Законодателството по изборния процес последните три години напомня сапунена опера

...
Законодателството по изборния процес последните три години напомня сапунена опера
Коментари Харесай

Крум Зарков: Правим избори като сапунена опера

Законодателството по изборния развой последните три години припомня сапунена опера - повтарящ се сюжет, безкрайна драма и предстояща развръзка. Това сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков по време на дебата по президентското несъгласие върху Изборния кодекс, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

Според него, до момента в който човечеството претърпява цифрова индустриална гражданска война, България е аварирала във въвеждането в изборния развой на семпла машина. " Мнозинството не желае машини в процеса, макар законовите ремонти, които споделиха, че ще се гласоподава единствено с машини, макар обещанията на премиера, макар поръчките за търсене на консенсус, работни групи, експертни препоръки ", сподели Зарков.

Според него същността на политиката на болшинството е да саботира и компрометира този прийом за гласоподаване.

" Свидетели сме на последния трик - пробвате се да го обезсмислите ", сподели Зарков. Коментарът му бе във връзка текста от кодекса, който дава опция и за хартиено гласоподаване.

Според него това остава в оборот всички пороци на сбъркани бюлетини, неочетени преференци. " По този метод страната ни ще се ангажира с големи средства. Ще въвлече в тази работа институции, които намерено и почтено ви споделиха, че нямат опцията да изпълнят отговорностите, с които ги натоварвате. Ще се заемат пространства, ще се създадат големи старания - изцяло безсмислено. Това единствено и единствено, с цел да може след изборите да кажете: " Видяхте ли, няма потребност ".
Това държание е изцяло умишлено и доказателство за това е, че вие се пробвате по всевъзможен метод да изключите Министерския съвет от процеса. Това са други ремонти, които президентът връща на нашето внимание. Вменявате отговорност на ЦИК и всички други. Търси се не реализатор на закона, а провинен за предупреден, плануван и умишлен неуспех ", добави още заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

" Не единствено съпротива и президента, а 93 % от българските жители добре схващат, че най-важната институция Народното събрание не работи вярно и потребно. Все отново ветото на президента, както всяко несъгласие е късмет законът да се преразгледа, грешките да бъдат предотвратени, проблемите най-накрая да бъдат решени. Възползвайте се. Инатът не е добър консултант. Залогът са почтени избори, а сегашната обстановка това е и гражданският мир. Бъдете най-малко един път в този мандат на висотата на вашата отговорност ", сподели още Зарков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР