Всяка година на 1 ноември пиша за човек, който според

...
Всяка година на 1 ноември пиша за човек, който според
Коментари Харесай

Моят будител – всеотдайната и съпричастна Цветелина Лозева 


Всяка година на 1 ноември пиша за човек, който съгласно мен е национален будител. На днешния ден ще ви опиша за Цветелина Лозева. Тя е млада жена, майка на две деца, юрист. Но зад сухото изложение се крие необятността и задачата на човек, роден да трансформира хората. Отвътре, в сърцето си тя е всеотдайна – рядко срещано качество в днешния пресметлив свят. Цветелина е будител поради тази безрезервност и добрина, тъй като със своя тънък и грациозен метод ни учи да бъдем такива. Да сме съпричастни към болките и проблемите на хората, постоянно да бъдем отсреща, когато имат потребност от нас.
Нито един път не ми е отказвала помощ или съвет. Съпричастна и положителна – по този начин бих я описал с две думи. Но зад тях се крият и напъните й да бъде добра майка, брачна половинка и експерт.

Не обичам захаросаните портрети на хора. Но за Цветелина мога да приказвам единствено с положителни думи. Може би с най-близките си има своите сложни моменти и се бори с грубата действителсност, в която живеем. Сигурно и тя е изнервена от неуредицете, нервира се от недонаправените хора и има проблеми. Но в никакъв случай не го демонстрира. Винаги е на високото равнище на интелигентната жена. Жена с класа! И будител, който не търси светлината на прожекторите, с цел да се натрапва. Бавно, последователно, с усмивка и самообладание, Цветелина ме трансформира към по-добро. И съм сигурен, че го прави с всички хора, които поддържа връзка.

Иво Югов

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР