, направени от използвано кафе, орехови и яйчени черупки, ориз, леща и други.

Екипът от специалисти, които работят по плана, е управителен от уважавания авто дизайнер Иън Калъм, който в продължение на 20 години е началник на дизайна на " Ягуар " и " Ленд Роувър ", а преди този момент е работил за " Форд ", " Астън Мартин " и TWR. В актуалните коли приблизително 264 кг е употребяваната пластмаса, като заменянето на този материал е една от главните цели на изследванията.

В плана на " Кълъм дизайн " тя е сменена от примес от черупки от яйца и орехи и смола.

В оформянето на салона се употребяват също пулпа от лилави моркови и листа от разнообразни дървета. Един от главните акценти на изследването е консолидираното на отпадъците от облекла в интериорния дизайн на колите. Платът от остарели дънки да вземем за пример е съвършен за тапициране на седалките, откакто мине развой на накъсване и остатъците се смесят с картофено или царевично нишесте.

" Кълъм дизайн " виждат като подобаващ за потребление източник на материали също старите риболовен мрежи и PET бутилки.

В демонстрационния автомобил тапицерията на таблото е от плат от остарели дънки, смесен с пластмаса от остарели риболовен мрежи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР