Юлиан Ненов е един от футболистите, които през последната година

...
Юлиан Ненов е един от футболистите, които през последната година
Коментари Харесай

Юлиан Ненов пред ТОПСПОРТ: Дунав няма да изпадне, ЦСКА не ми е фикс идея

Юлиан Ненов е един от футболистите, които през последната година и половина асоциираха името си с може би най-големите триумфи в историята на Дунав (Русе). Няколко дни преди рестарта на Първа лига, крилото счита, че " драконите " са изцяло готови за идната им тежка футболна пролет.

Ненов е изпълнен с убеденост, че русенци ще съумеят да запазят своя първокласен статут.

Техничарят също по този начин показа и своето мнение за протичащото се в Дунав и по какъв начин от тим подвизаващ се в Лига Европа, " небесносините " стигнаха до дъното на родния ни шампионат.

А какво е мнението му за треньора Малин Орачев, ще се оправи ли отбора без Мирослав Будинов и има ли упоритости да се завърне в родния ЦСКА, прочетете в специфичното му изявление за читателите на ТОПСПОРТ .

Привет, Юли. Дунав е към края на своята зимна подготовка. Доволен ли си от работата, която свършихте дружно с останалите ти сътрудници?

- Ами да, мога да кажа, че лагера в Турция мина сносно и мисля, че сме подготвени за шампионата както физически, по този начин и тактически

 Мистериозният бразилец Клаудио ще се бори за контракт с Дунав (Русе)
Мистериозният бразилец Клаудио ще се бори за контракт с Дунав (Русе)

Малин Орачев има няколко дни, с цел да реши бъдещето на нападателя

Очертава се тежък пролетен дял за твоя отбор. Ще успее ли Дунав да резервира мястото си в елита?

- Да, в действителност ще бъде доста тежко в мачовете. Само ние можем да си помогнем и съм сигурен, че ще запазим мястото си в Първа лига и през идващия сезон.

 Снимка 328234
Източник:

Определено предходната 2017-а година бе извънредно динамична за вас. Какво обаче се случи, че от тим, играещ в Лига Европа, стигнахте до дъното в Първа лига? Къде се обърка всичко?

- Това беше най хубавата ми година във футбола изпълнена с доста страсти. Честно да ти кажа и аз не знам за какво по този начин се получи. Може би доста бързо ни се случи това и душевен не бяхме подготвени да продължим да играем на същото равнище. Трябваше да надграждаме и да имаме вяра още повече в себе си, само че очевидно и другите тимове почнаха да се преценяват повече с нас и ни стана много мъчно.

Нагодихте ли се към характерните условия на Малин Орачев? Мнението ти за вашия старши-треньор?

- Да, след подготовката се нагодихме всички към стила му и мисля, че ще се види в мачовете от шампионата. Хубавото е, че желае да си подаваме топката и да играем бързо.

 Снимка 305351
Източник:

Мнозина експерти считат, че огромният проблем на Дунав е обвързван с офанзивата, където бяхте напуснати от Миро Будинов. Съгласен ли си с това?

- Миро доста ще ни липсва. Той е доста добър нападател, само че не мисля, че би трябвало да бъдем подвластни от него. Според мен няма да имаме чак толкоз проблеми в офанзива.

 Веселин Великов: Измъчих се да увещавам управлението на Дунав за по-добри играчи
Веселин Великов: Измъчих се да увещавам управлението на Дунав за по-добри играчи

" Никой не очакваше да стигнем до Европа, а по-късно никой не пожела да надградим "

Ти си един от водачите на тима, подготвен ли си да го поведеш към спасението?

- Чак водач не знам дали съм, всички момчета сме едно цяло и всички ще се борим за общата цел да не изпаднем и съм сигурен на 100%, че ще успеем.

За някои мачове през есента те видяхме в ролята на краен защитник, по какъв начин се усещаше на тази много нетипична позиция за теб?

- И на мен ми беше много необичайно и забавно (смее се). Имахме диалози с треньора и мисля, че в случай че се наложи отново да играя там, няма да ми бъде мъчно.

Разкажи ни освен това за футболната ти кариера до този миг?

- Ами какво да ти кажа, прекосих за мое страдание през доста тимове, до момента в който не пристигнах в Дунав, само че футбола ни е подобен, че се постанова да сменяваш постоянно тимовете. Бях във Враца, Монтана и Горна Оряховица преди да дойда в Дунав. За младо момче не е добре съгласно мен да сменява тимовете толкоз постоянно и се веселя доста, че в Дунав останах повече и карам към този момент трета година.

 Снимка 255949

Изградил си се като състезател в ЦСКА. Амбициран ли си един ден да се завърнеш на " Българска войска " и да бъдеш измежду главните състезатели на " алените "?

- Амбициран съм да съумея във футбола и да направя една хубава кариера. Не ми е фикс концепция да играя в ЦСКА.

Първа лига е забавно състезание. Стават доста хубави мачове. Според мен на този стадий единственият, който може да спре Лудогорец, е ЦСКА. Вижда се, че последните няколко мача не отстъпват по нищо.

Мнението ти за Първа лига? Ще успее ли някой да спре " диктатурата " на Лудогорец?

- Първа лига е забавно състезание. Стават доста хубави мачове. Според мен на този стадий единственият, който може да спре Лудогорец, е ЦСКА. Вижда се, че последните няколко мача не отстъпват по нищо.

Беше част от младежкия народен тим, допускам тайничко се надяваш и за повиквателна в мъжкия отбор на Петър Хубчев...

- Всеки един футболист мечтае да играе за страната си и в случай че стане след време, ще съм доста щастлив.

 Снимка 248764
Източник:

България несъмнено е страна, която има огромни гении, само че през последните години по този начин и не можем да се доберем до присъединяване на огромен конгрес. Къде съгласно теб се случва се пропуква тънката граница сред упования и действителност?

- Ами не знам тъкмо мисля, че не се работи както би трябвало в детско-юношеските школи. Когато бях младеж на ЦСКА, нямахме никакви условия за тренировки и това ограничаваше треньорите и не се подготвяхме на нужното равнище спрямо тимовете в чужбина. Дано да успеем като страна за в бъдеще да се оправят тези неща и да настигнем тимовете по света.

 Малин Орачев: Доволен съм от контролата
Орачев: Доволен съм от контролата

" Днес пристигна един нападател от Сенегал "

Какво е твоето бъдеще в Дунав? През зимата имаше ли интерес към теб от страна на родни и задгранични клубове?

- Имам контракт с Дунав ще си го извърша. След това ще мисля. Искам да се съсредоточвам в мачовете, които предстоят и да не мисля за тимове предложения и такива работи.

И в края на нашия диалог, какви са околните и по-дългосрочни цели на Юлиaн Ненов?

- Близките са да успеем да се спасим. А по дълготрайните са да направя хубава кариера в България и в случай че мога и имам шанс, да изляза в чужбина.

 Снимка 259988
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР