Кирил Десподов ще бъде студент в Национална спортна академия. Футболист

...
Кирил Десподов ще бъде студент в Национална спортна академия. Футболист
Коментари Харесай

Кирил Десподов ще бъде студент в НСА

Кирил Десподов ще бъде студент в Национална спортна академия. Футболист номер едно на България посети Ректората на НСА, с цел да подаде кандидатстудентските си документи. Очаквано, Десподов избра специалността „ Футбол “ към факултет „ Спорт “, с която се придобива професионална подготовка за треньор.

„ Избрах да изучавам в Национална спортна академия, тъй като тук са приключили едни от най-великите спортисти на България. Тук са и едни от най-хубавите преподаватели, които могат да дадат най-важните познания и умения “, показа четирикратният притежател на купата „ най-хубав футболист на България “.

Кирил Десподов е капитан на националния ни тим, а като нападател на гръцкия гранд ПАОК бе разгласен за голмайстор за сезон 2023/24 на гръцкото състезание.

Сред елитните спортисти, които избраха да продължат образованието си в Академията, са Петър Мицин - международен и европейски първенец по плуване за юноши и младежи, първият български международен рекордьор в плуването, спечелил квоти за идните Олимпийски игри в Париж, както и Божидар Саръбоюков – потвърден гений в лекоатлетическите скокове, медалист от международно и европейско състезание за юноши и от европейския шампионат в зала за мъже.

Приемът за бакалавърските специалности на НСА продължава до 3 юли, а седмица по-късно - на 10 юли ще бъде оповестено първото класиране. Документите се подават онлайн, в Ректората на НСА или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация из цялата страна Кандидатите могат да избират сред 67 типа спорт, педагогика на образованието по физическо образование и още доста други настоящи специалности, измежду които треньор по бойно-приложна физическа подготовка, състезателен управител, състезателен аниматор, състезателен коментатор, здравна сестра, кинезитерапия, приспособена физическа интензивност и спорт, треньор по кондиционна подготовка, уелнес и СПА съветник и други

Академията е желан университет, защото дипломата от НСА се признава по целия свят, а огромна част от експертите се дипломират и с втора компетентност, което удвоява възможностите им за сполучлива кариера.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР