Мерцедес остава най-продаваната луксозна марка автомобили в света с почти

...
Мерцедес остава най-продаваната луксозна марка автомобили в света с почти
Коментари Харесай

"Мерцедес" остава най-продаваната луксозна марка в света и през 2019 г.

Мерцедес " остава най-продаваната първокласна марка коли в света с съвсем 2.34 млн. доставки за предходната година (+1.3%), се схваща от формалните доклади на фирмите в бранша. БМВ е на втората позиция с близо 2.17 млн. продажби (+ 2%). " Ауди " са трети с съвсем 1.85 млн. (+1.8%) реализации.

" Мерцедес " не изпуска водачеството от 2016 година. Като се прибавят продажбите на другите марки на " БМВ груп " - МИНИ и " Ролс-Ройс ", общо баварският тръст има преимущество - 2 520 307 продажби (+ 1.2%) против 2 456 343 (+ 0.7%) за " Мерцедес " и " Смарт ".

" Мерцедес " регистрира сериозен растеж на продажбите в Германия, Китай и Съединени американски щати главно поради повишеното търсене на кросоувъри, като всяка трета договорка е с подобен модел. Като цяло за компанията това е девета поредна година на растеж на доставките на леки коли.


© БМВ

При БМВ също кросоувърите са в основата на растежа, като при тях търсенето нараства с 21% до 958 732 бройки. Това, което впечатлява, е растежът от 25.4% на доставките на " Ролс-Ройс ", като през предходната година са купени 5152 автомобила от марката. Основната заслуга е на първия кросоувър на марката - " Кулинан ", и специфичните версии на другите модели с обозначение " Блек бедж " (Black Badge). По райони най-сериозна нараства търсенето в Китай, Европа и Съединени американски щати.

Кросоувърите движат растежа на продажбите и при " Ауди ", като особено на тези в SUV-С сегмента скачат с над 46% поради положителният банкет на Кю8 (Q8) и първия електрически модел на марката " И-трон " (E-tron).

Силна година за " Порше " и " Лексус "

Междувременно мощни продажби през предходната година и рекордни в историята си регистрираха още две първокласни марки. " Порше " са доставили 280 800 коли до крайни клиенти (+10%). И тук търсенето на кросоувърите пораства най-вече, като продажбите на " Кайен " са скочили с 29% до 92 055 бройки, а на " Макан " с 16 на 100 до 99 944 коли.


© Порше

" Макан " се оказа най-продаваният модел на " Порше " за предходната година.

При първокласната марка на " Тойота " - " Лексус ", продажбите скачат с 14.5% до рекордните 87 206 автомобила. Това е шеста поредна година на напредък. Ръстът през 2019 година се изяснява с премиерата на новия стилен кросоувър UX, новия седан ES и обновената версия на RX.

В микса на продажбите на " Лексус " в Западна Европа към този момент доминират съвсем извънредно хибридни модели с дял от 96%. Средният дял в общоевропейските продажби е 67 на 100.


© Лексус

" Лексус UX " има сериозен принос за положителните резултати на марката
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР