Втори лекар почина след битка с коронавируса, съобщи националния оперативен

...
Втори лекар почина след битка с коронавируса, съобщи националния оперативен
Коментари Харесай

Втори смъртен случай на лекар от коронавирус в България

Втори доктор умря след борба с ковид, заяви националния действен щаб. Лекарка от Спешна помощ в София е една от първите инфектирани, лекувана е дълго време в Окръжна болница.  След две негативни проби и възстановяване на положението тя е била изписана за домашно лекуване. Вчера ненадейно е влошила положението си, интубирана е още при идването й в Александровска, само че е умряла съвсем незабавно. Бърз тест е посочил още веднъж съществуване на ковид, чака се удостоверение с PCR тест. " Отпреди няколко дни има известие на хонконгски сътрудници, които вършат проучване на огромна групи пациенти след негативни резултати, при които се открива съществуването на вирусни частици ", разяснява ген. Мутафчийски.

Цялото семейство на умрялата лекарка от Инфекциозно поделение в регионалната болница в Сливен е инфектирано с ковид , заяви DarikNews Съпругът на  доктор Илияна Иванова , който също е инфекционист в отделението на МБАЛ " Д-р Иван Селимински ", е с позитивна проба и не е напускал лечебното заведение. В болничното заведение са признати и 12-годишното момченце на лекарското семейство, както и баба му и дядо му. Те също са дали позитивни проби за вируса.

Поклонението пред паметта на доктор Иванова е през днешния ден по обед в болничното заведение.  Правят се действия от управлението на лечебното заведение брачният партньор да получи позволение да изпрати жена си в последния й път. В Инфекциозното поделение, където тя работеше дружно със брачна половинка й, към този момент има 7 заболели медици. Една от медицинските сестри е в по-тежко положение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР