Забързаният ритъм на големия град и натовареното ежедневие често не

...
Забързаният ритъм на големия град и натовареното ежедневие често не
Коментари Харесай

10 начина да се справим със стреса

Забързаният темп на огромния град и натовареното всекидневие постоянно не ни оставят късмет да релаксираме и да се отърсим от напрежението. Ще ви разкажем по какъв начин вярно и пълноценно да си почивате, с цел да поддържате тялото и мозъка си във форма.

Следването на тези препоръки е значимо за всяка една от нас целогодишно. Но сякаш през декември, сред всички задължения, планирането на празниците, на пътуванията и избора на дарове, стресът още по-често взема връх. Затова точно в този момент бъдете положителни към самите себе си. Подарете си малко време и дайте на тялото и мозъка си отмора, топлота и релакс.

ЗАПОЗНАЙТЕ съдебна експертиза С ВАНДА СЕРРАДОР

„ За да сте в чудесно здраве и с положително самочувствие, е значимо да отделяте време за себе си, за почивка на мозъка и тялото. Препоръчвам ви да посвещавате най-малко един ден в седмицата напълно на себе си. Напълнете си вана с гореща вода, запалете свещи, пуснете приятна музика – създайте си релаксираща конюнктура. “

 10 метода да се оправим със напрежението

Ванда Серрадор, експерт в грижата за кожата на лицето и тялото от The Body Shop

10 ПРОВЕРЕНИ НАЧИНА ДА РЕЛАКСИРАТЕ:

ЛЮБИМАТА МУЗИКА

Музиката има невероятната дарба да трансформира настроението ни. Отделете време и си направете плейлист с обичаните ви релаксиращи тракове и го слушайте всякога, когато чувствате отмалялост, неспокойствие или напрежение.

 10 метода да се оправим със напрежението

МЕДИТАЦИЯ

Медитацията е превъзходен метод да „ почистиш “ и успокоиш мозъка си и да възстановиш душевния си баланс. Намерете уютно безшумно място, затворете очи и направете няколко доста дълбоки вдишвания и издишвания, с цел да неутрализирате напрежението.

МАСАЖ

Стресът се натрупва в тялото ни и с времето се усилва, оставяйки ни без сили. Отпускащият масаж оказва помощ да понижим напрежението и носи самочувствие. И знаете ли кое е най-хубавото? Можете да си вършиме масаж и независимо в домашни условия. За това са ви нужни единствено няколко капки масло – например Масажно масло Лимонена трева и 10 минути от вашето време. Масажирайте главата и ръцете си, с цел да се отпуснете.

ЖИВЕЙТЕ АКТИВНО

Физическите извършения способстват отделянето на ендорфини или по този начин наречените „ хормони на щастието “. Те незабавно усъвършенстват тонуса и самочувствието ви. Постарайте се да отделяте време за обичаните си физически интензивности – танци, йога, тичане, фитнес, няколко пъти седмично.

 10 метода да се оправим със напрежението

РАЗХОДКИ НА ЧИСТ ВЪЗДУХ

Разходките край морския бряг или в градския парк обезпечено усъвършенстват положението ви. Обувайте комфортни обувки и излизайте на чист въздух. Впрочем, вечерните разходки усъвършенстват и съня.

ПЪЛНОЦЕННО ХРАНЕНЕ

Свежите плодове и зеленчуци са прелестна междинна закуска в натовареното всекидневие. Те освен утоляват глада, само че и обезпечават нужната доза витамини и минерални субстанции.

ПЪЛНОЦЕНЕН СЪН

Недостатъчното количество сън и ранното ставане могат да доведат до хронична отмалялост. Старайте се да си лягате в един и същи час и да спите не по-малко от 7-8 часа в денонощие. Ако имате опция да си позволите следобедна сънливост – не я пропускайте. В случай, че страдате от бодърствуване, пробвайте да нанесете няколко капки Масажно масло Френска Лавандула на точките за премерване на пулса. Това ще ви помогне да се отпуснете и да заспите бързо.

ХОБИ

Заниманията с нещо обичано са най-лесният и наличен метод да се почувстваш благополучен. Отделяйте по няколко часа седмично за своето занимание – изобразяване, пеене, танци. Всичко, което повдига настроението ви, ще свърши работа.

ГОРЕЩА ВАНА

Отличен метод да се абстрахираш от суетата на всекидневието е горещата вана. Запалете свещи, пуснете си отпускаща музика и си създайте релаксираща атмосфера. Напълнете ваната си и разтворете във водата няколко дози Египетско мляко и мед за вана Spa Of The World. Изберете обичан скраб за тяло от серията Spa Of The World и го нанесете на кожата с масажни придвижвания. След това, нанесете тъничък пласт детокс-глина за тяло с бамбуков въглен.

 10 метода да се оправим със напрежението

ПОЗИТИВИЗЪМ

Силата на позитивното мислене е безусловна. Затова обичайте себе си, грижете се за своето тяло и посрещайте всеки нов ден с усмивка! Ще видите, че приятните промени в живота ви са на прага ви.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР