Бившият ръководител на испанската марка Сеат Лука де Мео ще

...
Бившият ръководител на испанската марка Сеат Лука де Мео ще
Коментари Харесай

Бившият шеф на "Сеат" поема "Рено"

Бившият началник на испанската марка " Сеат " Лука де Мео ще е новият основен изпълнителен шеф на френската компания " Рено " от 1 юли, оповестиха от компанията.

Той е утвърден от борда на шефовете на автомобилния производител. В известието се показва, че изборът е изработен на база кариерата, експертизата и сполучливите предходни инициативи на Лука де Мео.

Според ръководителя на борда на шефовете на " Рено " Жан-Доминик Сена Лука де Мео е визионер и пълководец, което е значимо за бързо изменящия се авто свят. " Неговата експертиза и пристрастеност към колите го вършат скъп за групата ", добави той.

Роден в Милано, Италия през 1967 година, Лука де Мео приключва бизнесадминистрация в университет в родния си град. Кариерата си в автомобилната промишленост стартира точно от " Рено ", преди да мине през " Тойота Европа ", марките на " Фиат груп " " Ланчия ", " Фиат " и " Алфа Ромео ".

 Лука де Мео
© Reuters

Лука де Мео

През 2009 година Лука де Мео стартира работа във " Фолксваген груп " като маркетинг шеф. През 2012 година той влиза в борда на шефовете на " Ауди " с сектор продажби и маркетинг.

От ноември 2015 година до преди няколко дни Лука де Мео беше отпред на " Сеат ". За този интервал марката означи растеж в продажбите през всяка от годините, с цел да стигне до рекордните 570 хиляди автомобила през предходната година.

След като Карлос Гон напусна управителният си пост в " Рено " при започване на 2019 година, поради обвиняванията против него за финансови злоупотреби малко преди този момент, Лука де Мео е втори определен началник на концерна. Преди него от 25 януари предходната година до октомври " Рено " се ръководеше от Тиери Болоре, напуснал откакто не съумя да реализира обединение на френския тръст с " Фиат Крайслер ".

Впоследствие италиано-американската група стана част от PSA " Пежо Ситроен ", с цел да се образува третият по величина авто тръст в света.

Лука де Мео застава на върха в " Рено " в забавен миг. В началото на седмицата организация " Блумбърг " заяви, че " Нисан ", който е един алианс дружно с " Рено " и " Мицибуши " ще изиска понижаване на акционерното присъединяване на френската компания в неговия капитал. Идеята е дялове да се продадат на други вложители, които да обезпечат средства за нови разработки.

" Рено и Нисан " са част от един алианс от над 20 години, като през 2016 година към тях се причисли и " Мицубиши моторс ". " Рено " има към 43% от акциите на " Нисан ", до момента в който японската компания има едвам 15% от " Рено ", без право на глас при взимането на решения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР